Local

Medic din Iași, care se grăbea să ajungă la Unitatea de Primire a Urgențelor, sancționat de polițiști! Doctorul era la volanul unui bolid BMW! Ce decizie au luat judecătorii! (Exclusiv)

Publicat: 04 mart. 2021
Un bărbat, la volanul unui autoturism
Un medic din Iași a contestat în instanță sancțiunea primită din partea agenților de Poliție

Un doctor din Iași a fost sancționat de oamenii legii. Doctorul a contestat în instanță sancțiunea primită de la agenții din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins, însă, plângerea formulată de Eugen Andrei Edu, chiar dacă medicul a susținut că se grăbea să ajungă în Unitatea de Primire a Urgențelor

Un doctor din Iași, care se grăbea să ajungă la Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU), a fost sancționat de oamenii legii! Doctorul se afla la volanul unui bolid BMW! Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au luat recent o decizie în procesul intentat de Eugen Andrei Edu polițiștilor.

„Instanța respinge plângerea promovată de petentul Eugen Andrei Edu în contradictoriu cu intimatul IPJ Iași, împotriva procesului-verbal de contravenție”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Eugen Andrei Edu se afla la volanul unui bolid BMW

Procesul dintre Eugen Andrei Edu și Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Iași a început pe 21 aprilie 2020.

„Sunt medic de urgență în cadrul UPU Iași. Pe 9 aprilie 2020, la ora 18:50, am fost anunțat să mă prezint la muncă mai devreme, deoarece numărul pacienților era mare. În timp ce mă deplasam cu autoturismul spre Spitalul „Sfântul Spiridon”, am oprit la semaforul ce permite virajul la stânga către spital. În timp ce stăteam la semafor, m-am uitat la telefonul mobil pentru a vedea cine mă sună, moment în care a trecut un echipaj de Poliție pe lângă mine. La poarta unității am fost oprit și sancționat pentru că aș fi vorbit la telefonul mobil și că nu aș fi semnalizat schimbarea direcției de mers. Articolele de lege indicate în procesul-verbal nu se regăsesc în Codul Rutier! Solicit prezentarea filmării, pentru a se stabili dacă am săvârșit contravenția”, a menționat ieșeanul în instanță.

La rândul lor, reprezentanții IPJ Iași au cerut respingerea plângerii formulate de medic.

Ce au spus polițiștii ieșeni cu privire la incident

Reprezentanții IPJ Iași au susținut că medicul a fost sancționat contravențional corect și au cerut respingerea plângerii formulate de Eugen Andrei Edu.

„Pe 9 aprilie 2020, petentul a condus autotuismul marca BMW, dinspre Pasajul «Mihai Eminescu», către Spitalul «Sfântul Spiridon», fără a semnaliza schimbarea direcției de mers. De asemenea, petentul a încălcat marcajul longitudinal continuu ce separă sensurile de mers, a fost depistat vorbind la telefonul mobil pe timpul deplasării, fără a utiliza un dispozitiv de tip «mâini-libere» și nu avea asupra sa permisul de conducere și cartea de identitate”, au afirmat polițiștii ieșeni.

Agenții au solicitat respingerea plângerii și menținerea procesului-verbal de contravenție, având în vedere că sancțiunea a fost aplicată în mod legal. La rândul lor, judecătorii ieșeni au constatat că procesul-verbal este legal întocmit, neexistând motive de nulitate absolută ce ar putea fi invocate din oficiu. De asemenea, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au concluzionat că nu poate fi admisă plângerea formulată de doctor.

„Veridicitatea constatărilor personale ale agentului nu poate fi pusă sub semnul întrebării în lipsa unor minime indicii că situația de fapt reținută în procesul-verbal nu ar corespunde realității. Aceste indicii trebuie furnizate și dovedite de petent, care susține netemeinicia procesului-verbal, neputându-se reduce la o simplă afirmație a acestora. În cauză, instanța constată că petentul nu a dovedit o altă situație de fapt decât cea reținută în procesul-verbal de contravenție. Cu privire la sancțiunile aplicate, instanța apreciază că acestea au fost corect individualizate, fiind aplicate petentului sancțiunea «avertisment» sau numărul minim de puncte-amendă”, au subliniat judecătorii ieșeni cu privire la medicul aflat la volanul unui bolid BMW.

