Razboi în Ucraina

Mariupol este bombardat de forțele rusești! Iată ultimele noutăți

Publicat: 24 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mariupol este bombardat de forțele rusești Iată ultimele noutăți
Mariupol a devenit orașul cel mai puternic bombardat și avariat din războiul Ucrainei cu Rusia

Mariupol este bombardat de forțele rusești într-o încercare de a pune stăpânire pe orașul din Ucraina. Au fost raportate situații tragice în oraș unde civilii trăiesc ca în iad. Orașul este unul de o importanță strategică uriașă pentru Rusia. Dacă va captura controlul total al Mariupol, Rusia va putea controla aproximativ 80% din litoralul Mării Negre din Ucraina. În acest fel ar fi limitate importurile de alimente sau alte bunuri care se fac cu ajutorul transportului naval.

Autoritățile rusești au oferit un termen limită prin care forțele armatei ucrainene să se predea fără a suferi consecințe. În replică, ucrainienii au declarat că vor lupta până la ultimul soldat.

Mariupol este bombardat, iar sute de mii de oameni nu au apă și mâncare

În timp ce Mariupol este bombardat, 100.000 de oameni rămân prinși fără hrană, apă sau energie și suportând bombardamentele aprige din partea forțelor ruse. Mulți oameni s-au ascuns în subsoluri, iar președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat la începutul acestei săptămâni că nu a mai rămas „nimic” din oraș.

Eforturile de a stabili coridoare umanitare pentru a permite civililor să plece și pentru că ajutorul să fie livrat au eșuat în mod repetat. Mariupol a devenit cel mai puternic bombardat și avariat oraș din războiul dintre Ucraina și Rusia. Este cheia campaniei militare a Moscovei în Ucraina.

Din punct de vedere geografic, orașul ocupă doar o zonă infimă pe hartă, dar acum stă cu obstinație în calea forțelor ruse care au ieșit din peninsula Crimeea. Aceștia se deplasează spre nord-est pentru a încerca să se conecteze cu camarazii lor și aliații separatiști ucraineni din regiunea Donbas din estul Ucrainei. Dar forțele ucrainene au ținut ferm.

De ce Mariupol este atât de important pentru Rusia

Orașul Mariupol nu este atât de important în plan internațional, dar pentru Rusia este un oraș cheie pentru planul militar din Ucraina. Forțele armatei se deplasează spre nord-est pentru a încerca să se conecteze cu camarazii lor și aliații separatiști ucraineni din regiunea Donbas din estul Ucrainei.

Generalul Sir Richard Barrons – fost comandant al Comandamentului Forțelor Comunale din Regatul Unit – spune că capturarea Mariupolului este vitală pentru efortul de război al Rusiei.

„Când rușii vor simți că au încheiat cu succes acea bătălie, vor fi finalizat un pod terestru de la Rusia la Crimeea și vor vedea acest lucru ca un succes strategic major”.

Dacă Mariupol ar fi capturat, Rusia ar ajunge, de asemenea, să dețină controlul deplin a peste 80% din coasta Mării Negre a Ucrainei – întrerupându-i comerțul maritim și izolându-l și mai mult de lume.

Rezistând împotriva forțelor înaintate în ultimele trei săptămâni, ucrainenii în apărare au reușit să preocupe un număr mare de trupe rusești. Dar eșecul Rusiei de a asigura o capturare rapidă a orașului i-a determinat pe comandanții ruși să recurgă la tactici de asediu medievale.

În altă parte a situației, în Europa se desfășoară trei summituri care vor aduce noi concluzii asupra războiului din Ucraina. Rusia va fi supusă unor noi runde de sancțiuni internaționale. Așadar, Mariupol este bombardat de Rusia creând adevărate tragedii.

Adauga un comentariu