Actualitate

Marius Budăi răspunde acuzației lui Florin Cîțu că PSD vrea să scoată România din UE: „O declarație politică fără niciun fundament“

Publicat: 22 feb. 2021
Marius Budăi, deputat PSD și fost ministru al Muncii, a răspuns luni, 22 februarie, acuzației aduse de Florin Cîțu că social democrații vor să scoată România din UE.
Marius Budăi, fostul ministru al Muncii și Protecției Sociale

Marius Budăi, deputat PSD și fost ministru al Muncii, a răspuns luni, 22 februarie, acuzației aduse de Florin Cîțu că social democrații vor să scoată România din UE.

Deputatul social democrat este de părere că acuzația făcută de premier este o declarație politică fără fundament și astfel acesta încearcă să abată atenția de la principalele probleme pe care nu este în stare să le rezolve actuala guvernare.

„Este o declarație iresponsabilă a premierului, la fel cum sunt toate de când este în funcție, indiferent că este premier ori ministru. Cred că ar trebui să se preocupe mai mult de soarta românilor, de soarta minerilor din Valea Jiului, să le găsească soluții. Auzim doar atât: Nu se poate. … Atât s-a putut. … Nu am bani. Este doar o declarație politică fără niciun fundament“, a declarat Marius Budăi.

Florin Cîțu acuză că PSD vrea să scoată România din UE!

Premierul Florin Cîțu a susținut că amendamentele pe care le-au depus social-democrații la proiectul de buget pentru 2021 au scopul de a scoate România din UE.

„M-am uitat la sursa de finanțare și fără niciun fel de surpriză vedem exact ce vrea să facă PSD cu România, vrea să o scoată din UE. Adică sursa de finanțare reprezintă contribuția României la UE. De acolo vrea să ia PSD banii, să ne lase fără contribuții la UE, ca să ne scoată din UE. Astea sunt amendamentele PSD”, a declarat Florin Cîțu.

Altfel, premierul a precizat că proiectul de buget pentru 2021 va ajunge luni, 22 februarie, în Parlament, urmând a se stabili când va fi votat.

„Cheltuielile totale sunt 397.550 milioane lei şi cheltuielile de personal 109.519 milioane de lei. La bugetul de stat cheltuielile totale sunt de 223.702 milioane lei, iar cheltuielile de personal sunt 55.834,9 milioane de lei. Deficitul bugetului general consolidat sau soldul bugetului general consolidat este de 80 de mii milioane de lei. Nu s-a modificat nimic“, a spus Florin Cîțu despre proiectul de buget pentru 2021.

Propunere de buget alternativ din partea PSD

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că a adus mai multe amendamente proiectului de buget propus de Coaliția de Dreapta și a propus și un buget alternativ.

„Categoric, nu vom vota! Vom încerca să venim cu amendamentele. Deja este de notorietate faptul că pentru prima oară, partidul de Opoziție din România a venit cu un buget alternativ și noi am demonstrat că se poate o cu totul altă abordare. Au găsit anumite soluții de tăieri. Eu vreau să știu care este filozofia acestui buget, cum este gândit în ansamblul său, nu că venim cu lucruri populiste, domnule, vom tăia sporurile. Foarte bine, deci tăierea sporurilor trebuie să facă parte dintr-un program de reformă, pentru că altfel creezi nedreptăți și discuții și frustrări în rândul oamenilor”, a menționat Marcel Ciolacu.

PSD anunță moțiune de cenzură împotriva Guvernului Florin Cîțu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că social democrații vor depune în această sesiune parlamentară o moţiune de cenzură în cazul în care nu îi vor fi votate amendamentele la bugetul pentru 2021.

„Noi vom depune o moţiune de cenzură în această sesiune parlamentară. Am depus deja o primă moţiune simplă şi deja am avut patru voturi în plus în afară de grupurile parlamentare PSD şi AUR. Este pentru prima oară. Eu nu-mi aduc aminte ca doar la două luni de la alegeri deja patru voturi să fie în plus faţă de ce avem ca opoziţie. Avem o sesiune parlamentară unde vom veni, categoric, cu o moţiune de cenzură”, a declarat Marcel Ciolacu.

 

 

Comentarii
Adauga un comentariu