Local

Marii constructori din Iași vor contractul de 5,5 milioane de lei pentru asfaltarea drumurilor din județul Iași – FOTO

Publicat: 30 nov. 2022
Marii constructori din Iași vor contractul de 55 milioane de lei pentru asfaltarea drumurilor din județul Iași  FOTO
Drumurile din comuna Cristești, județul Iași, vor fi reabilitate cu fonduri de la Compania Națională de Investiții

Comuna Cristești, județul Iași, va beneficia de o investiție de 5,5 milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor afectare de viiturile de acum 3 ani. La licitația organizată recent au fost depuse mai multe oferte din partea constructorilor din Iași

Compania Națională de Investiții (CNI) a demarat o nouă licitație pentru reabilitarea infrastructurii din județul Iași. Recent, a fost organizată sesiunea de deschidere a ofertelor în cadrul procedurii ce vizează reabilitarea drumurilor din comuna Cristești, afectate de viiturile din anul 2019. Valoarea estimată a investiției este de 27.131.255 de lei, fără TVA, aproape 5,5 milioane de euro.

La procedură au fost depuse oferte din partea următorilor constructori: asocierea EKY-Sam SRL (Iași) – Pandel Design SRL, asocierea Bogdy Trans SRL (Iași) – Cornell”s Floor – Bucover Proiect SRL, asocierea Conest SA (Iași) – Infrastructure Solutions & Design SRL – Artehni SRL, asocierea Danlin XXL SRL (Neamț) – Geo Mike SRL, asocierea Simmar Trans SRL (Iași) – TQM Management SRL – Alpenside SRL. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare de comisia de evaluare. CNI a semnat un contract și pentru construirea unei săli de sport în comuna Plugari.

Marii constructori din Iași trebuie să execute lucrările în termen de 1 an

Conform caietului de sarcini, intervențiile vor fi realizate pe drumurile comunale și sătești din Cristești, cu o lungime totală de 13,1 kilometri.

„Datele obținute au dus la concluzia că, pentru zona supusă prezentului studiu geotehnic, stratificația existentă, reprezentată de depozite sedimentare, este constituită dintr-o alternanță neuniformă de argile, argile prăfoase, prafuri argiloase, nisipuri. Aceste formațiuni sunt caracterizate printr-o neuniformitate la nivelul grosimii lor, dar mai ales a suprafețelor pe care apar. S-au efectuat 46 de foraje”, se mai arată în documentația procedurii.

Serviciile de proiectare ar urma să fie asigurate în termen de două luni, în timp ce execuția trebuie realizată în 12 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. CNI a alocat fonduri și pentru alte comune din județul Iași.

CNI cheltuie 12 milioane de euro pe construcția noului sediu al Parchetelor

Noul sediul al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași va fi mutat pe strada Codrescu din Copou. Recent, licitația pentru realizarea lucrărilor a fost finalizată. Contractul a fost semnat cu societatea Iasicon SA, controlată de controversatul afacerist Titel Sinescu. Valoarea totală a lucrărilor este de 59.026.355 de lei, fără TVA, aproape 12 milioane de euro. Pentru obținerea autorizației a fost eliberat și avizul Comisiei de Monumente, ce este organizată la nivelul Direcției Județene de Cultură.

Finanțarea pentru noul sediu din Copou este asigurată din fonduri guvernamentale, prin CNI. Sediul Parchetelor din Iași va fi compus din mai multe tronsoane, cu 3 etaje. Noul amplasament este identificat pe strada Codrescu, nr. 6, zona Sărărie – Copou, ocupat de o parcare, în prezent. Suprafața disponibilă este de 5.925 de metri pătrați. În trecut, pe teren se aflau ruinele fostelor grajduri regale. Construcția va avea un regim de înălțime S+P+3E.

Marii constructori din Iași vor contractul de 5,5 milioane de lei pentru asfaltarea drumurilor din județul Iași, dar rămâne de văzut dacă ofertele vor fi validate de comisia de evaluare.
Comentarii
Adauga un comentariu