Coronavirus

Medicul Anthony Fauci anunță că vaccinul împotriva COVID-19 ar putea ajunge pe piață mai devreme decât se credea

Publicat: 02 sept. 2020
Anthony Fauci, expertul în boli infecţioase din Statele Unite
Anthony Fauci, expertul în boli infecţioase din Statele Unite

Medicul Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, anunță că vaccinul împotriva COVID-19 ar putea ajunge pe piață mai devreme decât se credea, potrivit KHN.

Deși se așteaptă încheierea a două studii clinice în curs de desfășurare cu 30.000 de voluntari până la sfârșitul anului, Anthony Fauci a spus că un consiliu independent are autoritatea de a finaliza studiile cu câteva săptămâni mai devreme dacă rezultatele intermediare sunt covârșitor pozitive sau negative.

„Datele sunt atât de bune chiar acum, încât puteți spune că sunt sigure și eficiente”, a spus medicul Anthony Fauci.

În acest caz, cercetătorii ar avea „o obligație morală” de a încheia procesul mai devreme și de a pune vaccinul activ la dispoziția tuturor, inclusiv a celor cărora li s-a administrat placebo, pentru a accelera procesul de administrare a vaccinului la milioane de oameni.

Medicul Anthony Fauci anunță că vaccinul împotriva COVID-19 ar putea ajunge pe piață mai devreme decât se credea

Reacția lui Anthony Fauci vine într-un moment de îngrijorare crescândă cu privire la faptul că administrația Donald Trump ar putea influența autoritățile de reglementare federale și oamenii de știință. Mai mulți experți de renume în vaccinuri și-au manifestat temerea că Donald Trump depune eforturi pentru o aprobare timpurie a vaccinului pentru a câștiga alegerile.

Anthony Fauci a precizat că are încredere în membrii independenți ai DSMB – care nu sunt angajați guvernamentali – să aibă vaccinurile la standarde înalte fără a fi influențați politic. Membrii consiliului sunt de obicei experți în știința vaccinurilor și biostatistică, care predau la școlile medicale majore.

„Dacă luați o decizie cu privire la vaccin, ar fi bine să vă asigurați că aveți dovezi foarte bune că este atât sigur cât și eficient”, a menționat Anthony Fauci.

Trei vaccinuri COVID-19 sunt acum în teste

Consiliul de siguranță analizează periodic datele dintr-un studiu clinic pentru a stabili dacă este etic continuarea înscrierii voluntarilor, cărora li se atribuie un vaccin experimental, fie un vaccin placebo. Nici voluntarii, nici lucrătorii din domeniul sănătății care îi vaccinează nu știu ce rezultat va fi.

Producătorii testează acum trei vaccinuri COVID-19 în cadrul unor studii la scară largă din SUA. Primele două studii – unul condus de Moderna și Institutele Naționale de Sănătate și celălalt condus de Pfizer și BioNTech – au început la sfârșitul lunii iulie. Fiecare studiu a fost conceput pentru a înscrie 30.000 de participanți.

AstraZeneca, care desfășoară studii clinice la scară largă în Marea Britanie, Brazilia și Africa de Sud, a lansat săptămâna aceasta un alt studiu de vaccin la scară largă în SUA, care a implicat 30.000 de voluntari. Se așteaptă ca în luna aceasta să înceapă studii suplimentare de vaccinare.

Când ar putea fi eficient vaccinul

După studiile de această dimensiune, cercetătorii vor ști dacă un vaccin este eficient după 150 până la 175 de infecții, a declarat medicul Robert Redfield, directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

„Poate fi surprinzător, dar numărul evenimentelor care trebuie să aibă loc este relativ mic”, a spus medicul Robert Redfield.

În acest moment, doar consiliul de siguranță are acces la datele studiilor, a declarat Paul Mango, șef adjunct de personal pentru politici la Departamentul de sănătate și servicii umane. În ceea ce privește momentul în care rezultatele studiilor vor fi disponibile, „nu putem stabili dacă va fi la mijlocul lunii octombrie sau decembrie”.

Adauga un comentariu