Există mai multe medicamente care cresc trombocitele. Trombocitele sunt elemente ale sângelui sub formă de plăci incolore. Sarcina lor este coagularea naturală. Dacă apare o rană deschisă a pielii și a țesuturilor moi, atunci intră în joc trombocitele. O afecțiune în care există un conținut redus de elemente importante se numește trombocitopenie. Aceasta este o boală periculoasă, fără tratament adecvat, reprezintă o amenințare pentru viața pacientului.
O scădere a numărului de trombocite este temporară și poate fi o complicație a unor boli grave și necesită terapie pe termen lung. Există mulți factori care contribuie la scăderea numărului acestora. Printre acestea se numără tulburări ale măduvei osoase datorate oncologiei. Acestea scad din cauza patologiilor grave ale sângelui. Adesea, necesitatea creșterii trombocitelor este necesară după radioterapie. Uneori, acestea scad din cauza infecțiilor prelungite, boli virale însoțite de dureri în piept sau bacteriene. Post fără supraveghere medicală sau alimentație săracă în vitamine. Pentru a afla cum să creșteți trombocitele, trebuie să aflați imediat factorii care contribuie la întreruperea formării lor sau provoacă distrugerea lor sporită. Dacă cauza este eliminată, atunci tratamentul trombocitopeniei va fi rapid și eficient.
Medicamente care cresc trombocitele. Cele mai frecvent prescrise remedii
Adesea, numărul de trombocite scade în timpul sarcinii datorită faptului că o femeie are o creștere a cantității de sânge. Acesta este un proces natural, cu ajutorul corectării stilului de viață și alimentației viitoarei mame, compoziția sângelui este normalizată. Pentru a crește numărul de trombocite protectoare în formele ușoare de trombocitopenie la adulți și copii, se pot folosi plante medicinale, dietă și un stil de viață sănătos. De asemenea, trebuie să fii atentă la nivelul de TGP din organism.
Printre alimentele care trebuie incluse în dietă este peștele, carnea domestică, ficatul, sfecla și sucul din ea, ierburi proaspete, precum pătrunjel, mărar și spanac. Fructe de pădure cu un conținut ridicat de vitamina C, legume, diverse nuci, hrișcă și mere bogate în fier.
Pentru o recuperare rapidă, de asemenea, nu trebuie să suprasolicitați și să evitați situațiile stresante. Dacă boala a mers departe, atunci medicamentele nu pot fi evitate. În fiecare an există din ce în ce mai multe medicamente moderne și eficiente care pot normaliza rapid compoziția sângelui. Poți normaliza compoziția acestui și prin administrarea de arginină.
Hematologul sau alt medic va sfătui pacientul cu privire la modul de creștere a numărului de trombocite într-un timp scurt. Cele mai frecvent prescrise medicamente sunt trombopoietină umană recombinantă, un medicament puternic care stimulează producția de trombocite în măduva osoasă și scade trigliceridele. Precum și prednisolon, prescris pentru purpura trombocitopenică idiopatică.
Cum să creșteți trombocitele în timpul chimioterapiei
O astfel de terapie agresivă distruge nu numai celulele patologice și metastazele, ci și componentele naturale ale pacientului, inclusiv trombocitele. Puteți crește numărul lor cu medicamente precum trombopoietină umană recombinantă, tromboconcentrat și altele. Toate aceste fonduri ar trebui să fie prescrise de un medic, ținând cont de gradul de evoluție a bolii și de comorbiditățile.
Adesea, pacienții sunt interesați de cum să crească trombocitele după chimioterapie cu metode alternative. Recomandările pentru terapia pe bază de plante și nutriția dietetică vor fi, de asemenea, oferite de medicul curant.
Au fost dezvoltate o mulțime de medicamente care cresc trombocitele. Cu toate acestea, baza oricărei terapii după chimioterapie este un avertisment cuprinzător cu privire la apariția sângerării. Cu un proces inflamator care s-a dezvoltat în organism, este prescris un curs de antibiotice. În cazul trombocitopeniei, nivelul ar trebui să fie mai mare. Luarea medicamentelor este permisă după acordul medicului. Nu este foarte recomandat să vă automedicați, pentru a nu vă face mai mult rău. Pentru măsuri auxiliare, pacientului i se administrează cianocobalamină sau acid folic.