Actualitate

Mărturii şocante despre decapitarea profesorului din Franța! Totul s-a bazat pe relatări false ale evenimentului

Publicat: 09 mart. 2021
Protestatarii care protestează împotriva profesorului Samuel Paty
Moartea lui Samuel Paty a stârnit proteste în Franța, dar totul a fost bazat pe mărturii false

Date noi ies la iveală în Franța, în cazul profesorului care a fost decapitat pentru că ar fi arătat caricaturi în care erau înfăţişate diverse ipostaze publicate de Charlie Hebdo cu Profetul Mohamed.

Scoala în care preda profesorul care a fost decapitat a recunoscut că a răspândit afirmaţii false despre profesor înainte ca acesta să fie ucis. Datele anchetei s-au schimbat din prisma faptului că una dintre cele care au răspândit informaţii false este chiar o fetiță în vârstă de 13 ani.

Fetiţa a cărei declaraţii a stârnit un val de proteste a recunoscut că a minţit

Samuel Paty a fost în centrul unor proteste după ce o fetiță i-a spus tatălui ei că acesta i-a invitat pe elevii musulmani să părăsească clasă pentru a le arăta celorlalţi câteva caricaturi cu profetul Mohammed. În aceste momente, fata în vârstă de 13 ani a recunoscut că nu se afla în sala de curs atunci când presupusul eveniment ar fi avut loc. O școală franceză a recunoscut că a răspândit afirmații false despre un profesor înainte de a fi ucis anul trecut. Samuel Paty a fost decapitat în octombrie după ce le-a arătat elevilor desene animate ale profetului Mahomed.

Fata, ale cărei plângeri au declanșat o campanie online împotriva lui Paty, a recunoscut acum că nu era în clasă. Fata de 13 ani, al cărui nume nu a fost făcut oficial, i-a spus inițial tatălui ei că Paty le-a cerut elevilor musulmani să părăsească sala de clasă în timp ce el arăta desenul animat în timpul unei ore de liberă exprimare.

Potrivit presei din Franța, copilul nu a văzut desenele şi a luat o poziţie pentru că ar fi existat presiune: „Nu am văzut , mi-a arătat-o ​​o fată din clasa mea”.

„A mințit pentru că s-a simțit prinsă într-o spirală pentru că colegii ei de clasă i-au cerut să ia atitudine şi să se comporte ca un fel de purtător de cuvânt”, a declarat avocatul ei, Mbeko Tabula, pentru agenția de presă AFP.

Procurorii consideră că există o cauzalitate intre valul de proteste împotriva profesorului şi uciderea să

După ce fetița i-ar fi spus tatălui evenimentele, acesta a făcut o plângere legală împotriva profesorului. Ulterior a început o campanie pe reţelele de socializare, campanie care a avut succes, stârnind o revoltă la acea vreme. Ulterior, după campanie, profesorul a fost decapitat de un musulman. Procurorii au spus la scurt timp după ucidere că există o „legătură cauzală directă” între incitarea online împotriva lui Paty și crima sa . Inițial, oamenii legii au arestat mai multe persoane printre care și părinții a doi elevi care aveau conflicte verbale cu profesorul.

Făptuitorul, Abdullakh Anzorov, în vârstă de 18 ani, a fost împușcat de polițiști la scurt timp după atac.

Ulterior crimei oribile, s-a constatat faptul că întreaga campenie împotriva profesorului de istorie şi geografie s-a bazat pe o relare distorsionată a ceea ce se întâmplase în cursul zilei precedente.

Fata care s-a plâns tatălui său fusese suspendată de la școală cu o zi înainte

Așa cum făcuse în lecții similare despre libertatea de exprimare în anii anteriori, Paty i-a avertizat pe studenți că era pe punctul de a arăta o descriere a lui Mahomed. El a spus că oricine crede că ar putea fi jignit poate închide ochii.

Fata susținuse inițial că profesorul îi ceruse elevilor musulmani să părăsească camera. Când a obiectat, a fost suspendată de la școală, a spus ea. Acum se pare că fata a fost suspendată cu o zi înainte de predarea clasei, potrivit ziarului Le Parisien, din cauza absenței repetate de la școală.

Fata explică în mărturia ei că a inventat povestea pentru a nu-l dezamăgi pe tatăl ei. El a postat două videoclipuri pe rețelele de socializare ca răspuns la acuzații.

Vorbind marți la radioul francez, avocatul familiei Paty a declarat că familia fetei știa că nu a fost la curs în ziua în cauză și de ce a fost suspendată. „Așadar, să vin și să spun acum, îmi pare rău, am crezut în minciunile fiicei mele, asta este cu adevărat slab”, a declarat Virginie Le Roy pentru RTL.

Adauga un comentariu