Prima pagină » International » Medicii Royal Navy din Marea Britanie, pregătiri pentru un război nuclear
Medicii Royal Navy din Marea Britanie, pregătiri pentru un război nuclear

Medicii Royal Navy din Marea Britanie, pregătiri pentru un război nuclear

05 aug. 2022, 18:20,
BZI.ro, în International

Medicii Royal Navy au început instruirea pentru a face față consecințelor atacurilor chimice, biologice, radiologice și nucleare (CBRN) împreună cu aliații NATO din Republica Cehă. Experți medicali din 13 națiuni s-au reunit la Tisá, în apropiere de granița cu Germania, pentru a lucra împreună la tratamente, decontaminare și tratarea victimelor în urma unui atac CBRN.

Pe parcursul a patru zile, personalul a făcut schimb de cunoștințe și a tratat victime simulate la locul unui vechi teren de testare chimică și biologică, în timp ce echipa medicală formată din membri ai Royal Navy și Royal Marines a făcut o demonstrație a tehnicilor și procedurilor utilizate de Regatul Unit.

Grupul Commando Forward Surgical Group al Regimentului Logistic Commando din North Devon, se deplasează oriunde se află Royal Marines, indiferent cât de extrem este mediul. Responsabilitatea lor este de a trata victimele pe teren și, prin urmare, trebuie să fie extrem de eficienți în crearea de spații de tratament medical în cel mai scurt timp.

„În luptă, este realist să luăm în considerare faptul că nu toată lumea va supraviețui”

În timpul exercițiilor din Republica Cehă, ei au fost în prima linie a zonei comune de decontaminare a victimelor, care trebuie să fie înființată rapid pentru a trata persoanele expuse la un atac CBRN, decontaminându-le și oferindu-le tratament medical de bază înainte de a le trece la următorul nivel de îngrijire medicală.

„Scenarii ca acesta sunt necesare pentru a ne menține concentrați și pregătiți să tratăm și să îngrijim în mod eficient victimele CBRN în timp real la care ne putem aștepta în timpul operațiunilor”, a declarat asistentul medical Jack Franklin.

„Întrucât echipa medicală din zona de decontaminare a victimelor este foarte mică, fiecare trebuie să fie capabil să facă un pas înapoi, să gândească și să evalueze situația.

„Acest lucru a fost crucial pentru medicul de triaj din fața unității care decide, pe baza protocolului, cine primește primul tratament. În timp real, aceasta va fi o sarcină foarte dificilă.

„În luptă, este realist să luăm în considerare faptul că nu toată lumea va supraviețui. Acordarea priorității unei victime cu șanse mai mari de supraviețuire, în detrimentul unei victime cu răni grave, este esențială pentru a preveni consumarea rapidă a timpului și a resurselor noastre limitate care ne pot împiedica să tratăm alte victime multiple pentru răni la care ne putem aștepta să supraviețuiască.”

Exercițiile de testare în timp real au venit după o fază de studii

În Republica Cehă, medicii și Band Service au format o echipă formidabilă, asamblând zona de decontaminare a victimelor în cel mai rapid timp înregistrat în ultimii zece ani – un impresionant 12 minute și 45 de secunde.

Exercițiile de testare în timp real au venit după o fază de studii teoretice, exerciții practice și simulări medicale, toate acestea făcând parte dintr-un program de pregătire esențială care menține echipele medicale ale alianței pregătite în cazul în care s-ar întâmpla ce e mai rău, relatează royalnavy.mod.uk.

Rănile simulate (cunoscute sub numele de moulage) au fost aplicate pe actorii care au jucat rolul victimelor pentru a conferi un plus de realitate antrenamentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *