Actualitate

Mașini blocate în zăpadă în mai multe zone din țară. Șoferii, sfătuiți să fie atenți la căderea copacilor

Publicat: 18 nov. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mașini blocate în zăpadă în mai multe zone din țară. Șoferii sfătuiți să fie atenți la căderea copacilor
Mașini blocate în zăpadă din cauza lipsei anvelopelor de iarnă

Un microbuz cu şase pasageri, dintre care doi minori, a rămas blocat, sâmbătă, pe DN 2F, în comuna Dragomireşti, în zona releului, din cauza depunerilor de zăpadă pe carosabil. În zonă a fost trimis un echipaj din cadrul SPR 1 Vaslui.

Potrivit autorităţilor, pe sectorul de drum DN 2F Bleşca – Dragomireşti au rămas blocate în trafic, din cauza lipsei anvelopelor de iarnă, un număr de şase autoturisme. Autovehiculele au fost repuse în trafic, fiind redirecţionate, către municipiul Vaslui, de personalul Secţiei Drumuri Naţionale.

Conform autorităţilor, din cauza depunerilor de zăpadă, pe o porţiune de drum din comuna Dragomireşti, reprezentanţii Secţiei Drumuri Naţionale au solicitat instituirea unui filtru rutier pentru verificarea autovehiculelor ce se deplasează în direcţia Bacău, privind dotarea acestora cu anvelope de iarnă.

Un filtru similar a fost instituit în zona localităţii Bleşca, din comuna Ivăneşti. Un echipaj de poliţie verifică dacă maşinile sunt echipate cu anvelope de iarnă, restricţionând totodată deplasarea vehiculelor cu capacitate mai mare de 7.500 de kilograme.

Din cauza ninsorii abundente şi a viscolului puternic, circulaţia pe mai multe drumuri din judeţul Vaslui se desfăşoară în condiţii de iarnă, iar patru localităţi cu peste 2.400 de locuitori au rămas fără energie electrică.

Mașini blocate în zăpadă din cauza lipsei anvelopelor de iarnă în Harghita

Traficul între Miercurea Ciuc și Vlăhița, județul Harghita, se desfășoară pe un singur fir pentru că mai multe autovehicule sunt blocate din cauza lipsei anvelopelor de iarnă.

Pe DN 13A, între Miercurea Ciuc și Vlăhița, județul Harghita, mai multe autovehicule nu pot înainta, din cauza lipsei anvelopelor de iarnă, anunță Centrul Infotrafic.

Circulația rutieră se desfășoară pe un singur fir, alternativ, prin dirijarea polițiștilor. Carosabilul este acoperit cu zăpadă, ninge, se acționează cu utilaje de deszăpezire.

Pentru că vântul bate cu putere, șoferii sunt sfătuiți să nu oprească în dreptul copacilor

Pentru că vântul bate cu putere în multe zone ale țării, polițiștii recomandă șoferilor să nu oprească sau să staționeze în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, care pot fi doborâți de rafalele puternice pe autovehicule sau chiar persoane

Din cauza vântului puternic, mai mulți copaci au căzut pe carosabil, anunță Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

Astfel, polițiștii anunță că au căzut copaci pe DN 1H, localitatea Șinteu, județul Bihor, precum și pe DN 22, între localitățile Tudor Vladimirescu și Scorțaru Vechi, județul Brăila, în ambele cazuri traficul fiind blocat, dar și pe DN 22C, localitatea Medgidia și DN 38, localitatea Negru Vodă, județul Constanța, unde traficul se desfășoară pe un sens.

„Pentru că vântul bate cu putere în multe zone ale țării, recomandăm șoferilor să nu oprească sau să staționeze în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, care pot fi doborâți de rafalele puternice pe autovehicule sau chiar persoane”, potrivit comunicatului.

Adauga un comentariu