Cancan ultimă oră

Marele actor Ion Dichiseanu împlinește 87 de ani. Se implică alături de fosta soție în educația nepoatei

Publicat: 20 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Marele actor Ion Dichiseanu împlinește astăzi 87 de ani. Ion Dichiseanu a rămas în relații bune cu Simona Florescu, la 12 ani de la divorț.

Zilele trecute cei doi au fost împreună, la cumpărături, ca o familie adevărată, alături de fiica și de nepoata lor.

Cunoscut drept unul dintre cei mai șarmanți actori, Ion Dichiseanu nu a renunțat la stilul său elegant și a mers la supermarket la fel de bine îmbrăcat ca și când ar fi avut o întâlnire importantă.

Simona Florescu și Ion Dichiseanu fac tot posibilul să se vadă de dragul fiicei lor, Ioana, și al nepoatei lor, Anastasia.

Maestrul Ion Dichiseanu a ieșit la o scurtă sesiune de cumpărături într-o vestimentației elegantă, așa cum ne-a obișnuit mai tot timpul: cu pantaloni albi, cămașă albă, sacou negru și piesa de rezistență, șapca sa, pe care a primit-o în urmă cu zece ani la premiera unui film și care ne aduce aminte de celebrul personaj din „Toate pânzele sus”, pe care l-a interpretat magistral, Pierre Vaillant.

Ion Dichiseanu se implică în educația nepoatei

Ion Dichiseanu spune că, în ciuda divorțului, au rămas doi oameni cu mult bun simț, care vor să se implice împreună în educația nepoatei.

„Este normal să avem o relație, chiar dacă nu mai suntem căsătoriți. Secretul, așa cum îi spuneți voi, este educația, bunul simț, suntem doi oameni civilizați. Avem o nepoțică pe care trebuie să o creștem frumos, suntem bunicii ei și are nevoie de repere frumoase, mai ales acum cât este copil. Ne implicăm amândoi în educația ei, Simona o învață cântecele, eu poezioare. Trebuie să fie totul în armonie”, a spus Ion Dichiseanu.

Simona Florescu era o adolescentă când s-a căsătorit

Simona Florescu a spus că n ua știut vârsta maestrului Ion Dinchsieanu până în momentul în care au ajuns la starea civilă.

„Eu n-am ştiut ce vârstă are Dichi până ne-am căsătorit. Nu l-am întrebat. La Starea Civilă am văzut câţi ani are! Eu l-am văzut pe el aşa cum este şi l-am iubit aşa. Vârsta nu trebuie să fie un impediment. Aveam 19 ani când m-am căsătorit cu el și la 20 am născut-o pe Ioana. Îmi doream foarte mult familie, chiar dacă multe persoane au fost împotriva noastra pentru că el era bătrân” a spus Simona Florescu.

Ion Dichiseanu nu-și arată în continuare vârsta și, chiar dacă a împlinit 87 de ani, are și mai multă energie. Acesta spune că micuța Anastasia este îngerul lui și că de când s-a născut, i-a adus o doză de energie.

„Mă consider câştigat. E o scumpete de copil, o dulceaţă, iar când o văd cum spune rugăciunea «Tatăl nostrum», mă topesc”, a povestit maestrul.

Cine este maestrul Ion Dichiseanu

Ion Dichiseanu s-a născut pe 20 octombrie 1933, la Adjud. Maestrul este un cunoscut actor de film și teatru și scriitor român. A absolvit IATC (Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru din București) în 1959.

Fiind student la Politehnică a fost îndrumat spre actorie de către nepoata lui George Vraca. După absolvire, a plecat cu toată promoția la Teatrul din Botoșani.

Este cunoscut datorită activității sale artistice în cadrul Teatrului „Nottara“, precum și pentru numeroasele roluri care l-au consacrat în cinematografie, teatru TV și teatru radiofonic.

A primit Premiul ACIN pentru rolul din filmul „Clipa” (1979) și a fost decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler (30 mai 2002), alături de alți actori, „pentru prestigioasa carieră artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

În anul 2019, a fost decorat de Președintepe României, Klaus Iohannis cu Ordinul Serviciul Credincios în grad de ofițer.

Adauga un comentariu