International

Mașinile electrice pot fi primite aproape gratuit! Cine sunt beneficiarii

Publicat: 15 iul. 2020
Mașinile electrice pot fi primite aproape gratuit! Cine sunt beneficiarii
Mașinile electrice pot fi primite aproape gratuit! Cine sunt beneficiarii

Mașinile electrice pot fi primite aproape gratuit! Cine sunt beneficiarii. Locuitorii din Germania și Franța își pot cumpăra automobile ecologice aproape gratis, fiind ajutați de o subvenție generoasă, care acoperă aproape integral sau chiar integral costurile de achiziție a unei mașini electrice.
Costurile unui abonament la telefon ar putea fi mai mari decât prețurile acordate unui automobil electric, iar unele mașini ar putea fi chiar gratuite.

De ce cumpărătorii au luat cu asalt reprezentanțele auto

Din cauza majorării stimulentelor pentru achiziționarea de mașini electrice de către guvernele din Germania și Franța, mulți cumpărători au asaltat reprezentanțele auto.

Un dealer auto cu peste 50 de reprezentanțe în Germania, Autohaus Koeing, a făcut reclamă unui contract de leasing pentru un model electric Renault Zoe, care este acoperit în totalitate de subvenții. Datorită acestei publicități, în 20 de zile de la publicare, au fost interesați de ofertă aproximativ 3 000 de oameni, iar 300 dintre ei au și semnat contractele.

Cine sunt beneficiarii

După succesul avut de la publicarea ofertei, Wolfgang Huber, director de vânzări pentru automobilele electrice la reprezentanţa Autohaus Koenig din Berlin, a afirmat că ar fi semnat și mai multe contracte dacă ar fi avut mai mulți angajați.
„Dacă am fi avut mai mulţi angajaţi în vânzări am fi semnat chiar mai multe contracte”
„Ne aşteptam la o creştere a vânzărilor în urma subvenţiilor însă această aglomeraţie chiar ne-a luat prin surprindere”, a adăugat Wolfgang Huber.

Subvențiile pentru mașini electrice ajung până la 9 000 de euro în Germania. Mașinile electrice pot fi primite aproape gratuit! Cine sunt beneficiarii

Un site de vânzări auto, având denumirea de Carfellows, pune la dispoziție de miercuri contracte de leasing la prețul unui abonament la telefon. Dacă nemții vor să dea 9.90 de euro pe lună, aceștia își pot cumpăra un Smart EQ electric, brand deținut de portofoliul Daimler. Această ofertă este este disponibilă în special pentru clienții persoane fizice, dar și persoanele fizice pot achiziționa un contract de leasing operațional cu doar 39 de euro pe lună. Pe de altă parte, în Franța, clienții pot închiria un Renault Zoe pentru 79 de euro pe lună. De asemenea, în Franța, Guvernul a mărit subvențiile până la 7 000 de euro pe lună.

Care este situația în România în privința mașinilor electrice

Confrom site-ului smart.com, românii pot achiziționa un model electric cu ajutorul tichetelor Rabla Plus, care au un avantaj financiar de 45.000 de lei, aproape 9.300 euro. Un vehicul electric pleacă de la suma de 22.600 de euro, cu TVA inclus, pentru modelul Smart EQ fortwo coupé, care nu curpinde și valoarea tichetului.

Programul destinat achiziției de mașini electrice și electrificate, adr și motocicletelor electrice, denumit Rabla Plus, își are începutul oficial pe 25 martie 2020. Ecobonosul este de aproximativ 10.000 de euro. Programul Rabla Plus 2020 oferă posibilitatea beneficiarilor să își achiziționeze și motociclete electrice. De asemenea, mașinile plug-in hybrid pot beneficia de un ecobonus de 4.500 Euro, iar motocicletele electrice cu peste 700 Euro.
Așa cum s-a întâmplat în anii anteriori, cuantumul ecobonusului nu poate depăși jumătatea valorii autovehiculului achiziționat.

Adauga un comentariu