IT&C

Nu îmi sună telefonul când mă apelează cineva: Cum poți rezolva această problemă

Publicat: 07 apr. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii

„Nu îmi sună telefonul când mă apelează cineva“ este o problemă cu care s-au confruntat măcar o dată cea mai mare parte a utilizatorilor de smartphone.

Pentru a afla care este problema, trebuie să efectuați o verificare a dispozitivului. Mai întâi, verificați controlul volumului. Acesta se află pe carcasa telefonului pe partea dreaptă sau pe partea stângă.

Când apăsați butonul, asigurați-vă că poziția cursuorului este în partea sa maximă. Se întâmplă ca la anumite jocuri să fiți nevoiți să dați volumul pe „mute“.

Nu îmi sună telefonul când mă apelează cineva: Ce trebuie să verificați în asemenea situație

În cazul în care nu aceasta este problema, treceți la pasul următor. Astfel, în meniul de pe telefonul smartphone, în fereastra „Setări”, selectați secțiunea „sunet“. Apoi alegeți „Volum” și mutați cursorul. Astfel puteți ajusta volumul telefonului.

Un alt motiv al absenței sunetului poate fi înfundarea speaker-ului. Dacă difuzorul este înfundat, este suficient să îl ștergeți cu un tampon de bumbac sau cu un șervețel și apoi să îl sufli.

Pentru a verifica soliditatea difuzorului, trebuie doar să comutați telefonul la difuzor. Dacă interlocutorul este auzit bine, atunci problema este alta.

În anumite cazuri, problemele cu sunetul pot fi provocate de instalarea de noi programe. Pentru asta, uitați-vă la programele pe care le-ați folosit ultima dată și încercați să le ștergeți.

Telefonul este setat pe modul „căști“

În cazul în care activezi modul „căști“ și ai o iconiță specifică care apare pe ecranul smartphone-ului, iar acestea nu sunt conectate la telefon, atunci nu poți să auzi daca telefonul sună.

În această situație, trebuie să dezactivezi modul „căști“ și să mărești volumul telefonului cu ajutorul butoanelor de volum.

Dacă sunetul telefonului nu revine, încearcă să conectezi și să deconectezi căștile de câteva ori și apasă opțiunea de „restart”. Dacă nici așa nu funcționează, închide și deschide smartphone-ul de câteva ori.

Ca ultimă soluție, resetează telefonul, însă nu înainte de a face un „back up“ la cele mai importante fișiere din telefonul tău.

Telefonul este pe modul „silențios“ sau difuzorul nu mai funcționează

În cazul în care difuzorul nu mai funcționează, asta se poate întâmpla din cauza programului software al telefonului și de aceea telefonul nu mai sună, nu mai emite notificări sonore sau nu redă sunetele videoclipurilor. Pentru a rezolva această problemă, dați un „restart“ telefonului. Dacă nici așa nu ați rezolvat problema, puteți alege ca variantă extremă, revenirea la setările din fabrică ale telefonului.

Chiar dacă nu activezi manual modul „silențios“, telefonul poate trece automat în această setare din cauza unor aplicații rău intenționate sau a fișierelor de tip cache. De aceea, este bine să ștergi aplicația sau aplicațiile instalate recent. Pentru asta trebuie să descarci o aplicație din Magazinul Play, care să te ajute să cureți fișierele cache din telefonul tău.

În cazul în care smartphone-ul continuă să nu sune, înseamnă că telefonul are o problemă și cel mai indicat este să apelezi la firma de unde ai cumpărat telefonul, dacă acesta încă este în garanție, sau la serviciile unui service autorizat.

Adauga un comentariu