Razboi în Ucraina

Mastercard blochează tranzacțiile din Rusia

Publicat: 01 mart. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mastercard blochează tranzacțiile din Rusia
Mastercard a decis să participe la sancțiunile împotriva Rusiei

Mastercard blochează tranzacțiile din Rusia. Operatorul internațional a decis acest lucru după ce țările europene și SUA sau Marea Britanie au decis să elimine Rusia din sistemul internațional SWIFT. Decizia vine în contextul în care Rusia are parte de cele mai aspre sancţiuni din istorie după ce a decis să intre în război cu Ucraina.

Asta în timp ce Moscova începe să facă față cu greu sancțiunilor economice fără precedent, iar principalii afectați de asemenea măsuri sunt cetățenii de rând. Cei din urmă ar putea isca o revoltă care să pună presiune pe Vladimir Putin pentru încetarea conflictului.

Mastercard blochează tranzacțiile din Rusia

Mastercard a declarat că a blocat mai multe tranzacții de pe gateway-ul său de plată ca urmare a sancțiunilor impuse Rusiei în urma invaziei sale în Ucraina.

Vestea vine în momentul în care SUA, împreună cu UE, Regatul Unit și Canada, au declarat că vor lua măsuri împotriva Rusiei prin închiderea băncilor ruse din sistemul internațional de plăți Swift și împiedicând banca centrală a Rusiei să-și folosească rezervele valutare pentru a amortiza impactul sancțiunilor. .

Lovitura este una puternică pentru economia Rusiei care nu este una dintre cele mai performanţe din lume. De exemplu autoritățile de la Moscova au decis să interzică vânzarea de acțiuni rusești, iar Vladimir Putin s-a întâlnit luni cu principalii economiști din țară pentru a lua măsuri de ameliorare a impactului creat de sancţiunile internaţionale.

Oricum, mai multe țări au îngheţat deja rezervele internaţionale monetare ale țării și au declarat faptul că sancţiunile au fost impuse şi pentru oligarhii ruși. La nivel naţional, Marcel Ciolacu a declarat că susţine un blocaj total a firmelor rusești. De aceeași părere a fost și Florin Cîțu care a constatat faptul că în țară sunt 600 de companii cu legături rusești. Președintele PNL a menţionat faptul că nu trebuie ca vreun ban al Uniunii Europene să ajungă la firmele care sunt controlate indirect sau direct de Rusia.

Rusia trimite o coloană de kilometri de armament spre Kiev

Moscova face o mutare care s-ar putea dovedi decisivă în războiul cu Ucraina. Vorbim despre faptul că în aceste momente o coloană lungă de zeci de kilometri cu armament rusesc se îndreaptă spre Kiev. Asta în condiţiile în care sunt conflicte deschise în toate orașele importante din țara vecină cu România.

În această noapte a Kiev s-au auzit mai multe bombardamente iar cetățenii sunt sfătuiți să stea în casă pentru a evita consecințe grave asupra integrității fizice. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelesnchi a făcut un apel la forțele internaţionale să susţină cu armament trupele ucrainiene.

La nivel de ajutor internaţional este bine de menţionat faptul că țări precum Marea Britanie, Germania sau România au trimis deja ajutor militar către Ucraina. Bulgăria de exemplu a trimis zeci de avioane care să lupte cu armata rusească.

Australia a decis să doneze zeci de milioane de euro pentru conflictul din țara vecină. Așadar, în concluzie, faptul că Mastercard a blocat cardurile rusești poate însemna începutul unei revolte interne în țară. Utilizatorii normali din Rusia fiind și ei afectați de deciziile internaționale.

Adauga un comentariu