Actualitate

Mesajul lui Ludovic Orban transmis IMM-urilor, în plină criză – LIVE VIDEO

Publicat: 30 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Mesajul lui Ludovic Orban transmis IMM-urilor în plină criză - LIVE VIDEO
Ludovic Orban, președinte al Camerei Deputaților

Premierul României, Ludovic Orban, a discutat, vineri, 29 octombrie 2020, la ”Topul naţional al firmelor private din România”, un eveniment organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii. Întâlnirea a avut ca ca temă parteneriatul dintre Executiv și mediul de afaceri, dar și despre rezultatele pe care acesta le-a generat.

„Vă asigur că participarea mea nu este o participare care e dictată, să spun, de nişte considerente politico-electorale, ci este o participare care este dictată de convingerea mea că mediul de afaceri, IMM-urile, trebuie să fie un partener serios al Guvernului, un partener implicat în susţinerea fundamentărilor care să ducă la decizii care au efect în economia românească. Guvernul pe care îl conduc a fost deschis la dialog permanent şi este şi va fi în continuare deschis la dialog cu mediul de afaceri, multe dintre deciziile pe care le-am luat au fost luate în discuţii, dezbateri, cu reprezentanţii mediului de afaceri. (…)

Convingerea noastră este că o ţară în care există un mediu de afaceri prietenos, o ţară în care există iniţiativă economică, există un parteneriat între întreprinzători şi decidenţii de la nivel guvernamental, este o ţară care merge bine. O ţară în care afacerile merg bine este o ţară în care fiecare om poate să trăiască mai bine. Obiectivul nostru fundamental este să fim permanent atenţi la ce se întâmplă în mediul de afaceri ca să generăm cât mai multe programe, proiecte, decizii la nivel guvernamental care să vină în sprijinul mediului de afaceri”, a declarat Ludovic Orban, vineri, la „Topul naţional al firmelor private din România”, eveniment organizat de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii.

Premierul a trecut în agendă o parte din măsurile întreprinse de Executivul Orban în sprijinul mediul de afaceri, afirmând, printre altele, pe cea referitoare la amânarea ratelor la bănci.

Ludovic Orban, despre ideea de a face companii pentru tineri sub 18 ani

Prim-ministrul Ludovic Orban precizează că ideea de a face companii pentru tineri sub 18 ani este o idee destul de interesantă. Companiile sunt adresate tinerilor care au spirit antreprenorial: „ Întreg sistemul de educație din România va trebui să fie așezat pentru a stimula inițiativa, spiritul antreprenorial, asumarea de răspunderi”.

România se află printre țările care are un număr infim de IMM-uri la mia de locuitori. Astfel, cu ajutorul tinerilor care sunt în sistemul de educație român, studenți sau liceeni, sunt rate mari de succes.

„Mi s-a părut foarte interesantă ideea de a face companii pentru tineri sub 18 ani, care au spirit antreprenorial și inițiativă economică. Cred că întreg sistemul de educație din România va trebui să fie așezat pentru a stimula inițiativa, spiritul antreprenorial, asumarea de răspunderi, comportamentul creativ. Realitatea e că dacă ne uităm la numărul de IMM-uri la mia de locuitori, dacă ne uităm la numărul românilor implicați în antreprenoriat comparativ cu alte țări europene mai avem extrem de mult de lucrat. Cele mai mari rate de succes le putem avea pe tineri, pe cei care sunt în sistemul de educație, studenți sau liceeni”, spune Ludovic Orban.

În țara în care există un mediu de afaceri prietenos și ințiative economice, acolo va exista și un parteneriat între întreprinzători și decidenții, conducând spre un bun demers al statului. Astăzi, premierul Ludovic Orban a mai avut o intervenție publică la sediul Partidului Național Liberal. Acesta a făcut declarații privind vaccinul împotriva coronavirusului ce va ajunge în România, dar și despre obiectivul Guvernului în ceea ce privește bugetul de stat.

Adauga un comentariu