National

Masca de protecție devine obligatorie în aer liber și în județul Neamț! Sunt exceptați copiii sub vârsta de 5 ani

Publicat: 03 aug. 2020
Masca de protecție devine obligatorie în aer liber și în județul Neamț! Sunt exceptați copiii sub vârsta de 5 ani
Masca de protecție devine obligatorie în aer liber și în județul Neamț! Sunt exceptați copiii sub vârsta de 5 ani

Masca de protecție devine obligatorie în aer liber și în județul Neamț! Sunt exceptați copiii sub vârsta de 5 ani. Din data de 5 august, miercuri, de la ora 6:00 masca de protecție devine obligatorie în aer liber pe raza județului Neamț.

Nu se ia în calcul închiderea teraselor. Masca de protecție devine obligatorie în aer liber și în județul Neamț!

Măștile de protecție vor fi purtate în piețe, târguri, oboare, evenimente în aer liber, obiective turistice, lăcașuri de cult turistice și ecumenice.

De asemenea, prefectul George Lazăr a mai adăugat că masca nu este obligatorie în parc sau în alte zone de agremenet, ci doar în zonele menționate.
Cu toate acestea, excepție fac și lucrătorii care depun muncă fizică intensă în spații unde temperaturile sunt foarte mari sau umiditatea este foarte mare.
În situația de față, terasele nu se vor închide terasele și nici nu se va fixa un program. Iar în cazul în care această măsură nu va fi respectată, se vor da amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Situația cazurilor de coronavirus și măsurilor luate pentru a împiedica răspândirea virusului, pe raza județului Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, iulie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 1.562 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 19 cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.305 au fost externate (cu 20 persoane externate în plus faţă de ziua precedentă).  În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat cazuri de deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv.

La data de 2 august 2020, în județul Iași exista un număr de 649 de persoane pentru care s-a decis carantină la domiciliu, neexistând persoane în carantină instituționalizată. De asemenea un număr de 511 de persoane se afla în izolare la domiciliu sau instituționalizată.

„Astfel, la data de 02 august a.c., 336 poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Autorității Naționale de Protecție a Consumatorilor Iași și Ministerului Sănătății au acţionat pe raza judeţului Iaşi pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate.”, potrivit Direcției de Sănătate Publică Iași.

Pe parcursul acţiunilor derulate au fost verificate, în special, unităţile comerciale cu specificul de activitate – terase/bar în aer liber.

În total, pe 02 august la nivelul județului Iași au fost verificate 69 de societăți comerciale, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 137 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 44.250 de lei. Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Misiuni instituționale în județul Iași:

Inspectoratul pentru Situații de Urgență  a efectuat 12 misiuni, din care: 6 misiuni de transport către unități spitalicești, 6 misiuni de decontaminare biologică. Inspectoratul de Poliție Județean a efectuat 103 misiuni specifice.

Inspectoratul de Jandarmi Județean a efectuat 33 misiuni specifice. Serviciul de Ambulanță Județean a executat 115 misiuni, din care: 43 misiuni de transport către unități spitalicești, 20 misiuni de transport probe biologice, 47 misiuni de decontaminare biologică și 5 alte misiuni specifice.

Ministerul Apărării Naționale a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 7 militari și un mijloc auto. Direcția de Sănătate Publică a efectuat 70 misiuni specifice (inspecții, controale pentru verificare măsuri protecție, machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, aeroport, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).

Adauga un comentariu