Prima pagină » IT&C » Metode de spart parole Facebook pe telefon: Cum să te ferești de acest lucru!

Metode de spart parole Facebook pe telefon: Cum să te ferești de acest lucru!

13 apr. 2021, 13:16, 6 ,
BZI.ro, în IT&C

În momentul în care îți pui o parolă la contul de Facebook ți se cere ca aceasta să fie cât mai complex pentru a nu putea fi spartă și a risca să rămâi fără cont sau, mai grav, să ajungi să se posteze lucruri grave de pe contul tău. Trebuie să știi că există câteva metode de spart parole Facebook pe telefon și tocmai de aceea trebuie să previi asemenea agresiuni la adresa ta.

Nu trebuie să fii mare expert în informatică sau vreun mare hacker pentru a putea obține accesul la contul de Facebook al unei persoane.

Unele metode presupun folosirea unor site-uri online gratuit, iar pentru altele este necesară descărcarea unor aplicații destinate special pentru hacking.

Metode de spart parole Facebook pe telefon: Folosirea unor calculatoare publice

În cazul în care o persoană se loghează pe Facebook de pe un calculator public, care este accesat și de alte persoane ce folosesc rețeaua, este foarte ușor de aflat parola unei persoane, aici nefiind vorba despre o „spargere“ efectivă a parolei.

Într-un internet cafe, spre exemplu, unde se conectează pe aceleași calculatoare mai multe persoane, datele private pot fi aflata în cazul în care browser-ul respectiv înregistrează parole, mail-uri și alte informații.

Aceasta este cea mai simplă metodă de aflare a unei parole la un cont de Facebook.

Metoda phishing pentru spargerea a parolei de Facebook

O altă metodă de spart parole Facebook pe telefon este phising. Astfel, sunt anumite site-uri unde vi se cere să vă conectați cu contul de Facebook. Practic trebuie să vă logați astfel în acel site, iar dacă acesta este un „fake“, adică este special făcut pentru a înregistra și salva datele. Informațiile sunt accesate de către cel care a făcut pagina „fake“, iar dumneavoastră nici nu vă veți da seama de ce s-a întâmplat deoarece practice are loc o copier a informațiilor dumneavoastră.

De aceea este recomandat să nu accesați link-uri pe care nu ați mai intrat până acum, considerați că există dubii să fie false sau sunteți atențioant că urmează să intrați pe un site nesigur.

Metoda resătării parolei

De obicei, metoda resetării parolei este utilizată cu ajutorul unor așa-ziși prieteni, care vă cunosc adresa de e-mail de autentificare pentru contul de Facebook. Se accesează din Facebook „Nu te poți conecta?“ și se introduce adresa dumneavoastră de e-mail. Se dă clic pe „Am uitat parola“ și se accesează secțiunea de resetare a parolei.

Aceasta se poate face prin intermediul adresei de email sau prin telefon. Se dă clic pe „Nu mai ai acces la acestea?“ și se poate introduce o nouă adresă de email.

Dacă nu știe răspunsul la întrebarea de securitate, atunci poate apela la ajutorul „prietenilor apropiați“. Facebook va permite să aleagă unul dintre prieteni, iar acela va primi un mail cu un cod ce va fi introdus pentru recuperarea parolei.

Cum să securizezi parola de Facebook

Pentru a nu fi victima spargerii parolei de Facebook, trebuie să folosiți o adresă de e-mail special pentru contul de Facebook. În plus, trebuie să nu afișați nicăieri această adresă de e-mail.

În momentul în care alegeți un răspuns pentru întrebarea de securitate, este bine să fie o parolă complexă, în așa fel încât aceasta să fie greu de aflat.

Nu dezvăluiți nimănui, nici măcar „celui mai bun prieten“ parola de Facebook, adresa de mail sau alte informații care pot duce la spargerea parolei Facebook pe telefon.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *