Local

Mesaj de ultimă oră din partea premierului demis Florin Cîțu despre pelerinajul de la Sf. Parascheva: Fiecare este responsabil

Publicat: 11 oct. 2021
Sf. Parascheva
Florin Cîțu a vorbit despre pelerinajul de la Sf. Parascheva

După ce s-au terminat consultările de la Cotroceni, premierul a avut o serie de mesaje în contextul în care România se confruntă cu un val de infectări. Premierul Florin Cîțu a declarat, întrebat despre pelerinajul de la Sf. Parascheva, că fiecare este responsabil pentru ceea ce face.

Premierul i-a îndemnat pe romani să se vaccineze pentru că doar aşa pot pune capăt pandemie. Asta în condiţiile în care, înainte de declaraţie a menţionat faptul că nu au fost alocați bani de la buget pentru campania de vaccinare.

Ce spune, premierul Florin Cîțu despre pelerinajul de la Sf. Parascheva

În contextul în care în municipiul Iași se află în plină sărbătoare, premierul Florin Cîțu a avut o primă reacţie. Acesta a declarat că fiecare este responsabil pentru deciziile pe care le ia:

„Până la urmă este important ca fiecare să fie responsabil pentru deciziile pe care le ia. Este foarte important să ne vaccinăm dacă vrem să scăpăm de această pandemie. Este singura soluție. Paturi la ATI vom mai crește, dar nu am avea nevoie de paturi dacă lumea s-ar vaccina. Ați văzut că vom avea acest spital cu 374 de paturi”, spune Cîțu.

Hai să ne vaccinăm, dar fără bani pentru campania de vaccinare

În continuarea declaraţiilor, premierul i-a îndemnat pe români să se vaccineze. Acest lucru poate fi considerat unul dintre motivele pentru care campania a fost un real eșec

„Haideți să ne vaccinăm și nu mai e nevoie nici de paturi la ATI, nici de spitale modulare. Este singura soluție pe care o avem în acest moment. Și avem vaccin. Putem să scăpăm de acest val dacă ne vaccinăm”, a mai spus Cîțu.

Ceea ce este paradoxal este faptul că premierul nu a alocat niciun leu din bugetul de stat pentru campania de vaccinare

„Majoritatea au fost făcute pro-bono. UNICEF a venit cu o variantă prin care au donat bani. Nu au fost bani de la buget pentru campania de vaccinare de când am fost eu la guvernare. Înainte a fost acel buget, dar doar o parte a fost folosit. N-am mai continuat această variantă”, a spus premierul.

Nu mai sunt locuri libere la Terapiile Intensive din România

În data de 11 octombrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1548 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19.
În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 132  paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale. Situația paturilor suplimentare o aveți în tabelul pe care vi-l trimitem alăturat.

1.632 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La  nivel national este disponibil 1  pat ATI liber, altul decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2, în Județul Hunedoara.

 

Adauga un comentariu