Actualitate

Marea nu stă pe loc şi continuă numărătoarea victimelor. A fost găsit trupul unui tânăr de 21 de ani între stabilopozii de la Costineşti

Publicat: 11 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marea nu stă pe loc şi continuă numărătoarea victimelor. A fost găsit trupul unui tânăr de 21 de ani între stabilopozii de la Costineşti
Între stabilopozii de la Costineşti a fost găsit trupul unui tânăr de 21 de ani

Joi după-amiază, 11 august, între stabilopozii de la Costineşti a fost găsit trupul unui tânăr dispărut în mare. Se pare că este vorba despre un bărbat de 21 de ani din judeţul Vaslui.

Precizăm că în dimineaţa acestei zile, a mai fost găsit un tânăr înecat în apele mării. Acesta avea 25 de ani şi era din Suceava.

colaj salvamari Marea Neagra
Autorităţile au stabilit că este unul dintre cei doi tineri dispăruţi în mare, marţi seara, 9 august

Între stabilopozii de la Costineşti a fost găsit trupul unui tânăr de 21 de ani

În după-amiaza aceasta, salvatorii au găsit trupul unui tânăr de 21 de ani dat dispărut, intre stabilopozii de la Costineşti.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea a anunţat că, joi dimineaţa, 11 august, au fost reluate căutările celor două persoane dispărute în mare la Costineşti. La faţa locului s-au deplasat ambarcaţiunea Maia de la Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), elicopterul SMURD, dar şi un echipaj SMURD B.

La un moment dat în timpul căutărilor, trupul unui bărbat a fost găsit între stabilopozi, tot la Costineşti.

În urma efectuării cercetărilor, autorităţile au stabilit că este unul dintre cei doi tineri dispăruţi în mare, marţi seara, 9 august. Bărbatul are 21 de ani şi este din judeţul Vaslui.

Bilanţul victimelor continuă să crească

În baza aceluiași plan de idei, amintim că după ce trei turişti şi un salvamar s-au înecat zilele acestea în Marea Neagră, astăzi istoria se repetă, din nefericire. În ciuda recomandărilor, un tânăr de doar 25 de ani s-a avântat în apele învolburate ale mării. Menționăm că săptămâna aceasta a fost arborat steagul roșu, ce interzice aventurarea în mare. Corpul bărbatului a fost scos la mal, victima fiind inconştientă. În ciuda aplicării manevrelor de resuscitare de către echipajul SMURD sosit la fața locului, medicii au declarat decesul, acesta nu a mai putut fi salvat.

Tragedia vine la doar câteva ore după ce un alt sucevean şi-a găsit sfârşitul în Marea Neagră, într-o zi de concediu. Tânărul de 23 de ani a fost luat de ape și a murit înecat. Totodată, alţi doi turiști și un salvamar s-au înecat luni, 8 august 2022, în Marea Neagră.

Având în vedere că tot mai mulţi turişti au fost scoşi din valurile mării şi salvaţi de la înec, unii dintre ei chiar în ultimul moment, reprezentanții ISU Constanța au transmis un mesaj:

„Încercați să nu vă puneți viața în pericol! Trei persoane au murit, în mare, în foarte puține ore! Salvamarii au arborat, încă de ieri (duminică – n.r.), steagul roșu, ceea ce înseamnă că scăldatul este absolut interzis din cauza valurilor mari și a curenților puternici! Marea și-a luat tributul: trei persoane au decedat, iar alte patru au fost scoase din valuri de turiști și de salvamari. Aceștia au primit îngrijiri medicale de la echipajele noastre care s-au deplasat la fața locului. Vă rugăm, respectați indicațiile salvamarilor! Nu intrați în mare dacă steagul roșu este arborat, indiferent cât de buni înotători considerați că sunteți”, a transmis ISU Constanța.

În acest sens, amintim că în după-amiaza zilei de 11 august, a fost găsit trupul unui tânăr de 21 de ani între stabilopozii de la Costineşti.

Adauga un comentariu