Coronavirus

Medicul Virgil Musta lansează un avertisment dur după creșterea numărului de infectați cu CoVid-19

Publicat: 25 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Medicul Virgil Musta lansează un avertisment dur după creșterea numărului de infectați cu CoVid-19

Medicul Virgil Musta lansează un avertisment dur după creșterea numărului de persoane infectate cu CoVid-19. Iată ce a transmis acesta, după ce România a atins un nou record de îmbolnăviri.

Medicul Virgil Musta a transmis despre creşterea numărului de cazuri de CoVid-19 că lupta cu coronavirusul nu se câştigă în spital. „Dacă nu vom reuşi să impunem respectarea regulilor, nu vom face faţă pandemiei”, a precizat acesta.

Medicul de la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara afirmă, făcând referire la creşterea continuă a numărului de îmbolnăviri din cauza SARS-CoV-2, că „dacă nu vom reuşi să impunem respectarea regulilor, nu vom face faţă pandemiei” şi atrage atenţia aspra faptului că „lupta” cu noul coronavirus nu se dă în spital şi că cele mai importante sunt regulile de prevenire a răspândirii virusului de care trebie să țină cont fiecare cetățean, indiferent de vârstă și de educație.

„Dacă nu reuşim să impunem respectarea regulilor – cele trei reguli de bază pentru prevenţia bolii – nu cred că vom reuşi să facem faţă pandemiei. Este cert că în toată lumea, acolo unde regulile se respectă, pandemia este ţinută sub control, iar unde nu, din păcate, vedem că se întâmplă ceea ce se întâmplă şi la noi în ţară.

Atrag atenţia populaţiei că această luptă nu se câştigă în spital. Spitalele vor fi copleşite şi oricum avem resurse limitate. Singura soluţie este să nu ne îmbolnăvim şi acest lucru se face numai prin prevenţie”, a declarat medicul Virgil Musta sâmbătă, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

„Terapia intensivă este plină”

Medicul a precizat că în Timişoara nu doar spitalul de boli infecţioase este plin cu pacienţi diagnosticaţi cu CoVid-19, ci şi spitalele suport.

„Terapia intensivă este plină, a intrat în funcţiune şi unitatea mobilă de terapie intensivă, iar pe secţie avem foarte mulţi pacienţi care nu sunt critici, dar necesită terapie cu oxigen”, a adăugat medicul.

Adauga un comentariu