WoW!

Mască de păr cu ulei de măsline: Secretul unui păr sănătos și strălucitor

Publicat: 12 nov. 2021
Mască de păr cu ulei de măsline Secretul unui păr sănătos și strălucitor
Uleiul de măsline este unul dintre cele mai populare ingrediente pentru frumusețe.

Masca de păr cu ulei de măsline este excelentă, atunci când te confrunți cu un păr uscat și degradat. Îl va repara și îi va reda strălucirea, iar tu te vei putea bucura de o podoabă capilară sănătoasă.

Uleiul de măsline este unul dintre cele mai populare ingrediente pentru frumusețe. De-a lungul timpului, femeile l-au folosit pentru hidratarea și hrănirea părului, dar și a pielii. Cu toate acestea, nu sunt foarte multe studii, care să îi demonstreze eficacitatea. Însă, cele care există spun că ar avea efecte miraculoase asupra firului de păr.

De aceea, în articolul de astăzi, îți vom vorbi despre beneficiile uleiului de măsline, dar îți vom explica, pas cu pas, cum să prepari o mască nutritivă chiar la tine acasă.

Beneficiile uleiului de măsline

Potrivit unor cercetări, uleiul de măsline ar proteja părul împotriva deteriorării şi ar avea efect de hidratare. Datorită compusului scualen, acest ulei acționează ca un produs hidratant în majoritatea produselor cosmetice. De asemenea, uleiul de mpsline conține vitamina E și alți antioxidanți, fapt ce îl face excelent pentru creșterea părului.

Printre beneficiile uleiului de măsline, se mai regăsesc următoarele: reduce deteriorarea și ruperea firului de păr, oferă mai multă hidratare și strălucire, părul devine mai moale, contribuie la creșterea părului, firul de păr devine mai puternic, vârfurile se despică mai puțin, iar mătreața este ameliorată.

Uleiul de măsline este ideal pentru părul subţire, uscat, deteriorat sau tratat chimic (vopsit), dar şi pentru părul gras.

Cum se prepară o mască de păr cu ulei de măsline

Masca de păr cu ulei de măsline se prepară acasă, rapid și fără efort. Uleiul poate fi amestecat cu alte ingrediente prețiose: ulei de cocos, gălbenuș de ou, miere, oțet de mere, zeamă de lămâie, banane, iaurt, avocado sau ulei de avocado, ulei de arbore de ceai. Pentru un păr normal funcționează foarte bine combinațiile cu ulei de măsline, miere și gălbenuș de ou. Pentru un păr uscat sunt excelente măștile cu ulei de măsline, ulei de cocos, banane sau avocado. Pentru un păr gras merg extrem de bine împreună uleiul de măsline, cu oțet de mere sau cu zeamă de lămâie și ulei de avocado.

Mască de păr cu ou, miere și ulei de măsline

Această mască este minunată pentru persoanele care se confruntă cu căderea părului. Îl va ajuta să crească mai repede și îl va repara. Tot ce trebuie să faci este să amesteci un gălbenuș de ou, cu două lingurițe de miere și două lingurițe de ulei de măsline, până obții o pastă. Aplică amestecul rezultat pe toată lungimea firului de păr și lasă-l să acționeze minim jumătate de oră. Apoi, clătește părul cu apă călduță și folosește un șampon delicat.

Mască de păr cu avocado și ulei de măsline

Pentru această mască, ai nevoie de: o jumătate de avocado pisat și două lingurițe de ulei de măsline. Amestecă aceste două ingrediente, până când obții o pastă fină. Aplic-o pe păr și las-o să acționeze. Vei avea un păr hidratat, care nu se va mai rupe la fel de ușor.

Mască de păr cu ulei de arbore de ceai și ulei de măsline

Uleiul de măsline și uleiul de arbore de ceai sunt extrem de bune pentru persoanele care se confruntă cu mătreața. Amestecă două sau patru lingurițe de ulei de măsline, în funție de lungimnea firului de păr și două-trei picături de ulei de arbore de ceai. Aplică aceste două uleiuri pe toată lungimea firului de păr, inclusiv pe scalp. Apoi, urmează rutina de spălare.
Adauga un comentariu