National

Măsuri neașteptate într-un județ din România. Piscinele se închid iar terasele vor avea program până la ora 22

Publicat: 22 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Măsuri neașteptate într-un județ din România. Piscinele se închid iar terasele vor avea program până la ora 22

Măsuri de ultimă oră în județul Argeș, una dintre localitățile aflate sub monitorizare din cauza numărului de infectări cu coronavirus! Terasele vor reduce programul, în timpul săptămânii, până la ora 22.00, iar în weekend, până la ora 23.00. De asemenea, se închid piscinele și târgurile.

”Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş, întrunit miercuri în şedinţă extraordinară, a hotărât aplicarea unor măsuri de prevenire suplimentare, cu aplicabilitate imediată, pe fondul creşterii numărului de cazuri de infectări cu noul coronavirus”, transmit autoritățile.

Restricțiile impuse de autoritățile din Argeș

  1. administratorii pieţelor agro-alimentare, precum şi operatorii economici având ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul vor proceda la monitorizarea permanentă în incinta spaţiilor comerciale a respectării de către vănzători şi cumpărători a măsurilor de conduită socială şi prevenţie – evitarea aglomerării, păstrarea distanţei de 1,5 metri între cetăţeni, purtarea măştii de protecţie şi a mănuşilor de unică folosinţă de către personalul care deserveşte populaţia;
  2. se dispune suspendarea tuturor evenimentelor publice de tip târg, bâlci şi alte asemenea, precum şi activitatea de agrement în spaţii de tip piscină, bazin de înot, cu excepţia activităţilor fizice desfăşurate, potrivit legii, de către sportivii de performanţă, în toate localităţile judeţului Argeş, în perioada 23.07. – 09.08.2020, cu posibilitatea de prelungire a duratei în funcţie de evoluţia fenomenului Covid 19
  3. administratorii societăţilor comerciale care deţin terase a căror activitate a fost redeschisă pe perioada stării de alertă vor proceda la reducerea programului de funcţionare a acestora până la ora 22.00 în cursul săptămânii şi ora 23.00 în zilele de sâmbătă şi duminică, asigurând monitorizarea permanentă a respectării de către personalul de deservire şi de către clienţi a măsurilor de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii.

Coronavirus România, 22 iulie

Numărul de infectări cu COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore rămâne unul alarmant. Recordul a fost depășit din nou, căci de la ultima informare GCS s-au înregistrat alte 1.030 noi cazuri de infectare, iar bilanțul total a ajuns la 40.163. Până astăzi, 22 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 40.163 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 24.663 de pacienți au fost declarați vindecați și 2.693 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.030 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Adauga un comentariu