Actualitate

Masca de protecție devine obligatorie în aer liber, în județul Giurgiu

Publicat: 31 iul. 2020
Masca de protecție devine obligatorie în aer liber, în județul Giurgiu
Masca de protecție devine obligatorie în aer liber, în județul Giurgiu

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Giurgiu a adoptat, vineri, o hotărâre privind obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise, decizia fiind valabilă începând cu data de 1 august.

„În urma şedinţei Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu din data de 31 iulie 2020 au fost adoptate următoarele măsuri: se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi faleze, pieţe deschise, târguri, oboare, gări, autogări, staţii pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă”, se arată într-un comunicat de presă emis de Prefectura Giurgiu.

Obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise

Persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi în condiţii de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută, şi copiii cu vârsta mai mică de cinci ani nu sunt obligați să respecte prevederile precizate.

„Totodată, prin decizia CJSU au fost interzise comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23,00 – 6,00.

În afara intervalului menţionat, operatorii economici care desfăşoară aceste activităţi au obligaţia să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul locurilor pe scaune, precum şi a oricăror activităţi care presupun interacţiunea fizică între clienţi, inclusiv dansul. De asemenea, se interzice desfăşurarea activităţii cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23,00 – 6,00 începând cu data de 1 august ora 0,00.”, se arată în comunicat.

În judeţul Giurgiu sunt 404 cazuri confirmate pozitiv dintre care 295 sunt vindecate şi externate. În izolare la domiciliu se află patru mii de persoane din judeţ, iar în carantină instituţionalizată sunt trei persoane.

Un număr de 23 dintre persoanele confirmate pozitiv sunt în izolare la domiciliu la ora actuală şi nicio persoană nu a mai fost externată la cerere. Până în prezent, au fost testate 4.824 de persoane, dintre care 52 în ultimele 24 de ore.

Masca de protecţie devine obligatorie în toate spaţiile publice din judeţul Iaşi

Este oficial! De la 1 august, toți ieșenii trebuie să poarte mască de protecție în toate spațiile publice din județul Iași, inclusiv pe stradă. Cine nu respectă această regulă vor fi sancționați. Amenzile variază între 500-2500 de lei. Această măsură este valabilă timp de 14 zile.

„Întrunit astăzi, 30.07.2020 în ședință extraordinară, la convocarea dlui. Prefect Marian GRIGORAȘ,  Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a analizat  evaluarea făcută de Direcția de Sănătate Publică Iași  asupra nivelului răspândirii infecției cu virusul SARS COV2 în județ, dar și a gradului de pregătire a sistemului sanitar ieșean pentru a face față situației actuale.

În urma analizării posibilelor variante de măsuri Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca, în intervalul 1 – 14 august 2020, să se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele, prezente în spațiile publice deschise, de pe întreg teritoriul județului Iași.

Se exceptează de la această măsură persoanele care desfășoară activități fizice intense sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) și copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.”, se arată în comunicat.

Adauga un comentariu