National

Medic estetician fals descoperit de poliţiştii români

Publicat: 02 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medic estetician fals descoperit de poliţiştii români
Polițiștii au descoperit încă un medic estetician fals

Incă un medic estetician fals a fost descoperit de către polițiștii români. Medicul efectua mai multe intervenții estetice fără a avea drept de profesie. Oamenii legii au găsit mai multe substanţe utilizate pentru astfel de intervenții, dar și mai multe seringi.

Nu este primul caz în care persoane care nu au drept practică anumite intervenții estetice. Cel mai recent caz s-a produs în București unde o mamă și o fiică efectua operații estetice minim invazive în pofida faptului că nu dețineau drept de practică. Totuși, cel mai cunoscut caz în care un medic practica, fără drept, meseria de estetician, este cel al lui Matteo Politi, care a fost reținut de polițiști după ce mai multe persoane s-au plâns de calitatea serviciilor asigurate de acesta.

Un medic estetician fals a fost descoperit de polițiștii români

Conform informațiilor apărute în comunicările oficiale, medicul estetician fals care a fost descoperit de poliţiştii români practica, fără drept, meseria. Acesta ar fi realizat intervenții estetice în Cluj-Napoca cu sprijinul unui bărbat. Oamenii legii au constatat, la perchezițiile domiciliare, faptul că acesta avea mai multe substanțe utilizate pentru intervențiile menționate mai sus dar și mai multe seringi.

Așadar, oamenii legii au constatat faptul că bărbatul în vârstă de 34 de ani se promova pe rețelele sociale ca fiind un medic estetician care execută diverse intervenții. Bărbatul mai era ajutat, în intervențiile respective, de un alt bărbat în vârstă de 32 de ani:

În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Cluj-Napoca, s-ar fi promovat în mediul online sub falsă calitate de medic și ar fi efectuat activități medicale estetice la respectiva locație, fără a deține atestatele legale, cu sprijinul unui alt bărbat, în vârstă de 32 de ani, scrie Mediafax.

În cauză, oamenii legii au deschis dosar penal pentru infracțiunea de înşelătorie dar și de pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii.

Mamă și fiică efectuau operații estetice fără drept

Situația menţionată mai sus nu este una unică. De exemplu în urmă cu câteva săptămâni poliţiştii români au efectuat mai multe percheziții la două persoane bănuite pentru faptul că efectuau operații estetice fără drept. Așadar, cele două persoane erau mamă și fiică. Anchetatorii au precizat faptul că în perioara iulie 2018 – ianuarie 2022 cele două femeie în vârstă de 43 respectiv 24 de ani efectuau activități de estetică medicală folosind substanţe specifică.

Femeile nu aveau dreptul de a realiza astfel de operații estetice, iar anchetatorii români au constatat că acestea făceau și evaziune fiscală. Concret, cele două femei nu declarau organelor fiscale veniturile obținute. Aceeași anchetatori au menționat faptul că au fost confiscate cinci aparate electronice care erau folosite de cele două persoane pentru activitățile de estetică. Acestea au fost duse la audieri și mama, o femeie în vârstă de 43 de ani a fost reținută pentru 24 de ore.

Așadar, după ce un medic estetician fals a fost descoperit de către polițiștii români constăm faptul că sunt tot mai multe persoane care fac operații estetice chiar dacă nu au acest drept. Așadar,  Matteo Politi a ținut timp de săptămâni întregi primele pagini ale ziarelor naționale mai ales în contextul în care multe vedete din România au apelat la serviciile lui, acesta fiind foarte cunoscut prin cercurile VIP din București.

Leacuri pentru durerea de măsea și ureche

Adauga un comentariu