Titlurile zilei

Masacru într-o comună din Iași! 20.000 de cadavre, îngropate în centrul satului. „Dacă vin la mine, le dau cu toporul în cap” – GALERIE FOTO/VIDEO

Publicat: 29 oct. 2022
_____ Vizualizări 27 Comentarii
Masacru într-o comună din Iași 20.000 de cadavre îngropate în centrul satului. Dacă vin la mine le dau cu toporul în cap - GALERIE FOTOVIDEO
20.000 de porci sunt îngropați în Belcești, Iași

20.000 de porci din comuna Belcești, Iași, sunt sacrificați și îngropați din cauza pestei porcine africane. Urmează ca animalele din gospodăriile localnicilor să fie ucise. Aceștia nu vor să primească medicii în curțile lor

După ce a fost confirmată pesta porcină africană în ferma italianului Fillipo Latini, în comuna Belcești, cea mai mare fermă din Iași, autoritățile sanitar-veterinare au luat măsurile necesare pentru ca porcii să fie uciși și îngropați. Reporterii BZI au fost la fața locului pentru a vedea cum se desfășoară această operațiune, unde 20.000 de porci sunt omorâți. Cadavrele au fost duse într-o groapă de la marginea satului. Acolo se află doi medici veterinari și un angajat al fermei în care a izbucnit focarul de PPA. Bărbatul dezinfectează toate mașinile autorităților care vin la groapa cu porci. Angajatul din ferma italianului Fillipo Latini spune că își va căuta un alt loc de muncă.

„Nu mai am ce să fac. O să îmi caut să lucrez altceva. Numai dacă nu vrei să muncești nu găsești. O să fie greu”, susține angajatul din ferma omului de afaceri Fillipo Latini, cea mai mare din Iași, care a pierdut câteva milioane de euro din cauza pestei porcine africane.

Localnic din comuna Belcești, Iași: „Dacă vin la mine, le dau cu toporul în cap”

Accesul persoanelor străine în zona gropii cu porcii sacrificați este interzis. Chiar și așa, în apropierea acesteia se află locuințele oamenilor din comuna Belcești. Localnicii spun că se dorește prăbușirea industriei cărnii din România, de aceea a ajuns pesta porcină africană în țară.

„Groapa cu porci e aici, la câțiva metri de noi. Nu am mai văzut așa ceva până acum. Distrug ce a mai rămas din zootehnia din țara asta. Nu o să mai mâncăm porc românesc. E mai rău ca la război. Au venit cu jandarmii, au închis piața. După ce îngroapă porcii de la fermă, vor să-i îngroape și pe cei din curțile oamenilor. Le dau despăgubiri. Dar cu ce îi ajută, dacă nu au porcul în curte? Eu nu mai cresc, dar copiii mei au. Ce o să mai mănânce la iarnă, de Crăciun?”, susține Petrică, un localnic în vârstă de 80 de ani.

În piața din comuna Belcești, care era deschisă în fiecare vineri este un anunț cu mesajul „închisă temporar”. Localnicii spun că nu vor primi medicii sanitar-veterinari în curțile lor.

„Dacă vin la mine, le dau cu toporul în cap. Nu au ce căuta aici. Au distrus totul și acum vin să ia ce mai avem. Nu se poate”, spune un localnic.

Dr. Bogdan Novenschi: „Sperăm să terminăm într-o săptămână”

Medicii veterinari din Iași, dar și din alte județe, sunt mobilizați în această acțiune de ucidere a porcilor cu pestă porcină africană.

„Am mobilizat forțe din județele din jur. Metodele de ucidere aprobate sunt cele din legislația pentru bunăstarea animalelor, pentru că nu trebuie să le provoci anumite traume. Gazarea se face cu dioxid de carbon pentru porci un pic mai mici. Asomarea, la fel, este aprobată. Operatorul economic trebuie să aducă niște utilaje de gazare, cu dioxid de carbon. Porcul se cântărește, se duce la groapă, se despică la burtă ca să nu fermenteze, se dă cu var și se închide cu folie. Acum este procedura de ucidere a porcilor care sunt duși la groapă. Merge destul de greu operațiunea pentru că e vorba de un efectiv mare. Probabil când o să intrăm la gazare o să meargă treaba mai bine. Și pe timp de noapte am muncit. Sperăm să terminăm într-o săptămână”, susține dr. Bogdan Novenschi, director executiv adjunct în cadrul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Iași.

Un alt focar de pestă porcină africană a izbucnit într-o fermă de 40.000 de porci din Timiș. În cazul fermei de porci din comuna Belcești, Iași, alarma s-a dat când a murit o scroafă din cauza PPA.

Comentarii
  • A dracului pesta asta, apare doar înainte de sărbători. Și cum? Un caz mare la Timișoara și un caz mare în partea opusă, la Iași . Și de aici se va extinde.
    Primăvara în preajma Paștelui apare aviara. Românii trebuie să mănânce mortăciuni de la Lidl

  • Niste nenorociti! Medicii au ajuns sa omoare. Atat. Nu cauta tratamente, nu gasesc solutii. Omoara. La ce i-a tinut statul in scoli? Sa omoare animalele? Pai daxa au mers la scoli degeaba sa dea statului banii inapoi ca poate gaseste alti veterinari prin alte tari unde nu e plandemie de pesta porcina in prag de sarbatori. Trstele trebuie repetate pentru fiecare porc. Amintiti-va de fermierul din Tulcea caruia niste „specialisti” i-au gasit „focar de pesta porcina” in ferma si timp de o luna si ceva animalele au fost tinute inchise de ajunsesera sa se manance intre ele. Dupa aia i-au zis Domnule a fost o greseala, porcii sunt sanatosi. Dar omul si-a pierdut afacerea. In 2021 la Protv zicea ca au fost sacrificati sute de mii de porci in fermele din Romania.
    In toamna adta in Timis au fost omorati zeci de mii de porci. Acum se omoara animalele in Iasi. In alte tari nu-i problema. Dovada e ca peste 60% din carnea vanduta in magazinele romanesti e din import. Asa zice presa. Ceva da cu virgula. Dar daca e chiar asa de extins fenomenul, veterinarii si autoritatile din domeniu si specialistii trebuie trasi la raspundere.

