National

Mesaj tranșant transmis de PSD: „Președintele României trebuie să înțeleagă mesajul votului și să asculte voința românilor!“

Publicat: 07 dec. 2020
Sigla Partidului Social Democrat
Sigla Partidului Social Democrat

Reprezentanții PSD au transmis un mesaj tranșant, luni, după ce Biroul Electoral Central a anunțat primele rezultate oficiale parțiale de la alegerile parlamentare.

„Românii au decis că PSD rămâne principala lor speranță pentru a scoate România din criza sanitară și cea economică în care au dus-o Orban și PNL! Azi, PSD este gata să se pună în slujba țării cu o echipă de profesioniști și un program de guvernare solid! Suntem gata să conducem România cu energie, profesionalism și competență pentru a readuce țara pe drumul cel bun“, au transmis reprezentanții PSD.

PSD: „Românii au spus clar că doresc înlăturarea unei guvernări incompetente“

Reprezentanții social democraților susțin că deciziile liberalilor au generat un haos inutil care a inhibat participarea populației la acest scrutin, dar chiar și așa românii au spus clar că doresc preluarea controlului asupra pandemiei și înlăturarea unei guvernări incompetente.

„Românii au mers la vot în circumstanțe foarte dificile din cauza pandemiei. Le mulțumim tuturor cetățenilor care au votat, indiferent de partidul lor. Din păcate, alegerile au fost îngreunate de gestionarea necorespunzătoare a pandemiei de guvernul Orban. Deciziile liberalilor au generat un haos inutil care a inhibat participarea populației la acest scrutin atât de important. În ciuda acestor obstacole, am îndemnat oamenii să țină cont că votul le va determina viitorul, într-un moment critic din istoria națiunii noastre. Și milioane de români au răspuns prin #vot! Românii au spus clar că doresc preluarea controlului asupra pandemiei și înlăturarea unei guvernări incompetente care ne-a pus în pericol sistemul sanitar și viețile tuturor”, au scris reprezentanții PSD pe pagina de Facebook.

„Președintele României trebuie să înțeleagă mesajul votului și să asculte voința românilor!“

Social democrații îi transmit președintelui Klaus Iohannis că aceste alegeri au fost precu mun referendum și că acesta trebuie să înțeleagă mesajul votului.

„De aceea, aceste alegeri pot fi considerate un referendum! Președintele României trebuie să înțeleagă mesajul votului și să asculte voința românilor! Altfel, mandatul lui și al oricărei formule guvernamentale formată de Orban și partidele de dreapta va fi lipsit de legitimitate!”, au mai scris reprezentanții PSD pe pagina de Facebook.

Alexandru Rafila: „E timpul pentru profesionişti, politicul a dat greş!“

Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru funcţia de premier, a declarat că este timpul ca la Palatul Victoria să vină profesioniştii.

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății s-a declarat onorat de propunerea sa pentru funcția de premier de către președintele social democraților, Marcel Ciolacu.

„A fost surprinzătoare propunerea lui Marcel Ciolacu, pentru că nu discutasem înainte. Am aflat din presă. E o propunere onorantă, dar înseamnă şi multă responsabilitate. E un lucru care trebuie cântărit, pentru că e vorba de conducerea destinelor unei ţări. Trebuie experienţă, dar trebuie să fii şi nominalizat, pentru că ultimul cuvânt îl are preşedintele. Mai trebuie să existe şi o majoritate care să valideze această numire“, a declarat medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.

Viitorul parlamentar PSD, Alexandru Rafila, a precizat că are soluții, împreună cu mai mulţi colegi care lucrează în zona de sănătate publică, pentru a putea controla pandemia.

Comentarii
 • Alo ati luat-o pe aratura pzd nu-i toata Romania.e doar 30% din cei care s-au prezentat,asa mars la cotet minoritatea se supune majoritatii formata din PNL+USRPLUS,PMP si poate si UDMR.Succes noii aliante de centru-dreapta!

 • Cel care a castigat are prioritate sa faca guvernul si nu cei aflati pe locul doi.La locul 2 nu se canta imnul.Deocamdata stati pe dreapta.Voi puteti face aliante pana atunci cu PNTCD,PRO Romania si asteptati.

 • Bai,de ce nu puneti 2 premieri ?
  Unu Orban, care sa preia indicatiile de la Tataia pentru guvernul lui.
  Celalalt Ciolos, care sa duca gentuta cu tartina, tigarile si vopseaua de par a lui Orban.
  Ar fi distractiv, daca v-ar lasa Tataia sa incercati.
  Hopaaa, dar de Barney nu zice nimeni nimic ? Lui ce ciolan ii ramane ? Iar nu l-au votat „cacatii aia”???

 • Prioritate are cine face o alianta care sa fie mai mare decat pzd asa ca „dragi”psd-isti stati jos si ciocu mic guvernul va fi de centru dreapta iar pzd va fi cu nimeni,deci in opozitie cu tot cu 30%

Adauga un comentariu