Joi, 4 martie 2021, Palatul Buckingham a anunțat că prințul Philip a fost operat la inimă, intervenția fiind una reușită.
Potrivit unui comunicat transmis de Palat, prințul Philip ”va rămâne în spital mai multe zile pentru îngrijiri, să se odihnească şi să se recupereze”.
Luni, soțul reginei Elisabeta, în vârstă de 99 de ani, a părăsit spitalul King Edward VII din Londra, unde a stat aproximativ două săptămâni, fiind transferat la spitalul Bartholomew’s din Londra, care are una dintre cele mai mari unităţi pentru boli cardiovasculare din Europa, informează BBC.
În urmă cu o săptămână, nepotul său William a asigurat că ducele de Edinburgh se simte bine şi că medicii ”îl monitorizează”.
Prințul Philip a ajuns, de urgență, la spital
Marți, 16 februarie, Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta, a ajuns de urgență la spital. Britanicii sunt extrem de îngrijorați în ceea ce privește starea de sănătate a prințului.
Potrivit theguardian.com, Palatul Buckingham a anunțat că prințul Philip se află, în aceste momente, sub atenta supraveghere a medicilor de la spitalul regele Edward al VI-lea ca măsură de precauție.
Ducele de Edinburgh, în vârstă de 99 de ani, se simțea rău de câteva zile, iar starea sa nu a fost determinată de coronavirus. Este de așteptat ca prințul să rămână pentru câteva zile sub observație.
Prințul Philip este căsătorit cu suverana Marii Britanii din anul 1947. În anul2017 s-a retras din funcțiile publice și apare destul de rar public. De-a lungul carantinei actuale cauzate de pandemia de coronavirus a stat la castelul Windsor, la vest de Londra, alături de regină.
„Alteța Sa Regală, Ducele de Edinburgh, a fost internat marți seara la spitalul King Edward VII din Londra. Admiterea ducelui este o măsură de precauție, la sfatul medicului Alteței Sale Regale, după ce s-a simțit rău. Se așteaptă ca ducele să rămână în spital pentru câteva zile de observație și odihnă”, arată mesajul celor de la Palat, conform sursei citate.
Sora prințului a murit la vârsta de 26 de ani. Prințul Philip a fost operat la inimă
„Călătoria fatidică a avut loc pe 16 noiembrie 1937. Familia lui Cecilie zbura spre Londra. Nunta cumnatului lui Cecilie, Ludwig, şi a viitoarei sale soţii, Margaret Campell Geddes, urma să aibă loc a doua zi. La bordul avionului erau 11 persoane – Cecilie, care era gravidă cu al patrulea copil în acel moment, soţul ei, cei doi băieţi şi soacra lui Georg Donatus, o bonă, doi prieteni şi trei membri ai echipajului.
Doar Johanna, cea mai tânără din familie, rămăsese acasă, la Castelul Wolfsgarten, cu o bonă, pentru că era prea mică pentru călătorie. După startul de la Frankfurt, a fost planificată o escală la Bruxelles, dar din cauza ceţii dense, avionul a fost deviat către oraşul Ostend, pe coasta Mării Nordului. Şi aici, însă, vizibilitatea era redusă. Cu toate acestea, pilotul a decis să aterizeze, iar greşeala le-a fost fatală. Avionul a lovit coşul unei fabrici de cărămizi din Ostend, s-a prăbuşit deasupra clădirii şi a luat foc. Toţi cei 11 pasageri şi echipajul au murit în urma accidentului. Acesta nu a vorbit niciodată în public despre pierderea suferită. Accidentul aviatic a fost redat şi în serialul The Crown, difuzat de Netflix.” (Sursa: okmagazine.ro)