Prima pagină » Cancan » Maurice Munteanu, despre Carmen si Klaus Iohannis. „Mi se pare sfidător să porți alb…”

Maurice Munteanu, despre Carmen si Klaus Iohannis. „Mi se pare sfidător să porți alb…”

17 nov. 2023, 09:12, 2 ,
BZI.ro, în Cancan

Maurice Munteanu îl critică pe președintele Klaus Iohannis și pe Carmen, soția acestuia. Editorul de modă a comentat despre cum s-au îmbrăcat cei doi în timpul unei vizite oficiale în Africa.

Cuplul prezidențial a participat la un safari în Parcul Național Nairobi, iar pozele au fost postate pe Twitter de către Kenya Wildlife Service.

Maurice Munteanu, despre Carmen si Klaus Iohannis

Maurice Munteanu îl critică aspru președintele Klaus Iohannis și pe soția acestuia. Luând în considerare și aparițiile anterioare ale președintelui în timpul călătoriilor externe, vacanțelor sau evenimentelor din țară, editorul de modă Maurice Munteanu îl compară pe Iohannis cu foști președinți americani sau celebrități precum Frank Sinatra.

„Mi-e foarte greu să decupez din context ținutele pe care le poartă președintele Iohannis în Africa în momentul în care acum se întâmplă ce se întâmplă. Și nu mă refer doar la conflictul din Israel și această dramă sinistră, sau la Ucraina. Mă refer inclusiv la ce se întâmplă în acest moment în politica din România. În acest context, tu să apari îmbrăcat în alb la safari pare ușor sfidător.

Sigur că noi, acum, ar trebui să ne referim strict la ținute pentru că, de fapt, treaba mea și rolul meu până la un punct, cel puțin, este acela de a comenta niște ținute vestimentare.

Dar în acest peisaj, în acest context social, economic și mai ales politic, tipul de loisir – care se referă la safari și la ținute albe -, care mă duce cu gândul, dacă vrei, la ce înseamnă un tip de glamour italian, mari antreprenori sau, nu știu, perioada de glorie a lui Franck Sinatra, Reagan (n.r. Ronald Reagan, fost președinte al SUA), dry martini, garden party ș.a. mi se pare, personal, sfidătoare.

Din nou, mi se pare un aspect sfidător. Pentru mine ca cetățean. Apoi, pentru mine ca fashion editor. Iar albul, acest alb care trimite, cumva, către o puritate, pace ș.a., în momentul acesta, prin vestimentație, nu face altceva, din punctul meu de vedere, decât să anuleze, practic, acest mesaj de pace.

Mai cu seamă că vorbim și de o prezență, mă refer la președintele Iohannis, care, de fapt, înseamnă mai mult o absență. Și-atunci, nu mai vorbim de o simplă costumație, ci la o declarație de intenție”, spune Maurice Munteanu, pentru Libertatea.ro.

Carmen Iohannis a încălcat protocolul vestimentar

Maurice Munteanu a confirmat că soția președintelui a încălcat regulile de vestimentație în prima zi a vizitelor oficiale în Kenya, purtând sandale care se asortau cu un costum lila.

„Trebuie să fac o comparație cu Brigitte Macron. Și la Brigitte Macron uneori vedem piele. Dar la ea chestiunea aceasta este foarte bine controlată. Vedem ori picior, dar piciorul este acoperit în partea de jos, mă refer la încălțări. Ori brațe, dar din nou ce se întâmplă în partea de jos este acoperit complet.

Aici, la Carmen Iohannis, mâneca este mult prea scurtă. Mai cu seama că și degetele sunt la vedere. Nu mi se pare o ținută pentru o vizită oficială. Nu ar fi trebuit sub nicio formă să aleagă sandale. Reverul blazerului este unul foarte nefericit. Ne întoarcem din nou către acel lady like, care se dorește și prezidențial și Jackie Onassis. Numai că întotdeauna, nu știu cum se întâmplă, nu reușește să aibă acel look classy”, a explicat fashion editorul.

Mesajul transmis prin vestimentație a fost unul greșit

Criticul de modă subliniază că nu este vorba doar despre prețul ridicat al accesoriilor purtate de Carmen Iohannis, ci și despre mesajul pe care îl transmit acestea.

„În primul rând, lăsând la o parte că este soția președintelui, eu cred că nu ar trebui să alegem niciodată genul acesta de curele cu logo la vedere. Mă refer la ce înseamnă Hermès, Vuitton și așa mai departe. Există excepții, bineînțeles, în ceea ce privește curelele de seară. Cum ar fi curelele de la Chanel, care au decorații, care pot fi puse cu rochii de mătase și care arată foarte bine așa. Dar asta este o excepție. În niciun caz nu vii cu logo la vedere.

N-aș avea nicio problemă dacă ar avea un costum negru, impecabil, Dior, să spunem, pe care nu scrie nimic. Fustă neagră, superbă, și un blazer. Eh, în momentul în care eu îmi pun o curea Louis Vuitton cu brandul la vedere, pe mine chestia asta automat mă proiectează în Europa de Est.

Sigur că suntem în Europa de Est. Dar mi-aș dori ca cel puțin din punct de vedere vestimentar, estetic, să se îmbrățișeze o direcție mai vestică, mai europeană. Când vreodată în istorie ar fi apărut Angela Merkel, revin la ea, cu o curea Vuitton?! Niciodată!

E o chestiune care ține în primul rând de educație, de estetică, mai cu seama că doamna Iohannis este, din câte știu, profesoară. N-aș vrea să se înțeleagă greșit această chestiune cu Europa de Est. Pentru că trăim în Europa de Est. Dar având în vedere ce se întâmplă în Rusia… cred că toată lumea va înțelege ce spun prin direcție europeană. Estetic, bineînțeles”, a mai explicat Maurice Munteanu despre aparițiile lui Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, pentru sursa menționată mai sus.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *