National

Medicul Monica Pop, revoltată de modul în care sunt tratați pacienții non-COVID-19: „Cer să tratăm toți oamenii bolnavi, fără nici o discriminare, nu doar pe cei afectați de virus!”

Publicat: 16 oct. 2020
Monica Pop vorbește
Medicul Monica Pop, revoltată de modul în care sunt tratați pacienții non-COVID-19: „Cer să tratăm toți oamenii bolnavi, fără nici o discriminare, nu doar pe cei afectați de virus!”

Managerul Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din București, Monica Pop, este revoltată din cauza faptului că pacienții, care nu sunt infectați cu noul coronavirus și suferă de boli grave sunt tratați cu indiferență și condamnați la moarte. Medicul acuză autoritățile de discriminare și cere ca toți pacienții să fie tratați la fel.

„DISCRIMINARE! CINE ARE DREPTUL SA HOTARASCĂ PRIORITATE PT. BOLNAVII Covid in FATA CELORLALTI, UNII CU BOLI GRAVE SI ȘĂ-I ,CONDAMNE LA MOARTE?! TOTI AU ACELASI DREPT LA SANATATE! PRIN CONSTITUTIE! JURAMINTUL, DAR SI LEGEA, CER SA TRATĂM TOTI OAMENII BOLNAVI, FARA NICI O DISCRIMINARE, NU DOAR PE CEI AFECTATI DE VIRUS!”, scrie medicul Monica Pop.

Monica Pop: „Prioritate trebuie sa aibă orice om bolnav!”

Medicul precizează că majoritatea pacienților infectați cu noul coronavirus s-au vindecat, fără să aibă nevoie de tratament, ci doar de supraveghere. Ea spune că ceilalți pacienți nu au prioritate în spitale și, din această cauză, decedează, cu toate că și ei cotizează la asigurările de sănătate. Monica Pop crede că vor muri mai mulți pacienți din alte cauze, decât de COVID-19.

„85% din bolnavii Covid s-au vindecat, multi, chiar si fara a fi necesar vreun tratament! Doar supraveghere!

Pe cînd pacientii cu boli grave își pierd sigur viata in lipsa tratamentului adecvat pentru bolile respective.

In plus si ei platesc asigurari de sanatate! Cum sa nu fie tratati?! Prioritate trebuie sa aibă orice om bolnav, nu doar cei Covid! Altfel, vor muri mult mai multi decit cei cu Covid! Au murit deja, destui, altii s-au agravat, neprimiti la timp la tratamente!”

Medicul cere ca strategia de sănătate să fie îndreptată

Medicul Monica Pop face un apel către autorități și cere îndreptarea strategiei de sănătate, pentru ca oamenii să nu își mai piardă viețile, neprimind un tratatment medical, atunci când au nevoie.

„DECIZII CRIMINALE!

Se Impun CONSULTATII SI TRATAMENTE PENTRU ORICE PACIENT! ! CU EFORT SUSTINUT PENTRU A SE EVITA CONTAMINAREA.

SĂ NU mai moara NIMENI din lipsa actului medical!

In acest sens trebuie îndreptată strategia de sanatate, asa greu cum e!”, a scris Monica Pop pe contul său de Facebook.

Medicul Monica Pop crede că explozia numărului de cazuri COVID-19 este din cauza alegerilor locale

Medicul Monica Pop a reacționat dur atunci când au fost închise teatrele, restaurantele, cazinourile. Managerul Spitalului de Urgente Oftamologice din Capitala crede că principala cauză care a dus la creşterea alarmantă a numărului de infectări cu noul coronavirus este organizarea alegerilor locale din 2020.

Ea este de părere că alegerile ar fi trebuit organizate pe durata a două zile.

Monica Pop crede că nu restaurantele şi nici teatrele nu au condus la creşterea numărului de cazuri de infectări cu SARS-CoV-2. Aceasta precizează că, de exemplu la teatru se respectă în totalitate măsurile de distanţare fizică dar şi că actorii obişnuiesc să poarte măşti.

„Alegeri `vinovate`…!

Nu teatrele, nici restaurantele, ci alegerile – neamânate şi nici măcar eşalonate pe 2 zile, deşi era risc major – sunt `vinovate` de numărul mare de infecţii!

Se doreşte abaterea atenţiei?! Dacă autorităţile nu au ţinut cont de risc şi de previziunile specialiştilor, oamenii ce să mai înțeleagă?”, a spus Monica Pop.

Adauga un comentariu