International

Mesajele prinților William și Harry, pentru bunicul lor, prințul Philip: „Maestru al grătarului, legendă a glumelor şi jucăuş până la final”

Publicat: 12 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mesajele prinților William și Harry pentru bunicul lor prințul Philip Maestru al grătarului legendă a glumelor şi jucăuş până la final
Prințul Harry, prințul Philip și prințul William

Duminică seara, prințul Harry a revenit în Anglia, pentru a fi prezent la funeraliile bunicului său, prințul Philip. Astfel, el a transmis un mesaj, în care l-a descris pe bunicul său ca fiind un bărbat de onoare, cu spirit ascuţit şi mult umor.

Nici prințul William nu s-a lăsat mai prejos și a transmis un mesaj, pe o rețea de socializare, în care își arată iubirea pentru bunicul care s-a stins din viață recent.

Prințul Harry: „Va fi ţinut minte ca cel mai longeviv consort al unui monarh în exerciţiu, un militar decorat, un prinţ şi un duce”

Prințul Harry a scris un mesaj, în care îl numește pe bunicul său maestru al grătarului, legendă a glumelor şi jucăuş până la final. În plus, acesta a adăugat că prințul Philip va fi ţinut minte ca cel mai longeviv consort al unui monarh în exerciţiu, un militar decorat, un prinţ şi un duce.

„A fost el însuşi cu adevărat, cu o inteligenţă foarte ascuţită şi putea capta atenţia oricărei încăperi datorită farmecului său, dar şi pentru că nu ştiai vreodată ce ar fi putut urma să spună. Va fi ţinut minte ca cel mai longeviv consort al unui monarh în exerciţiu, un militar decorat, un prinţ şi un duce”, a scris Harry.

„Pentru mine, ca pentru mulţi dintre voi care aţi pierdut pe cineva drag în anul care a trecut, el a fost bunicul meu: maestru al grătarului, legendă a glumelor şi jucăuş până la final”.

Prințul William, mesaj pentru prințul Philip: „Bunicul meu a fost un om extraordinar şi parte dintr-o generaţie extraordinară”

Omagiul prinţului Harry a venit la mai puţin de o oră după cel al fratelui lui mai mare, William. Mesajul acestuia a fost publicat şi pe o rețea de socializaere, alături de o fotografie în care prinţul Philip e alături de strănepotul său George:

„Centenarul vieţii bunicului meu a fost definit de serviciu – în slujba ţării sale şi Commonwealth-ului, soţiei lui şi reginei şi familiei noastre

Mă simt foarte norocos să am nu doar exemplul lui care m-a ghidat, ci şi prezenţa lui mult în viaţa mea de adult – ambele, în vremuri bune şi în cele mai grele zile. Voi fi mereu recunoscător că soţia mea a avut atâţia ani să îl cunoască pe bunicul meu şi pentru bunătatea pe care el i-a arătat-o. Nu voi lua de-a gata amintirile speciale pe care copiii mei le vor avea întotdeauna cu străbunicul lor venind să îi ia cu trăsura şi că au văzut ei înşişi simţul lui contagios de aventură, precum şi simţul umorului”.

Bunicul meu a fost un om extraordinar şi parte dintr-o generaţie extraordinară. Catherine şi cu mine vom continua să facem ce el şi-ar fi dorit şi o vom sprijini pe regină în anii următori. Îmi va lipsi bunicul, dar ştiu că el ar fi vrut ca noi să continuăm munca.” a transmis Prinţul William.

A murit Prințul Philip, soțul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii

Prințul Philip a decedat vineri, 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani. Acesta era căsătorit cu Regina Elisabeta a II-a din anul 1947. Ducele de Edinburgh, care fusese căsătorit cu regina timp de 73 de ani și era descris ca sursa ei de putere, a murit „pașnic” la Castelul Windsor în această dimineață.

Încă din anul 2017, prințul Philip s-a retras din funcţiile publice şi aparițiile sale în public erau foarte rare. Acesta ar fi împlinit 100 de ani pe 10 iunie.

În luna martie a acestui an, prinţul Philip a suferit o intervenţie reuşită pentru o problemă cardiacă.

Adauga un comentariu