Titlurile zilei

Medic din Iași, beat-mangă la volanul unei mașini! Dormea în autoturism, în mijlocul străzii, când a fost trezit de polițiști (Exclusiv)

Publicat: 29 ian. 2022
Un șofer care doarme cu capul pe volan, medicul Cătălin Theodor Ungureanu și un echipaj de Poliție
Un medic din Iași a fost condamnat de judecători după ce a fost acuzat că a urcat băut bine la volanul unui autoturism

Un medic de familie din Iași a fost prins beat-mangă la volanul unui autoturism. Cătălin Theodor Ungureanu dormea în vehicul, în mijlocul străzii, când a fost trezit de polițiști. Doctorul a scăpat de pușcărie, deși nu e la prima „ispravă”

Un medic de familie din județul Iași a fost prins beat-mangă la volanul unei mașini! Doctorul dormea în vehicul, în mijlocul străzii, când a fost trezit de oamenii legii. În urma incidentului, medicul Cătălin Theodor Ungureanu a fost pedepsit de magistrații din cadrul Judecătoriei Iași.

„Instanța îl condamnă pe inculpatul Cătălin Theodor Ungureanu la pedeapsa rezultantă de 1 an şi 7 luni de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Dispune ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 120 de zile, fie în cad rul Direcţiei de Asistenţă Socială, fie în cadrul Direcţiei de Fond Locativ Iași”, au precizat judecătorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Medic din Iași, prins beat-mangă la volanul unei mașini

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. De asemenea, demn de remarcat este că judecătorii au luat în calcul și o condamnare anterioară a medicului ieșean Cătălin Theodor Ungureanu (57 de ani). Astfel, doctorul a fost pedepsit în trecut pentru refuz de recoltare de probe biologice și conducere fără permis. Acest proces al medicului de familie a început pe data de 1 septembrie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

„Pe 1 septembrie 2016, în jurul orei 6:20, inculpatul a condus autoturismul marca Renault către strada Dealul Zorilor, având o îmbibaţie alcoolică de 2,55 g/l alcool pur în sânge la prima probă, respectiv 2,45 g/l alcool pur în sânge la a doua probă”, au menționat anchetatorii ieșeni.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Cătălin Theodor Ungureanu dormea în vehicul, fiind trezit de polițiști

Polițiștii au fost sesizați în dimineața respectivă de agenți de la Poliţia Locală Iaşi cu privire la faptul că pe strada respectivă, pe banda a doua de circulaţie a sensului de mers, se afla staţionat autoturismul marca Renault Captur. Un echipaj al Poliţiei Rutiere a mers la faţa locului, unde a ajuns în jurul orei 5:30 şi a identificat autoturismul, constatând că, la volanul acestuia, se afla un bărbat care dormea și cu care agenții nu au reuşit să vorbească, respectiv Cătălin Theodor Ungureanu.

„Pentru eliberarea părţii carosabile, a fost solicitată intervenţia unui echipaj de asistenţă rutieră, iar, la ora 6:20, autoturismul marca Renault a fost scos în afara părţii carosabile. S-a menţionat faptul că, pe toată durata efectuării acestor manevre pentru eliberarea părţii carasobile, inculpatul aflat la volanul autoturismului nu a reacţionat în vreun fel. În momentul în care autoturismul marca Renault a fost lăsat pe carosabil, inculpatul a pornit vehiculul şi a accelerat, deplasându-se spre strada Dealul Zorilor, fiind urmărit de echipajul de Poliţie Rutieră cu semnalele acustice şi luminoase, pe o distanţă de aproximativ 200 de metri, până ce a fost blocat, oprit şi legitimat”, au adăugat oamenii legii.

Doctorul ieșean a recunoscut totul la audieri

Întrucât mirosea a alcool, ieșeanul Cătălin Theodor Ungureanu a fost testat alcoolscopic, rezultând o concentraţie alcoolică de 0,91 mg/l în aerul expirat. Mai apoi, doctorul a fost dus la Spitalul Clinic de Urgenţe „Prof. dr. Nicolae Oblu”, din Iaşi, pentru prelevarea a două mostre de sânge. Conform buletinului de analiză, el a avut o alcoolemie de 2,55 grame la mie, la prima probă recoltată, iar, la a doua probă, a avut o alcoolemie de 2,45 grame la mie. În cursul urmăririi penale, ieșeanul s-a prevalat de dreptul la tăcere. În cursul judecăţii, Cătălin Theodor Ungureanu a declarat că recunoaşte în totalitate comiterea faptei, astfel cum a fost descrisă de procurori în rechizitoriu. Contactat telefonic de reporterii cotidianului BZI, medicul de familie Cătălin Theodor Ungureanu a refuzat să comenteze.

„Nu pot vorbi acum cu dumneavoastră”, a menționat doctorul ieșean.

Condamnat de 2 ori, a scăpat de pușcărie – ce au spus judecătorii

Chiar dacă se află la al doilea dosar penal, medicul de familie din județul Iași Cătălin Theodor Ungureanu a scăpat de pușcărie. Judecătorii au explicat și cum au ajuns la această decizie.

„Instanţa reţine că inculpatul e integrat în societate, fiind perceput de comunitate ca o persoană responsabilă şi implicată, fiind absolvent de studii superioare, are 57 de ani şi are un loc de muncă stabil – medic de familie. Din perspectiva naturii şi frecvenţei infracţiunilor care constituie antecedente penale ale infractorului, instanţa va reţine că figurează cu antecedente penale, fiind condamnat pentru refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice şi conducerea unui vehicul fără permis. Potrivit istoricului sancţiunilor contravenţionale, inculpatul este cunoscut cu multiple abateri, inclusiv pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, împrejurare care dovedeşte o obişnuinţă a inculpatului în adoptarea unei asemenea conduite, nu un caracter accidental al acesteia. Punând în balanţă considerentele anterior menţionate, instanţa va condamna inculpatul cu suspendare, pedeapsă pe care o consideră ca fiind corespunzătoare faptei deduse judecății și persoanei inculpatului, suficientă pentru a se atinge scopul preventiv, educativ şi coercitiv al sancțiunii”, au încheiat judecătorii.

Acum, medicul din județul Iași, care a fost prins beat-mangă la volanul unei mașini, a fost condamnat.
Comentarii
Adauga un comentariu