Titlurile zilei

Mărturia criminalului din Iași care și-a decapitat mama cu toporul și a înjunghiat-o de 20 de ori: ”Era plină de șerpi!” (EXCLUSIV)

Publicat: 04 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mărturia criminalului din Iași care și-a decapitat mama cu toporul și a înjunghiat-o de 20 de ori Era plină de șerpi EXCLUSIV
Mărturia criminalului din Iași i-a lăsat mască până și pe anchetatori

Detalii îngrozitoare, în cazul asasinatului macabru din comuna Ruginoasa. Bărbatul care și-a ucis mama decapitând-o se pare că avea un episod de delir, iar explicațiile date au fost de-a dreptul șocante. El le-a spus anchetatorilor că mama sa era „plină de șerpi” și el a vrut să omoare, de fapt, șerpii

În noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2022, în comuna ieșeană Ruginoasa avea să se petreacă o crimă ce a îngrozit comunitatea. Un bărbat și-a decapitat mama cu un topor, iar, mai apoi, a așteptat să fie luat de polițiști.

”În cursul nopții de 26 spre 27 ianuarie 2022, în timp ce se afla la locuința din comuna Ruginoasa, judeţul Iaşi, suspectul, folosind un topor, i-a retezat capul mamei sale. Cadavrul victimei a fost identificat în grădina locuinței comune. Suspectul a fost internat la Institutul de Psihiatrie „Socola”, pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptei”, a precizat recent Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Mărturia criminalului din Iași care și-a decapitat mama: ”Era plină de șerpi!”

Constantin Nastasia le-a oferit anchetatorilor o explicație halucinantă. Reporterii BZI au discutat cu surse apropiate anchetei, care au precizat că bărbatul ar fi spus că nu a vrut să-și omoare mama. El a precizat că femeia era „plină de șerpi” și tot ce a vrut să facă a fost să ucidă reptilele.

Afirmația bărbatului i-a făcut pe specialiști să creadă că, în momentul producerii crimei, a avut un episod de delir, cel mai probabil pe fondul consumului de alcool cronic. Din această cauză, Constantin Nastasia ar fi recurs la gestul extrem care îl va trimite, cel mai probabil, pentru mulți ani în spatele gratiilor.

Criminalul are Covid-19 și nu poate fi expertizat

În aceste momente, bărbatul se află internat la Institutul de Psihiatrie „Socola”, din Iași. Ieșeanul ar fi trebuit să fie expertizat de către comisia de expertiză medico-legală de specialitate, dar s-a infectat cu Covid-19 și este în izolare. Amintim că, în seara de 26 ianuarie 2022, paznicul de la Primăria Ruginoasa, Costel Burlacu, a plecat spre casă. La scurt timp, acesta a alertat autoritățile din comună, semnalând faptul că, din curtea casei lui Nastasia, se auzea scandal.

La fața locului a ajuns după câteva minute fratele suspectului, numai că atmosfera se calmase. Din câte se pare, după plecarea fratelui lui Constantin Nastasia, acesta a reluat conflictul cu mama lui. Astfel, surse judiciare afirmă că ieșeanul de 42 de ani și-ar fi decapitat propria mamă, o femeie de 75 de ani, chiar în curtea casei. Ca o coincidență macabră, în dimineața zilei de 27 ianuarie 2022, autoritățile l-au descoperit mort în casă și pe paznicul de la Primărie, Costel Burlacu.

Ce pedeapsă riscă fiul criminal

Dacă se va dovedi că este vinovat de omor și că a avut discernământ, ieșeanul riscă să stea peste 20 de ani în spatele gratiilor. Totuși, expertiza psihiatrică va juca un rol extrem de important. Este posibil ca, din cauza băuturilor alcoolice, Constantin Nastasia să fi dezvoltat o afecțiune psihică.

Dacă se dovedește asta, este foarte posibil ca următorii ani din viață să îi petreacă, totuși, într-un centru de specialitate, cum este Spitalul de Psihiatrie Pădureni-Grajduri. Mărturia criminalului din Iași care și-a decapitat mama va juca un rol foarte important în anchetă, iar, după ce va fi evaluat, cel mai probabil oamenii legii vor lua și primele măsuri împotriva sa.

Adauga un comentariu