National

Mesaje de Mihail și Gavriil: Cele mai luminoase gânduri pentru cei dragi

Publicat: 05 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mesaje de Mihail și Gavriil Cele mai luminoase gânduri pentru cei dragi
Într-o zi sfântă ca această sărbătoare, cel mai frumos mesaj cu urări de bine pentru sărbătoriți trebuie să vină din inimă

Mulți români serbează pe 8 noiembrie ziua numelui, cu ocazia sărbătorii Sfinților Mihail și Gavriil. În această zi, persoanele apropiate și rudele transmit sărbătoriților mesaje de Mihail și Gavril. Toți urează persoanelor dragi care poartă aceste nume, multă sănătate și le transmit gânduri bune.

Fiecare din noi s-a confruntat cu situații în care ești presat de timp sau nu ai inspirație dar dorești să transmiți un mesaj cu ocazia zilei onomastice. Într-o zi sfântă ca aceasta, cel mai frumos mesaj cu urări de bine pentru sărbătoriți trebuie să vină din inimă. Destinatarul va fi foarte bucuros dacă va primi un mesaj în care îi urezi sănătate și liniște sufletească.

icoana sfantul mihail si gavriil
Români serbează pe 8 noiembrie ziua numelui, cu ocazia sărbătorii Sfinților Mihail și Gavriil

Cele mai profunde mesaje cu ocazia sfintei sărbători Mihail și Gavriil

În iconografia ortodoxă, Sfinții Arhanghel Mihail și Gavriil sunt pictați pe cele două uși laterale ale catapetesmei, ca păzitori ai ușilor raiului. Mihail este redat la miazănoapte, iar Gavriil la miazăzi. Numele Sfântului este invocat de persoanele care suferă de o boală gravă și de cei aflați în suferință.

Pentru a aduce lumină în sufletele celor sărbătoriți în această zi deosebită este indicat să transmiți un mesaj de felicitare personalizat, dar dacă inspirația te ocolește în acea zi, în continuare vei reuși să găsești exemple de felicitări care te vor ajuta.

icoana sfantul mihail si gavriil
În iconografia ortodoxă, Sfinții Arhanghel Mihail și Gavriil sunt pictați pe cele două uși laterale ale catapetesmei
  • „Îngerul Gavril, înger al Bunei Vestiri, să îţi călăuzească paşii Gabriel/Gabriela şi să ai parte de o zi la fel de frumoasă ca tine, la mulţi ani!”
  • „La mulţi ani! Îngerii să-ţi călăuzească paşii şi Sfânta Fecioară să-ţi lumineze drumul în viaţă.”
  • „Îngerul Mihail să îţi călăuzească paşii, să îţi aducă bucurie în suflet şi să fie întotdeauna cu tine! La mulţi ani!”
  • „Toate întâmplările frumoase şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sfinții Mihail şi Gavril cât mai frumoasă!”„

Cu ocazia acestei sărbători, trecute în calendarul orthodox cu cruce roșie, Biserica face slujbe speciale. Conform calendarului popular, soborul Sfinților Mihail și Gavriil se serbează timp de trei zile: 8, 9 și 10 noiembrie. Prima zi se numește capul Arhanghelului, a doua zi mijlocul Arhanghelului, iar a treia zi coada Arhanghelului.

icoana sfantul mihail si gavriil
Sfântul Arhanghel Mihail este conducătorul cetelor îngerești

Cele mai calde urări pentru cei dragi de Sfântul Mihail și Gavriil

Ziua de 8 noiembrie este numită în popor și Vara Arhanghelilor.

Pentru ai felicita pe cei dragi poți să le spui și cât de mult te rogi pentru ei, de asemenea, poți să le zici ce bine au adus ei în viața ta.

  • „De ziua numelui tău, îţi doresc tot binele din lume, noroc, fericire şi sănătate şi să ţi se îndeplinească măcar jumatate din dorinţele pe care o să ţi le pui!”
  • „Îngerul Mihail să îţi călăuzească paşii, să îţi aducă bucurie în suflet şi să fie întotdeauna cu tine! La mulţi ani!”
  • „Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alătur şi eu celor ce-ţi doresc din adâncul sufletului numai bine. La mulţi ani!”
  • „Trandafirii pe care i-ai adunat în cununa vieții tale, lasă-i astăzi să se împletească într-un buchet al implinirii.”

Mesaje de Mihail și Gavriil sunt transmise doar persoanelor care le poartă numele sau celor care au nume derivate din a lor. Este important să nu uiți în această zi deosebită să transmiți un mesaj cât de simplu sau scurt celor dragi, prin care să le dorești tot binele din lume.

icoana sfantul mihail si gavriil
Mesaje de Mihail și Gavriil sunt transmise doar persoanelor care le poartă numele
Adauga un comentariu