Actualitate

Medicul Alexandru Rafila a reacţionat la îndemnul de participare la campania de vaccinare împotriva COVID-19 a primarilor PNL: Să nu politizăm vaccinarea

Publicat: 28 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicul Alexandru Rafila a reacţionat la îndemnul de participare la campania de vaccinare împotriva COVID-19 a primarilor PNL Să nu politizăm vaccinarea
Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS consideră că testarea cu salivă nu este concludentă pentru elevi

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS și senator PSD, are o primă reacţie la declaraţiile liderilor politici referitor la campania de vaccinare şi la îndemnul acestora către primarii PNL-listi de a contribui la campanie. Acesta susţine că întreaga campanie nu trebuie politizată şi face apel la Guvern să implice şi reprezentanţii asociaţilor profesionale dar şi toate partidele.

Declaraţiile vin în contextul în care, în urmă cu câteva zile, premierul Florin Cîțu a făcut apel la toţi primarii și preşedinţii de consilii judeţene PNL pentru a participa activ la campania de vaccinare.

Alexandru Rafila nu doreşte politizarea campaniei

Alexandru Rafila, medic şi senator PSD s-a declarat îngrijorat de faptul că se încearcă politizarea campaniei de vaccinare iar acest lucru ar putea avea efecte negative, populația putând să piardă încrederea în autorităţile statului:

„Militez pentru un principiu: să nu politizăm campania de vaccinare, să nu politizăm pandemia, pentru că lucrul acesta va afecta încrederea oamenilor în autorități, lucrul acesta s-a și întâmplat din nefericire în perioadă anterioară, și să încercăm să generăm încredere. Am auzit zilele trecute un apel către primarii PNL, mi se pare nefiresc, pentru că eu cred că oamenii din toată țara, indiferent de culoarea politică a primarilor, trebuie să beneficieze de vaccinare”. a spus Alexandru Rafila, relatează Mediafax.

Trebuie să existe o coaliţie care să se implice în campania de vaccinare

Din aceste considerente, medicul Alexandru Rafila susţine faptul că, pentru ca întreaga campanie de vaccinare să fie un real succes, trebuie să existe o coaliţie formată din diferite tipuri de autorităţi locale dar şi parlamentari sau reprezentanţi ai asociaţiilor profesionale:

„Mă refer la o coaliție la care să adere reprezentanți ai diferitelor tipuri de autorități locale, începând cu comune, orașe, consilii județene, parlamentari, reprezentanți ai asociațiilor profesionale și ai asociațiilor patronale, pentru că interesul este comun. (…) O astfel de coaliție trebuie să fie mai cuprinzătoare, mai credibilă pentru populație și trebuie să aibă un obiectiv foarte clar definit”, a mai spus parlamentarul.

În altă ordine de idei, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătăţii, Alexandru Rafila, este de acord cu implicarea maneliștilor în campania de vaccinare anti-Covid-19. Deputatul Partidului Social Democrat susține introducerea „liderilor de opinie” din zona artistică, inclusiv a cântăreților de manele, în promovarea campaniei. Ultima reacție vine în contextul în care, Valeriu Gheorghiță, responsabilul cu campania de vaccinare din România a menționat că se gândește la implicarea maneliștilor în campanie.

Florin Cîțu a făcut apel la implicarea primarilor PNL

Declaraţia vine în contextul în care premierul Florin Cîțu a declarat acum ceva timp faptul că se doreşte o implicare masivă a primarilor, preşedinţilor din consilii județene care fac parte din formaţiunea politică PNL:

“E momentul la sfârșitul lunii mai să discutăm de revenirea economiei. Fac un apel la primari și la președinții de consiliu județean să meargă să facă campanie pentru vaccinare și să prezinte datele. E nevoie și de o implicare a bisericii în campania de vaccinare, mai ales în mediul rural. Așa cum arată azi lucrurile, vom avea dozele necesare pentru a vaccina zece milioane de români la sfârșitul lunii iulie. Așa cum arată lucrurile azi, ele merg în direcția corectă”, a declarat Florin Cîțu într-o conferință de presă susținută la Paltul Victoria.

Adauga un comentariu