National

Medicii sunt epuizați! Adrian Marinescu: „Trebuie să găsim nişte soluţii”

Publicat: 05 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Medicii sunt epuizați! Situația din secţiile de Terapie Intensivă este dramatică și, de aceea, se fac schimbări majore în spitalele din ţară. În momentul de față, la ATI sunt internați 1456 de bolnavi de COVID-19. Acest număr este cel mai mare de la debutul pandemiei.

Managerii spitalelor se luptă să ia măsuri pentru creșterea capacității de internare. Cadrele medicale depun eforturi uriașe, pentru a oferi îngrijiri de specialitate imediat, chiar și în ambulanță.

Unitățile de primiri urgențe sunt extrem de aglomerate. Mulți oameni ajung aici fie confirmați cu noul coronavirus, fie suspecți.

Medicii sunt epuizaţi: „În acest moment, lucrurile nu arată foarte bine”

Mihai Drăguţescu, director medical Spitalul Colentina, avertizează că lucrurile nu par să meargă într-o direcție prea bună. Abia după 6-8 săptămâni vom observa o ameliorare a situației.

”Sperăm să trecem peste valul 3, peste acest moment în care lucrurile nu arată foarte bine. Eu cred ca în 6-8 săptămâni, lucrurile o să înceapă să scadă”, a spus Mihai Drăguţescu, director medical Spitalul Colentina.

De asemenea, Ovidiu Lupuşoru, manager Spitalul Colţea, spune că medicii sunt obosiți, pentru că au tratat și continuă să trateze un număr foarte mare de pacienți.

”De aproximativ 10 zile am organizat şi noi o zona pentru paturi COVID, ATI, 8 paturi COVID, care în momentul acesta sunt pline. Cadrele medicale sunt obosite, pentru că în toată această perioadă, de fapt noi în pandemie am avut un număr foarte mare de pacienţi. Anul trecut am tratat aproximativ 17.000 de pacienţi”, a spus Ovidiu Lupuşoru, manager Spitalul Colţea.

Managerii spitalelor se luptă să ia măsuri pentru creșterea capacității de internare, însă acest lucru vine cu un preţ uriaş de plătit.

Adrian Marinescu: „Probabil că următoarea lună, şase săptămâni, va fi o perioadă complicată, cu multe cazuri”

Medicul Adrian Marinescu, director medical la Institutul „Matei Balş”, este de părere că săptămânile care urmează vor fi mai grele. Există posibilitatea ca în următoarea lună să existe o explozie de cazuri în orașele mari.

”Trebuie să plecăm de la o realitate. În Bucureşti și în zonele din jur, este o situaţie intensă şi nu mă refer la ocurile de la Terapie Intensivă. Eu cred că săptămânile care urmează vor fi mai grele. Probabil că următoarea lună, şase săptămâni, va fi o perioadă complicată, cu multe cazuri, mai ales în zonele intense. Vorbim de oraşele mari, vorbim în primul rând de Capitală. Trebuie să găsim nişte soluţii”, a spus Adrian Marinescu, director medical la Instititutul „Matei Balş” din Capitală.

”Fără discuţie va fi o provocare și va fi foarte greu să ducem lupta şi pentru ceilalți bolnavi cronici. Urgenţa în oncologie e puţin altfel. Este momentul optim în care trebuie administrat un tratament pentru a îi da respectivului pacient şansa la viaţă, de aceea va trebui să încercăm să evaluăm foarte bine pacienţii”, a spus Anca Coliță, Manager Spitalul Fundeni.

Situația este cu atât mai gravă cu cât tot mai mulți pacienţi ajung la spital când boala este deja într-o stare avansată. Medicilor nu le rămâne decât să spere ca în următoarele săptămâni numărul pacienţilor infectaţi să scadă.

Adauga un comentariu