Sport

Mărturisirea Soranei Cîrstea după triumful cu Petra Kvitova. „Acest lucru m-a surprins și pe mine!”

Publicat: 11 feb. 2021
Sorana Cirstea pe terenul de tenis
Sorana Cîrstea a obţinut o victorie senzaţională la Australian Open, în fața cehoaicei Petra Kvitova

Sorana Cîrstea (30 de ani) a pătruns azi în turul al treilea la Australian Open după succesul în fața cehoaicei Petra Kvitova, scor 6-4, 1-6, 6-1, în două ore și cinci minute. Meciul s-a jucat pe o temperatură de peste 30 de grade Celsius. Eleva lui Adrian Cruciat a obținut astfel a treia victorie din opt „directe” cu dubla câștigătoare de turneu de Grand Slam, iar în turul următor o va întâlni pe Marketa Vondrousova (Cehia), jucătoare cu care nu s-a duelat până acum.
Cîrstea a privit la finalul partidei către loja sa în care se aflau Cruciat și Teo Cercel, iar antrenorul timișorean a dus pumnul la inimă. În interviul de la final, Sorana a lăsat să se înțeleagă că recuperarea pentru următorul meci de la Melbourne va conta enorm.

Reacția Soranei Cîrstea după victoria cu Petra Kvitova

„Am jucat peste două ore la peste 30 de grade Celsius și am obosit mai mult decât o făceam până acum. E impresionant să joc după 15 zile fără să lovesc mingea și să o fac la nivel înalt, acest lucru m-a surprins și pe mine. Acum, esențial e cum mă voi recupera”, a declarat, imediat după meci, sfertfinalista de la Roland Garros 2009 (cea mai bună performanță a Soranei la un turneu de Grand Slam).

Cîrstea a explicat în câteva cuvinte și cursul jocului cu Petra Kvitova.

„E o jucătoare extraordinară, lovește mingea fără greșeală, foarte puternic. Cred că am făcut meciul perfect, Petra are o mare experiență, dar știam că pot să o înving pentru că o mai învinsesem. Sunt foarte fericită. Ea a meritat actul secund pentru că eu am avut multe nesincronizări”, a mai spus Cîrstea.

Sorana și-a asigurat un cec de 165.000 de dolari după succesul din turul al doilea.

Adauga un comentariu