Local

Marius Eugen Ostaficiuc, candidat AUR la președinția Consiliului Județean Iași: ”Politruci puși în funcție la Aeroportul Iași care, deși extins, se află în declin”

Publicat: 27 mai 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marius Eugen Ostaficiuc candidat AUR la președinția Consiliului Județean Iași Politruci puși în funcție la Aeroportul Iași care deși extins se află în declin
Deputatul AUR Marius Ostaficiuc: ”Au trecut alegerile. Guvernul e pus pe căpătuială, țara e plină de datorii”

Marius Eugen Ostaficiuc, candidat la președinția Consiliului Județean Iași vorbește despre investiția de la Aeroportul Iași și despre cum, paradoxal, aerogara se află în declin chiar dacă a fost extins.

” Am tot atras atenția asupra limitelor și incompentenței PNL și PSD de a administra și dezvolta Aeroportul Iași. Nu se poate face performanță lăsând în funcții de o asemenea importanță politruci, doar pentru a asigura cadrelor de partid o ”pâine de mâncat”. Limitele sinecuriștilor liberali puși în funcție de Alexe distrug o investiție realizată prin fonduri europene. ”

Un aspect important al acestei probleme constă în faptul că ”explozia” de pasageri din Ucraina este în descreștere, iar acum toate cifrele arată că numeroase companii aeriene încep să întrerupă contractele cu Aeroportul Iași

” Aeroportul Iași, deși extins, se află în declin. Traficul conjunctural realizat prin prisma războiului din Ucraina a început să se diminueze, cifrele sunt în scădere, iar companiile aeriene prezente, încep să plece de pe Aeroportul Iași. Ryanair trăgea un semnal de alarmă în urmă cu ceva timp asupra condițiilor comerciale pe care le oferă Aeroportul Iași, amenințând că va renunța la rutele operate. Zilele trecute, o altă companie, Eurowings, a decis să plece din Iași și a renunțat la cele două zboruri pe care le operă. Condițiile comerciale impuse prin decizie politică alungă companiile și fac ca Aeroportul Iași să fie neatractiv. ”

Extinderea s-a făcut fără cap în contextul în care terminalul 4, cel mai mare din țară după cel din București nu are spații comerciale și de servicii. Lucru nemaintâlnit pe aeroporturile internaționale din Uniunea Europeană și din lume:

” Terminalul 4, deși recepționat de câteva luni, nu are spații comerciale și de servicii așa cum ar trebui să existe într-un Aeroport modern. Este o altă dovadă a incompetenței conducerii. Mental și profesional aceste persoane nu sunt capabile să ducă o asmenea funcție. Nu au anvergura necesară. Managementul Aeroportului trebuie predat către persoane profesioniste, cu experiență în domeniu, care să asigure o dezvoltare durabilă. Trebuie aplicată o politică de tarife aeroportuare care să atragă și să stimuleze companiile aeriene. Trebuie să existe facilități pentru companii noi și pentru destinații noi care să ajute operatorii de transport aerian. Astfel, vom avea la Iași companii noi și curse către noi destinații. Va crește numărul de pasageri care va duce implicit la dezvoltarea turismului și a oportunităților de afaceri pentru toată zona Moldovei.” a explicat Marius Eugen Ostaficiuc, candidatul AUR la președinția Consiliului Județean Iași.

Adauga un comentariu