International

Medicul lui Donald Trump spune că președintele nu mai este contagios

Publicat: 11 oct. 2020
Donald Trump cu mască
Donald Trump, președintele SUA

Medicul lui Donald Trump, dr. Sean Conley, spune că președintele american nu mai reprezintă „un risc de transmisie a virusului către alți oameni”. Deși nici Trump și nici Casa Albă nu au transmis oficial că președintele ar fi fost testat negativ, acesta plănuiește să revină la activitățile de campanie, relatează NYT.

Textul scris de dr. Sean Conley, medicul de la Casa Albă, menționează că informația a fost dată publicului cu permisiunea lui Trump. Comunicatul dă puține informații, însă, menținând „tradiția” secretomaniei din spatele îmbolnăvirii președintelui american de Covid-19.

Experții au pus de multe ori la îndoială adevărata gravitate a situației lui Donald Trump. Conform regulilor stabilite de Centrul pentru Prevenția și Controlul Bolilor american, persoanele care au suferit de o formă gravă de Covid-19 trebuie să rămână în izolare cel puțin 20 de zile. Pe de altă parte, în contextul în care nu există încă un test negativ, situația președintelui ar putea să se înrăutățească din nou.

Casa Albă nu a dat informații oficiale despre starea lui Donald Trump

Donald Trump a fost diagnosticat cu Covid-19 în urmă cu 9 zile, a petrecut 2 zile la spital și ar fi dezvoltat simptome severe în primele zile, inclusiv febră și scăderi ale saturației de oxigen.

Casa Albă nu a emis până acum informații oficiale cu privire la starea sa din primele zile, însă luni, Trump s-a întors la Casa Albă, încă vizibil afectat de Covid-19, deși a încercat să acrediteze ideea conform căreia starea sa este foarte bună, mai ales după tratamentul Regeneron cu anticorpi.

În vârstă de 74 de ani și ușor obez, Trump se află în două principale categorii de risc pentru Covid-19.

Donald Trump: „Iinfectarea cu noul coronavirus a fost o binecuvântare de la Dumnezeu“

Donald Trump a declarat că infectarea cu noul coronavirus a fost o „binecuvântare de la Dumnezeu“. Donald Trump a spus în repetate rânduri cât de bine s-a simţit până acum în recuperarea sa după Covid-19 și cât de bine i-a făcut Regeneron.

„Bună! Poate m-ați recunoscut. Sunt președintele vostru preferat. Mi-au dat Regeneron și a fost incredibil. M-am simțit bine numaidecât. M-am simțit la fel de bine încă de acum trei zile, cum mă simt și acum. Avem Regeneron și mai avem un medicament similar de la Eli Lilly (companie farmaceutică americană, n. r.), și încercăm să le autorizăm prin procedură de urgență. Vreau ca toată lumea să primească același tratament ca președintele vostru. Mă simt perfect“, a declarat Donald Trump.

Donald Trump: „Tot răul a fost spre bine!“

Președintele a mențioant că a privit infectarea sa ca pe un dar de la Dumnezeu și că tot răul a fost spre bine.

„Cred că a fost o binecuvântare de la Dumnezeu că l-am luat (virusu, n. r.). Tot răul a fost spre bine. M-am infectat. Auzisem despre acest medicament și am spus că vreau să-l iau și eu. A fost la sugestia mea. Cred că dacă nu mă infectam, încă ne uitam la o mulțime de medicamente. Dar a avut un efect fantastic. Vreau să-l aveți și voi ce am luat eu. Îl voi face gratuit. Nu va trebui să-l plătiți. Nu a fost vina voastră ce s-a întâmplat. Este vina Chinei. Iar China va plăti un preț foarte mare pentru ce a făcut țării noastre”, a precizat Donald Trump.

Când a fost transmis comunicatul

Momentul înregistrării videoclipului nu este clar. Trump a spus în mesaj că a ajuns înapoi la Casa Albă „cu o zi în urmă”, sugerând că vorbeşte marţi. Dar şeful de cabinet al lui Trump, Mark Meadows, a declarat că videoclipul a fost înregistrat miercuri.

Comunicatul video a urmat asigurărilor de la Casa Albă că preşedintele în vârstă de 74 de ani s-a întors miercuri la Biroul Oval, informându-se despre discuţiile privind stimulare economică şi uraganul Delta.

Un oficial de la Casa Albă a declarat că Trump a intrat în birou din Grădina Trandafirilor pentru a evita mersul pe holurile Casei Albe.

Şeful de cabinet, Mark Meadows a declarat că Casa Albă păstrează accesul în zona Biroul Oval extrem de limitat.

Adauga un comentariu