Sport

Marko Dusinchi practică kickboxingul de la vârsta de 9 ani! Are un palmares impresionant, cu foarte multe turnee naționale câștigate. Vrea să ajungă în Statele Unite ale Americii – FOTO

Publicat: 19 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Marko Dusinchi practică kickboxingul de la vârsta de 9 ani Are un palmares impresionant cu foarte multe turnee naționale câștigate. Vrea să ajungă în Statele Unite ale Americii - FOTO
Un nou star al kickboxingului ieșean, Marko Dusinschi, este pregătit să debuteze la profesioniști. Acesta este multicampion național și are câteva participări la campionate mondiale. Maestrul său, Mihai Constantin, are numai cuvinte de laudă la adresa elevului său

Scorpions Iași este gata să lanseze un nou star al kickboxingului. Marko Dusinschi este un tânăr de 19 ani care are peste 300 de meciuri la juniori. Unul dintre cei mai serioși elevi ai lui Mihai Constantin se antrenează din greu pentru a debuta la profesioniști

Municipiul Iași este într-o continuă creștere în ceea ce privește sportul de contact. Tinerii luptători din Iași reușesc să se impună la toate turneele naționale la care participă. Aceștia se clasează mereu pe podium. Scorpions Iași este pricipala sursă de campioni din regiune, clubul având realizări de la juniori până la profesioniști. Un nou produs sută la sută creat de Scorpions este Marko Dusinschi, un tânăr luptător cu performanțe uimitoare la juniori. Acesta înregistrează foarte multe realizări la nivel național și internațional

Tânărul de 19 ani practică kickboxingul de 10 ani de zile

În urmă cu 10 ani, Marko Dusinschi intra pentru prima dată într-o sală de lupte. S-a apucat de kickboxing la îndemnul părinților. Din cauză că Marko avea prea multă energie și se bătea cu copiii în timpul liber ori la școală, părinții lui au hotărât ca fiul lor să-și dozeze energia într-un mod constructiv. Părinții sunt plecați în străinătate, iar cel care s-a ocupat de creșterea lui Marko este bunicul lui. Dumitru Costin a fost foarte încântat că nepotul său va practica sportul de contact. Făcea naveta pe ruta Cogeasca – Iași, de luni până vineri, pentru a-l duce pe Marko la antrenamente. Fascinat de modul în care nepotul său evolua, bunicul mergea peste tot cu Marko, chiar și la turneele naționale. Tânărul sportiv nu l-a dezamăgit pe fanul lui numărul 1, dedicându-i fiecare victorie.

„La vârsta de 9 ani am început să practic kickboxingul, părinții mei fiind cei care mi-au sugerat acest sport pentru că eu când eram mic eram foarte rău și au vrut să-mi dozez energia într-un sport. Părinții, împreună cu bunicul meu, au fost cei care m-au sprijinit, părinții financiar și bunicul era cel care mă motiva și care mergea cu mine la antrenamente. La fiecare meci al meu, bunicul era cel care stătea în colțul ringului și mă încuraja foarte mult”, a declarat Marko Dusinschi, luptător de kickboxing.

Marko Dusinschi are un palmares foarte impresionant, cu participări la campionate naționale și internaționale

Tânărul sportiv a reușit foarte multe performanțe bune în cei 10 ani de juniorat. Este multiplu campion național la kickboxing, cu peste 300 de meciuri câștigate. Însă, cea mai mare realizare, la nivel național, a fost în 2018, când a devenit campion național la categoria -65 kg, unde a primit centura de campion. Marko Dusinschi are realizări și la nivel mondial, două titluri de vicecampion mondial și un titlu de campion mondial. Primul său campionat mondial a fost în 2014, în Spania, unde a reușit o performanță foarte bună. A cucerit titlul de vicecampion mondial la doar 12 ani. Tânărul sportiv și-a încercat din nou șansa de a deveni campion mondial un an mai târziu, dar, din păcate, a pierdut în finală. Marko nu s-a lăsat, iar în 2019 participa la Campionatul Mondial de ISKA, din Irlanda, unde reușea să se impună și să devină campion mondial la juniori.

„Nu am stat să număr, dar așa, estimativ, am peste 50 – 60 de turnee câștigate la nivel național. Dar cele mai importante sunt cele două titluri de vicecampion mondial în Lituania, respectiv Spania, și de campion mondial ISKA, în Irlanda. Idolul meu este Cătălin Moroșanu, este un simbol a kickboxingului românesc și mi-aș dori să pot avea și eu nebunia pe care o are el în ring. Visul meu cel mai mare este să am meciuri internaționale, să pot reprezenta România și să ajung în Glory (gală din SUA- n.r.)”, a mai spus luptătorul.

Tânărul kickboxer trebuia să debuteze la profesioniști încă din anul 2019, însă pandemia i-a oprit debutul

Marko se antrenează intens pentru a debuta la profesioniști, însă debutul se tot amână din cauza pandemiei de COVID-19. La finalul anului 2019, Marko ar fi trebuit să debuteze în Italia, dar din cauza virusului meciul nu a mai putut avea loc. Un alt meci îl putea avea în Olanda, cu campionul Olandei, dar din cauza restricțiilor, tânărul ieșean nu a putut să ajungă. Iar pe data de 4 decembrie putea debuta în România în gala Dynamite Fighting Show, dar cu o săptămână înainte de meci a primit vestea că adversarul său s-a infectat cu noul coronavirus.

Mihai Constantin, maestrul tânărului sportiv, este convins că va ajunge pe culmile gloriei

Maestrul său, Mihai Constantin, are numai cuvinte de laudă și spune despre Marko faptul că este unul dintre cei mai serioși elevi ai săi. Are foarte mare încredere că va ajunge un luptător foarte cunoscut la nivel internațional. Antrenorul îi laudă palmaresul și devotamentul față de acest sport.

„Marko are cele mai multe meciuri câștigate la amatori, peste 300 de meciuri câștigate și realizări la nivel mondial. Prima dată când a venit la antrenament, l-am văzut ca fiind un copil micuț, cu multă energie, n-aș fi crezut că va evolua așa mult. Însă dorința de performanță, munca depusă și seriozitatea cu care a tratat acest sport l-au adus la un nivel foarte mare. Asta fiind încă o dovadă că prin muncă poți realiza foarte multe în viață.

Ce-mi place la Marko este seriozitatea, este un băiat extraordinar de serios, părinții lui sunt plecați în străinătate și el stă cu bunicul. Cu toate acestea, nu a căzut pradă ispitelor și și-a văzut de antrenamente. Drept răsplată, pe 10 martie va debuta în gala Dynamite Fighting Show împotriva lui Andrian Baciu. În 3-4 ani, Marko are șanse foarte mari să ajungă în Glory, o să ajungă mare”, a declarat Mihai Constantin, antrenorul lui Marko Dusinschi.

Adauga un comentariu