Local

Medici din toată țara se oferă să facă parte din personalul de voluntariat al primului spital social din România: „Veronica” – FOTO

Publicat: 06 iul. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medici din toată țara se oferă să facă parte din personalul de voluntariat al primului spital social din România Veronica - FOTO
Se lucrează intens la spitalul social „Veronica” care prinde contur de pe o zi pe alta

Se lucrează intens la spitalul social „Veronica”, ce prinde contur de pe o zi pe alta. Mai sunt doar câteva luni până când primul spital social din România va funcționa și va veni în ajutorul multor oameni

Personalul ce va face parte din această unitate medicală va fi compus din partea de voluntariat și din partea de personal permanent. Părintele Dan Damaschin pune bazele unui spital ce va veni în ajutorul oamenilor care nu sunt asigurați, care nu își permit îngriji medicale, dar în special femeilor însărcinate, fără posibilități financiare.

Personalul va fi unul mixt: „Am fost contactat de medici care vor să ne ajute în mod voluntar”

o poză cu părintele Dan Damaschin
Personalul ce va face parte din acest spital va fi compus din partea de voluntariat și din partea de personal permanent

Mai sunt doar câteva luni până când va fi inaugurat primul spital social din România ce va oferi servicii medicale gratuite tuturor oamenilor nevoiași care nu sunt asigurați și nu se pot îngriji. Părintele Dan Damaschin mărturisește faptul că speră să ajungă cu lucrările la final prin luna septembrie.

„În momentul de față se pregătesc muncitorii pentru a turna șapele, mai avem de pus rigipsul și faianța pentru mansardă și parter. Undeva prin septembrie sperăm să fie gata clinica, pregătită pentru a funcționa. Personalul din clinică va fi, în mare parte, alcătuit din personal voluntar, dar și din personal permanent. Pe partea de voluntariat pot spune că deja există medici din Iași care se oferă să lucreze când este nevoie de ajutor”, declară părintele Dan Damaschin.

Părintele cunoscut pentru toate faptele bune pe care le-a făcut de-a lungul anilor povestește cu bucurie faptul că deja a fost contactat de medici din Iași, dar și din alte orașe ale țării, care doresc să facă parte din personalul voluntar atunci când pot și când este nevoie.

„Lumea este dornică să vină și să se implice în mod voluntar și va exista un nucleu permanent, dar marea partea a specialiștilor vor fi oameni care vor veni din propria inițiativă. Am fost contactat de medici din Iași, dar și din țară, care doresc să ne ajute când pot”, adaugă pentru reporterii BZI părintele Dan Damaschin.

Ce persoane vor beneficia de servicii medicale gratuite în cadrul spitalului social „Veronica”?

o poză cu un medic care face o consultație unei femei gravide
Deja există personal din Iași care se oferă să lucreze când este nevoie de ajutor

Persoanele care vor beneficia de aceste servicii medicale gratuite vor fi  cele care nu au posibilități financiare, care sunt asigurate medical și care merită să primească șansa la o viață normală.

„Când vine vorba de persoanele care vor beneficia de tot ce ține de clinica «Veronica», vom avea câțiva asistenți sociali care vor face o selecție riguroasă. Noi dorim să dăm tuturor șansa la o analiză gratuită, la o rețetă gratuită, dar o să facem toate aceste lucruri cum putem.

Pot spune că vom avea cod roșu pentru femeile însărcinate. Ele au prioritate din mai multe motive. Multe dintre aceste femei nici măcar nu au un medic de familie sau, dacă au, le este rușine să meargă la el, așa că vom face tot posibilul ca aceste femei care dau viață să beneficieze de servicii medicale gratuite” mai spune părintele Dan Damaschin în legătură cu spitalul „Veronica”.

Adauga un comentariu