Titlurile zilei

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară face mici progrese la Spitalul de Recuperare din Iași! Medicii spun că artista își poate menține privirea pentru 2-3 secunde. Aceasta va rămâne internată în spital

Publicat: 30 iun. 2020
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară din Iași își poate menține privirea pentru 2-3 secunde, iar medicii spun că aceasta va rămâne internată în spital
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară din Iași face mici progrese la Spitalul de Recuperare din Iași

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară din Iași face mici progrese. Medicii de la Spitalul de Recuperare din Iași spun că artista reușește să-și mențină privirea țintită către interlocutor pentru 2-3 secunde. Totodată, mezzosoprana a reușit să își miște ușor și partea stângă a corpului. Aceasta va rămâne internată în spital pentru o perioadă nedeterminată

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară din Iași dă mici semne că își revine. După două săptămâni de la internarea la Spitalul de Recuperare din Iași, artista a reușit să-și mențină privirea pentru 2-3 secunde. Deși face mici progrese în recuperare, Maria Macsim Nicoară va rămâne internată în spital. Cel mai probabil, aceasta va fi trasferată din secția de neurologie a unității medicale, în secția de recuperare neuromotorie. Deși pericolul vital a dispărut de când a fost externată de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, artista trebuie să treacă printr-un proces lung și complex de recuperare. Medicii nu se pot încă pronunța dacă mezzosoprana își va mai reveni vreodată.

Dr. Doru Baltag: „Momentan nu intră în discuție o posibilă externare a pacientei”

Din data de 16 iunie, Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară din Iași este internată la Spitalul de Recuperare din Iași. Aceasta a fost transferată la unitatea medicală după ce, mai bine de o lună, a fost internată la Spitalul de Neurochirurgie din Iași. Medicii spun că artista, care este supusă unui program de recuperare neurologică, face mici progrese.

„Pacienta face mici progrese. A crescut amplitudinea mișcărilor pe partea stângă. Totodată, pacienta poate fixa acum cu privirea pentru 2-3 secunde interlocutorul. Momentan nu intră în discuție o posibilă externare. Cel mai probabil, aceasta va fi transferată la Secția de Recuperare Neuromotorie a unității medicale”, spune dr. Doru Baltag, director medical la Spitalul de Recuperare din Iași.

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară din Iași va rămâne internată pe perioadă nedeterminată

Când a fost externată de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară din Iași avea funcțiile vitale stabile. Deși inițial medicii nu-i dădeau prea multe șanse de supraviețuire, ulterior, aceștia au precizat că artista are șanse de recuperare. Când a fost transferată de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași către Spitalul de Recuperare din Iași, Maria Macsim Nicoară, mezzosoprană la Opera Națională din Iași, mișca ușor membrele superioare și inferioare de pe partea dreaptă, clipea și respira fară aparate. În prezent, artista își mișcă ușor și membrele inferioare și superioare de pe partea stângă. Chiar și în aceste condiții, medicii nu o pot externa.

Ancheta este în desfășurare și nimeni nu știe încă dacă mezzosoprana a fost împinsă sau a căzut pe scări

În timp ce mezzosoprana Maria Macsim Nicoară se chinuie să facă progrese la Spitalul de Recuperare din Iași după ce a căzut pe scări în casă, anchetatorii încă investighează cauzele pentru care femeia a ajuns în stare critică. Anchetatorii nu au reușit să stabilească dacă a fost vorba despre un accident sau o tentativă de omor. Singurul lucru confirmat de către persoanele apropiate mezzosopranei este faptul că pianistul Codrin Nicoară era agresiv cu soția sa. Nu se poate spune încă dacă femeia a căzut accidental pe scări sau dacă a fost împinsă de soțul ei, Codrin Nicoară. Ancheta este extrem de dificilă. Singura care ar putea clarifica întreaga situație este Maria Macsim Nicoară, însă starea ei de sănătate nu îi permite să facă acest lucru.

Maria Macsim Nicoară nu ar fi ajuns în stare critică la spital dacă soțul ei ar fi sunat la 112

În noaptea zilei de 9 mai 2020, în jurul orei 23:00, pianistul Codrin Nicoară a găsit-o pe mezzosoprana Maria Macsim Nicoară la capătul scărilor interioare din vila pe care o dețin în localitatea Aroneanu. Soțul artistei a gasit-o în stare de semiconștiență și în loc să sune la 112, a ridicat-o și a dus-o într-o cameră unde a lăsat-o în pat. Surse din anchetă susțin faptul că cei doi soți se pregăteau de divorț, deși pozau într-o familie model, în care problemele sunt inexistente.

Pianistul Codrin Nicoară a precizat în fața anchetatorilor că soția sa, mezzosoprana Maria Macsim Nicioară, a căzut pe scările interioare în formă de spirală după ce a consumat o cantitate destul de mare de alcool. Soțul a povestit că a găsit urme de vomă la capătul scărilor, semn că soției sale i s-a făcut rău înainte să cadă. Maria Macsim Nicoară va rămâne pe perioadă nedeterminată internată la Spitalul de Recuperare din Iași, în timp ce anchetatorii vor încerca să afle care este firul real al poveștii.

Comentarii
  • Terminați odată cu prostiile acestea de articole. Femeia are emisfera cerebrala stânga terminată. Este emisferul dominant, responsabil cu toate funcțiile cognitive. Nu va mai vorbi, cânta, nu va mai fi conștientă niciodată. Nu mai induceți lunea in eroare cu progresele făcute. Nu exista niciun progres și nici nu va exista. Iar nenorocitul acela umbla sa ii facă pensie!! Criminal nenorocit!

  • Sorine micime unde ești? De data ți desenez ca să pricepi. Acum ceva timp a trebuit să urmez un tratament de recuperare urgent. La ghișeul spitalului de mai sus primesc programare peste 4 luni. Fără plic, repet fără plic m am rugat, cineva m a înțeles și am început tratamentul a doua zi. O cântăreață beată cade pe scări și i se deschid nelimitat toate saloanele spitalelor și cei mai buni medici se ocupă de ea. De ce tratament preferențial? Este o voce fenomenala cu mari recunoașteri? De ce unii trebuie să fie mai egali decât alții? Dar dacă un nemernic te zdrobește nevinovat pe sosea crezi ca vei mai primi aceeași atenție în spitale? Răspunde tu la desen.

  • Cica doar aceasta doamna care era mai manga decat un barbat poate deslusi misterul :))))) La cat era de manga, ce isi mai aduce ea aminte ce s a intamplat? Sau cine ii poate lua in seama declaratia unei betive? Sau sa l acuze pe barbat cineva de tentativa de omor cum visau ziaristii porcaletelui penalist asi.mio.ne.sei :))))) ziaristi nebuni :)))))

  • Ieseanul are dreptate. Oarecare dintre noi daca ar fi pățit asemenea accident eram a nimănui sau la paliative …. De ce este atata nedreptate in tara asta ? Ea este om restul lumii nu . De ce nu sunt drepturile egale ???

Adauga un comentariu