Comentarii
 • Doctore pe lângă faptul că ești prost mai pui și frână! Nu ți este rușine să vii cu asemenea argumente în fața instanței?

 • Si daca ma-ta astepta sa fie consultata chiar de el, fiind aglomerat peste refuz in upu, atunci ce mai spuneai!?

 • Majoritatea doctorașilor aștea după revoluție sant niste jeguri arogante lipsite de compasiune și slab pregătiți profesional da hapsani și plini de arfe

 • Da nu o sa ajunga vreun gabor la urgente. Indiferent care…politai sa fie. In reluare ma voi deplasa si pe gabor îl voi consulta si diagnostic maxim îi voi da!!! Dementa maxima!

 • Tipic „cocalar cu bemveu”,as pune la indoiala etica lui profesionala,nu va lasati pe mainile lui,un scandalagiu…locul lui..la dispensar…la Rahova

 • Daca toti folositi termeni asa obscuri va intrebati vreunul din voi care doar cititi bzi si va uitati la poze…de ce politia nu a adus in instanta filmarea video…cand pe Independentei sunt 10 camere? Oare pentru ca pe ea se vede cum sta la semafor si semnalizeaza si nu calca nici un marcaj? Nu mai comentati aiureli si utilizati termeni academici din vocabularul sarac , daca habar nu aveti , cand stati pe wc la cafeluta

 • „iesean” daca esti intelectual studiaza dosarul prietene si nu denigra oameni fara dovezi , du te cu manuta ta si vezi ce motivari a avut omul , tu daca nu gresesti nu vrei sa iti aperi integritatea in instanta? A declarat cumva bzi in articol ca politia a refuzat sa ii puna omului proba video in instanta la dispozitie asa cum pune la fiecare caz? Ai cercetat cazierul omului sa vezi ce abateri are in toata viata lui? Studiaza legea si vezi ca ai dreptul sa te aperi prietene de abuzuri…

 • Unde nu ar da Dumnezeu sa treacă sănătatea la privat ,apoi sa vezi Doctorașul cu pantaloni mulați cum umbla
  Ca “eroul “la pacienți nu la asistente și cum s-ar schimba lucrurile ,Asa ei sunt doar niște cămătari in halate albe ,ca la “spaguta” sunt primii cu mâna întinsa ,altfel mori cu zile ,un sistem medical bolnav ai plin de corupție ,asta-i România !!

 • Saracul la salariile de acum ale doctorilor de 5-10000 de euro pe luna plus spagi, nu are bani de amenda. Nu vreti sa deschid eu un cont la o banca, sa donam fiecare cat poate, sa il ajutam pe bietul doctor?!

 • 10 000 de euro pe luna? :)))) tu ai scoala vietii cu siguranta si nu te ai vaccinat ca te microcipeaza Bill Gates , prietene iti fac cadou un abecedar , stai cuminte in banca ta Jorginho , ti a cerut romanul ceva tie pentru amenda? A spus ca nu are bani de amenda si nu o achita? A contestat o fapta pe care politia refuza sa o dovedeasca , voi astia cu comentarii de pe „tarla” daca nu stiti ce sanctiune a primit nu mai maraiti pe sub pres , omul nu mai este capabil sa isi exercite munca pentru ca i s a luat permisul pentru ca statea la semafor legal si a raspuns la un apel telefonic….nu furati curent degeaba prapaditilor…..

 • Marcelus intelectual mulat , ce treaba are ce rahat mananci tu cu abuzul politiei, ca i a luat permisul pentru ca a raspuns la telefon in timp ce stationa la semafor si politia refuza sa i dea filmarea…tu n ai vorbit la telefon in viata ta cand stateai pe loc la volan….sau nici nu stii sa scrii ca de aia nu ti au dat permisul….?

Adauga un comentariu