Cancan ultimă oră

Metode naturale pentru o recoltă bogată de roşii. Cum să avem roşii proaspete până toamna târziu

Publicat: 16 mart. 2021

Practici pe care trebuie să le încercaţi dacă doriţi să recoltaţi de patru ori mai multe roşii!

1. Este recomandat să folosiţi rotaţia culturilor pentru roşii. Adică, să nu plantăm niciodată roşii în aceeaşi zonă timp de doi ani consecutivi. În acest fel putem reduce riscul de apariţie a bolilor.

2. Plantează răsadurile atât de adânc în pământ încât se scufunda până la primele frunze din groapă săpată. Acest lucru ajuta rădăcină şi tulpina să se ingrose suficient.

3. Nu cumpăraţi răsaduri prea mari, acestea ar trebui să fie mai mici, astfel încât planta să crească atât în frunze, dar şi în rădăcină. În cazul răsadurilor mai mari înrădăcinarea este uşor neglijată, neputând hrăni toată plantă.

4. Înmuiaţi tulpinile bine cel puţin o dată pe săptămână. Udaţi până când solul din jurul lor devine noroios. Nu turnaţi niciodată apa direct pe frunză, ci direct la rădăcină.

5. Îndepărtaţi lăstarii care nu înfloresc şi cresc la baza lăstarilor principali. Astfel roşia se va dezvolta mai bine. Acest fenomen se mai numeşte şi copilire.

6. Plantarea treptată. La 3 săptămâni de la plantarea primelor răsaduri, plantaţi un alt lot, astfel încât să nu se coacă toate deodată şi să vă bucuraţi de recoltă proaspătă până toamna.

Adauga un comentariu