Local

Mesajul de condoleanţe transmis de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei: Să ne rugăm cu toţii

Publicat: 15 nov. 2020
Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei
Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, mesaj de condoleanțe pentru victimele incendiului de la Spitalul din Piatra Neamț

Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a transmis un mesaj de condoleanţe în legătură cu tragedia de la Piatra Neamţ. Oficialul din cadrul Bisericii Ortodoxe Romane este alături de victimele ranire în incendiu, dar şi de familiile îndurerate de pierderea celor dragi.

Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei a menţionat că a rugat toţi preoţii din Arhiepiscopia Iasilor să ţină slujbe de pomenire pentru cei decedaţi, dar şi slujbe pentru vindecarea celor răniţi în incendiu.

Mesaj de condoleanțe și de compasiune din partea Inaltpreasfintitului Teofan

Într-un mesaj public, Inaltpreasfintitul Teofan îşi arata susţinerea fata de rudele celor care şi-au pierdut viaţa în Incendiul de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ. În mesaj, preotul i-a îndemnat pe toţi să se roage pentru mântuirea celor decedaţi în incendiu, dar şi pentru însănătoşirea celor care au fost răniţi:

Mesaj de condoleanțe și de compasiune față de victimele incendiului de la Spitalul Județean din Piatra Neamț

Cu nespusă durere am primit vestea că incendiul din seara zilei de 14 noiembrie 2020 de la Spitalul Județean din Piatra Neamț a curmat viaţa pământeană a zece persoane și a rănit grav alte șapte persoane. În aceste clipe de mare încercare suntem, cu toată ființa noastră, alături de cei ce au suferit sau încă suferă.

Imediat după aflarea cutremurătoarei știri, am transmis către toți preoții și credincioșii din Arhiepiscopia Iașilor îndemnul de a se ruga pentru odihna sufletelor celor ce au trecut la cele veșnice și pentru vindecarea celor ce încă sunt în viață după acest tragic eveniment. De asemenea, ne rugăm și pentru ca Dumnezeu să mângâie și să întărească pe toți cei din familiile acestora, binecuvântând pe toți medicii și pe tot personalul medical care se luptă pentru vindecarea celor atinși de incendiu și care sunt în viață.
În astfel de momente grele este nevoie de solidaritate și de întrajutorare.
Dumnezeu să aibă în pază pe toți și să ne dăruiască gândul cel bun și inimă cea milostivă! se arată în mesaj.

Incendiul de la Spitalul Clinic Judeţean Piatra Neamţ s-a soldat cu decesul a 10 persoane

10 persoane au decedat în incendiul de la Spitalul Clinic Judeţean Piatra Neamţ. Un incendiu a izbucnit la Secţia de Terapie Intensivă din cadrul spitalului. În speţă, din cauza contextului în care a izbucnit incendiul s-a activat planul roşu de intervenţie. Mai mulţi răniţi au fost deja transportaţi la Spitalul Mobil de la Leţcani, în timp ce un medic care a suferit arsuri mari pe suprafaţa corporală, a fost transportat la un spital din Belgia.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru a venit de urgenţă la Iaşi pentru a vedea la faţa locului amplitudinea tragediei şi a lua cele mai rapide măsuri ce se impun într-o astfel de situaţie. Acesta a oferit şi câteva declaraţii jurnaliştilor prezenţi la faţa locului

„Pot confirma că acest medic vă fi adus la Bucureşti, la Floreasca sau Bagdasar Arseni. Transportul va fi făcut cu avionul sanitar. Raed Arafat se ocupă de aceste transferuri ale supravieţuitorilor. Unii vor fi duşi la Iaşi, unii la Leţcani”, a spus Nelu Tătaru

Comentarii
  • Daca il doare asa tare pe popa undeva eu ii propun asa crestineste sa le faca victimelor inmormantarea gratuit, sa plateasca bor cheltuielile crestinesti de inmormantare, sa ajute financiar familiile ramase in urma si sa doneze ceva bani pentru refacerea ATI din spitalul distrus !, ca au de unde banditii !, sa lase bla blaa, blaaul si sa dovedeasca material ca ii doare undeva !

  • Piatra Neamt este in Mitropolia de la Iasi.Fii sigur ca asa va fi.Toti am donat pentru ventilatoare si paturi ATI. Doar ca nu ne facem reclama.Suferinta cere fapte nu reclame…

Adauga un comentariu