  • Spionajul econo.ic în favoarea statelor mari. Asa ne distrug agricultura zootehnia tot pentru ca nea transformat intr÷o piață de desfacere pentru tarile mari

  • Curatarea efectivelor de porci prin asomare ar trebui inceputa de la Cocina cea Mare, Trei Coceni. Sursa de pesta porcina teutonica de acolo trebuie eliminata

  • Curatarea efectivelor de porci prin asomare ar trebui inceputa de la Cocina cea Mare, trei Coceni. Sursa de pesta porcina teutonica de acolo trebuie eliminata

  • Ar trebui sa studiați serios Agenda 2030 ! , este o chestiune mondiala asta , peste tot “iau foc “ fabrici alimentare , depozite alimentare, se distrug ferme cu animale subtitlu felul de pretexte, ferme și fermieri sunt constrânși sa Distrigaz Recoltele ori efectivele de animale , sunt forțați sa vindea ori sa nu mai lucreze terenurile , in Olanda sunt amenințati cu confiscarea fermelorde către “”stat”, vedeți protestele fermierilor din vestul Europei , America ! , ascultării sa vedeți ce tâmpenii li se impun Descartes niște idioți care in viața lor nu au crescut un animal ori aumuncit vreo zi cufurică in mina !

  • Infometarea, imbolnavirea si imputinarea poporului roman!! Asta este sloganul care sta in spatele acestor actiuni criminale ale medicilor de toate specialitatile. (pandemia de covid!!!)Oricum porcii ar fi fost sacrificati in preajma sarbatorilor, insa aceste actiuni mafiote au ca scop indobitocirea romanilor si hranirea noastra cu….praf de gandaci!! HUO!! Iar preotii tac inchinandu-se in taina lui Lucifer!! Japite

  • Ar fi bine ca oamenii sa reacționeze mai violent la aceste porcarii guvernamentale, nu sa aștepte recompense de la stat. O sa mănânce gândaci de sărbători. Totul este o făcătură, unde niște golani iau comisioane grase și o fac pe „grijulii” și savanții. Rușine autorităților locale!

  • Rușine autorităților locale! Probabil si-au luat comisioanele grase și acum o fac pe grijulii! Oamenii sunt lași și nepăsători, se bucură de niște bănuți putini ca despăgubire. O sa mâncăm gândaci dacă punem botul la aceasta făcătură.

  • Ce să tot facem…gargară? Oameni buni, toată hoarda ordinară care conduce această țară nu știe ce însaeamnă să nu ai ce mânca. Derbedii au lefuri și indemnizații care le permit să se aprovizioneze din magazinele situate în buricul Europei, oricare ar fi prețul. Păi, dacă un țăran care produce hrana și un muncitor care produce bunuri materiale indispensabile vieții, are un salariu de zece ori mai mic decât al unui șarlatan de prin Parlament sau minister, la ce să ne așteptăm? Nici o șansă nu există pentru …gloată, fiindcă politicienii au știut să distrugă mișcarea muncitorească, de care se temea și Ceaușescu! Iată că nemernicii contemporani sunt mai abili decât Ceaușescu!

  • @Leon pentru peste porcina nu exista tratament, vaccin, nimic. de aia se ard cadavrele porcilor! peste porcina nu e transmisibila la om! si asta ca se vrea distrugerea carnii din Romania, lasati-o mai moale. Romania detine toate tipurile de pesta porcina! de ce? din cauza delasarii autoritatilor de 33 ani! Romania inainte de ’89 era in top 10 cel mai mare producator de carne de porc din Europa, acum de ce numai este. ca politicul si aparatul administrativ i-a durut la 11 m de micii si marii fermieri din tara asta!

  • Socra mea e din Tansa,am neamuri la Belcești care fac foamea ce dacă dădeau porcii la oameni să mănânce că de pestă nu se moare,niste handicapati

  • Daca atata te duce mintea , sa stai la puscarie pt ca iti omoara un porc infestat, atunci la puscarie, taran analfabet care instigi la nerespectarea legii, ca in mod sigur mai sunt prosti ca tine pe acolo. Sa zaceti in puscarie. Si sa o iei si pe asta care a publicat afirmatia ta cu dat cu toporul in cap.

  • Stie toata lumea ca fac anumea ca sa distruga oamenii, sa-i otraveasca cu alimentele lor toxice, fac tot posibilul sa distruga tot, altceva nu au in cap. Remediul pentru pesta porcina este binecunoscut si ff ieftin dar ce nu este recunoscut oficial de mafie nu eista.

  • Ticu Bazilic,consilier local ,sluga,slugilor,O in politica suge șosetele lui Ciobăniță Hârtoi
    Apropo,condoleanțe,Hârtoi are ciroza hepatică, crapă repede

  • Prostilor, eu sunt Ticu, dar din Iasi.Ati avea si voi vreun Ticu pe-acolo, dar comentariul ala de mai sus cu taranul cu toporul eu l-am scris. Dati-i inainte cu comentariile de marleti cu pretentii. Va faceti deras. Abia vee lumea ce „gospodari” sunt la Belcesti. Ati scapat la internet si instigati lumea. Ghinion, e infractiune si va gaseste oricum.

Adauga un comentariu