Local

Situația cazurilor de coronavirus și măsurilor luate pentru a împiedica răspândirea virusului, pe raza județului Iași

Publicat: 03 aug. 2020
Situația cazurilor de coronavirus și măsurilor luate pentru a împiedica răspândirea virusului, pe raza județului Iași
Situația cazurilor de coronavirus și măsurilor luate pentru a împiedica răspândirea virusului, pe raza județului Iași

Situaţia măsurilor întreprinse în judeţul Iaşi pentru a combate şi a împiedica răspândirea COVID -19 a fost transmisă de Direcția de Sănătate Publică Iași, luni, 3 august 2020.

Situația cazurilor de coronavirus și măsurilor anti-Covid, la Iași

Conform datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până astăzi, iulie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 1.562 cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 19 cazuri în plus faţă de ziua precedentă).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.305 au fost externate (cu 20 persoane externate în plus faţă de ziua precedentă).  În judeţul Iaşi în ultimele 24 de ore nu s-au înregistrat cazuri de deces în rândul persoanelor confirmate pozitiv.

La data de 2 august 2020, în județul Iași exista un număr de 649 de persoane pentru care s-a decis carantină la domiciliu, neexistând persoane în carantină instituționalizată. De asemenea un număr de 511 de persoane se afla în izolare la domiciliu sau instituționalizată.

„Astfel, la data de 02 august a.c., 336 poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Autorității Naționale de Protecție a Consumatorilor Iași și Ministerului Sănătății au acţionat pe raza judeţului Iaşi pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate.”, potrivit Direcției de Sănătate Publică Iași.

Pe parcursul acţiunilor derulate au fost verificate, în special, unităţile comerciale cu specificul de activitate – terase/bar în aer liber.

În total, pe 02 august la nivelul județului Iași au fost verificate 69 de societăți comerciale, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 137 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 44.250 de lei. Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Misiuni instituționale în județul Iași:

Inspectoratul pentru Situații de Urgență  a efectuat 12 misiuni, din care: 6 misiuni de transport către unități spitalicești, 6 misiuni de decontaminare biologică. Inspectoratul de Poliție Județean a efectuat 103 misiuni specifice.

Inspectoratul de Jandarmi Județean a efectuat 33 misiuni specifice. Serviciul de Ambulanță Județean a executat 115 misiuni, din care: 43 misiuni de transport către unități spitalicești, 20 misiuni de transport probe biologice, 47 misiuni de decontaminare biologică și 5 alte misiuni specifice.

Ministerul Apărării Naționale a efectuat 7 misiuni de pază la obiective în colaborare cu IJJ, cu 7 militari și un mijloc auto. Direcția de Sănătate Publică a efectuat 70 misiuni specifice (inspecții, controale pentru verificare măsuri protecție, machete în colectare și transmitere date, anchete epidemiologice, solicitări ambulanță, aeroport, transmitere rezultate la laborator spitale, misiune prelucrare date privind evoluția cazurilor confirmate în spitale).

Cazuri Covid-19 la nivel național

Până astăzi, 3 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 54.009 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

27.750 de pacienți au fost declarați vindecați și 4.807 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 823 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 2432 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Toate cele 19 de decese înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.660. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 419 pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.248.318 de teste. Dintre acestea 8.045 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 5.646 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 2.399 la cerere.

Adauga un comentariu