Local

Maricel Popa, șeful CJ Iași, se joacă cu focul. Cadouri electorale pentru medicii care vor lucra la spitalul mobil de la Lețcani. Consilierii nu au avut acces la ședință

Publicat: 12 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Maricel Popa șeful CJ Iași se joacă cu focul. Cadouri electorale pentru medicii care vor lucra la spitalul mobil de la Lețcani. Consilierii nu au avut acces la ședință
Maricel Popa, șeful CJ Iași, a ajuns să ofere cadouri electorale pentru medicii care vor lucra la spitalul mobil de la Lețcani

Maricel Popa, șeful CJ Iași, a ajuns să-și bată joc până și de medicii care ar urma să lucreze la spitalul mobil de la Lețcani. Disperat după imagine electorală, președintele Consiliului Județean Iași a ajuns să ofere mită electorală medicilor care ar urma să lucreze în secția exterioară a Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”. Hotărârea a fost adoptată într-o altă ședință de plen organizată pe șest de Maricel Popa. Acesta a blocat accesul aleșilor PNL la ședința respectivă

Maricel Popa, șeful CJ Iași, a devenit disperat după imagine electorală în pragul alegerilor locale 2020. Acesta se folosește din nou de spitalul mobil de la Lețcani pentru a câștiga capital electoral. Actualul președinte al Consiliului Județean Iași a ajuns să ofere mită electorală medicilor care ar urma să lucreze în secția exterioară a Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”. Hotărârea a fost adoptată într-o altă ședință de plen organizată pe șest de Maricel Popa în cursul zilei de ieri, 11 septembrie 2020.

Stimulente financiare pentru personalul Spitalului de Boli Infecțioase ce va lucra la Lețcani

În timp ce spitalul mobil de la Lețcani nici măcar nu funcționează, deși au trecut cinci luni de la demararea procedurilor, Maricel Popa, șeful CJ Iași, continuă să se laude cu realizările. Popa a convocat consilierii PSD și a profitat de majoritatea pe care o are ca să acorde stimulete totale de 816 mii lei medicilor de la Infecțioase. Cei care vor lucra la spitalul mobil vor primi aceste stimulente în limita a două salarii.

„Este nevoie de funcționarea cât mai rapidă a spitalului mobil de la Lețcani. Managerul Spitalului de Boli Infecțioase a anunțat că unitatea medicală avea doar un pat liber pe ATI pentru cazurile Covid. Consiliul Județean a făcut tot ce a fost posibil pentru ca secția externă să poată primi pacienți”, a susținut Maricel Popa.

Inaugurare electorală la spitalul mobil de la Lețcani. CJ și Euronest nu s-au grăbit cu avizele

La începutul săptămânii, Maricel Popa, șeful CJ Iași, a făcut o inaugurare electorală la spitalul mobil de la Lețcani. Deși unitatea nu avea toate avizele, Maricel Popa a ținut să se dea în spectacol, iar Asociația Euronest a predat unitatea către Spitalul de Boli Infecțioase, care a trecut la solicitarea avizelor. Ceea ce nu au făcut Maricel Popa și Alina Popa, directorul Euronest, trebuie să facă unitatea medicală.

„Suntem în procedură de transfer în sensul în care acum inventariem, împreună cu responsabilii de la Spitalul de Boli Infecțioase, bunurile predate odată cu secția mobilă de la Lețcani. Noi am depus la Direcția de Sănătate Publică prima adresă în vederea autorizării funcționării acestui spital chiar în ziua în care unitatea a fost predată Spitalului de Boli Infecțioase, adică pe 7 septembrie 2020. Au fost cerute completări, iar pe 10 septembrie, cei de la Spitalul de Boli Infecțioase au depus dosarul complet de avizare”, a susținut Alina Popa.

Maricel Popa a blocat accesul consilierilor PNL la ședința de plen de la Casa Pătrată

În plus, Maricel Popa, șeful CJ Iași, nu a permis accesul consilierilor PNL la ședința online desfășurată ieri, 11 septembrie 2020.

„Consilierilor PNL li s-a refuzat accesul la ședința Consiliului Județean, desfășurată online. Reacția PSD dovedește dorința aprigă de a specula politic proiectul spitalului mobil, creând confuzie, fugind de răspundere și încercând să se victimizeze. Am atras atenția, încă din primăvară, că până la alegerile locale singura utilitate a spitalului mobil va fi cea electorală. PSD și baronul Maricel Popa nu au dorit niciodată cu adevărat să vină în ajutorul ieșenilor și a sistemului medical”, a spus Romeo Vatră, consilier județean PNL.

Acesta a menționat că după 4 ani de dezastru în județ, PSD a produs cea mai mare farsă din istoria medicală a Iașului!

„Astăzi (ieri, 11 septembrie 2020), contrar reglementărilor legale, consilierilor județeni li s-a refuzat și accesul la documentele proiectelor de pe ordinea de zi, ele fiind publicate în timpul ședinței. Această sabotare este fără precedent în istoria CJ! Nu mai avem mult până când, peste două saptamâni, vom alunga incompetența, disimularea, cinismul și mentalitatea obtuză de la Consiliul Județean”, a mai spus Romeo Vatră.

Adauga un comentariu