International

Mexicul, lovit în plin de forțele naturii. Cutremur de 7 grade pe scara Richter și inundații în centrul țării

Publicat: 08 sept. 2021
Inundații Mexic
Inundații Mexic

Mexicul este îngenuncheat de forțele naturii. În urmă cu doar câteva ore a avut loc un cutremur cu magnitudine 7 pe scara Richter. Seimul a provocat pagube serioase și mai multe victime. În plus, centrul țării este acaparat de inundații.

Cutremurul a fost situat în apropierea marelui port Acapulco, de pe coasta Pacificului, dar seismul a fost resimţit puternic şi în capitala ţării, la peste 300 de kilometri distanţă. Mai multe ziduri s-au prăbuşit şi au avut loc şi alunecări de teren. De asemenea, seismul a fost urmat de câteva replici puternice.

În Ciudad de Mexico, cutremurul a fost resimţit aproape un minut. Din fericire, localnicii fuseseră avertizaţi, cu câteva secunde mai devreme, de sistemul de alarmă seismică și au reușit să evacueze clădirile sensibile.

Inundații în mai multe zone al țării

Mai mult, pe lângă cutremurul puternic, Mexicul se confruntă cu fenomene extreme, centrul ţării este acaparat de inundaţii. Precipitaţiile abundente au inundat statul Hidalgo. Zeci de pacienţi au fost evacuaţi după ce spitalul în care se aflau a fost afectat de viitură.

Din păcate, 17 pacienţi au murit după ce spitalul în care se aflau a fost lovit de viitură. Precipitațiile continuă, iar bilanțul victimelor crește de la o oră la alta.

Adauga un comentariu