Titlurile zilei

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, aplaudată la scenă deschisă în cimitirul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Iași. Vocea artistei s-a auzit lângă mormântul ei. Ultimul spectacol, jucat din Rai (EXCLUSIV FOTO-VIDEO)

Publicat: 01 feb. 2021
În cimitirul
Zeci de persoane s-au adunat la mormântul mezzosopranei la 40 de zile după ce ea a plecat din această lume

Au trecut 40 de zile de când mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a plecat din această lume. Ieri, vocea artistei s-a auzit în tot cimitirul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Iași. Prieteni, colegi și rude s-au adunat lângă mormântul artistei pentru pomenirea la 40 de zile

Cerul a plâns cu fulgi mici peste mormântul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Ieri, la cimitirul „Sfinții Petru și Pavel” din Iași, zeci de apropiați de-ai artistei s-au adunat pentru pomenirea la 40 de zile. Atât a trecut de când Marinela, așa cum era alintată de toți cei care o cunoșteau, a plecat din această lume luând cu ea, probabil, adevărul. Duminică, la mijlocul zilei, rudele mezzosopranei, colegii și prietenii acesteia au ajuns la mormântul ei. Brațe de flori, lumânări și lacrimi. Nimeni nu crede că Marinela a plecat pentru totdeauna din această lume și nimeni nu înțelege de ce.

„Este greu să vorbesc acum, aici la răscruce de drumuri pentru noi și pentru Marinela. Marineala a fost unul dintre oamenii de care Iașul a avut nevoie pe scenă. A fost iubită de colegi, de studenți, de toată lumea. Ne-am rugat pentru ea și ne-am rugat Lui Dumnezeu să o mai lase lângă noi, dar El a zis nu. Așa a vrut el”, a spus o colegă de-a artistei chiar lângă mormântul acesteia.

Mesajul familiei, mai mult decât impresionant

Pentru prima dată de la tragicul incident, familia mezzosopranei a vorbit deschis despre cele întâmplate. Ieri, slujba oficiată la 40 de zile de la moartea Mariei Macsim Nicoară a fost ținută de un sobor de 4 preoți. Printre aceștia s-a numărat și preotul Ovidiu Hereș, cumnatul mezzosopranei. Preotul a ținut la finalul slujbei un scurt discurs.

„Vă mulțumesc tuturor pentru că ați fost lângă Marinela în cea mai grea etapă din viața ei. A suferit mult, iar noi am sperat până în ultimul moment că va trece cu bine peste toate. Nu a fost așa. Știu că v-ați rugat pentru ea alături de noi, știu că ați iubit-o și că o iubiți încă. Cineva spunea că orhideele de la geamul casei ei s-au uscat. Asta se întâmplă în orice casă în care nu există iubire. Ce vreau să vă spun este că în camera în care Marinela a stat la noi aproape două luni, orhideele din geam au înflorit mai fumos ca niciodată”, a spus preotul Ovidiu Hereș.

Artista a cernut cu fulgi din cer pentru a alina sufletele rănite rămase pe pământ

După terminarea slujbei, familia Marinelei a pregătit o surpriză încărcată de emoție. Vocea Marinelei s-a auzit în tot cimitirul.

„Nu am reușit la înmormântare să o auzim pe Marinela cântând, dar acum avem ocazia. Să o visați frumos!”, a mai completat preotul Ovidiu Hereș.

Când vocea mezzosopranei a început să se audă dintr-un difuzor, ochii tuturor celor prezenți s-au umplut de lacrimi. Din cer cădeau fulgi mici, iar pe pământ se spărgeau lacrimile tuturor. Privirile se îndreptau spre cer și parcă toți așteptau un semn de la iubita lor Marinela. Probabil că artista a cenut cu fulgi din cer pentru a alina sufletele rănite rămase pe pământ.

Procurorii ieșeni continuă ancheta în cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară

Vă reamintim că mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a decedat după ce ar fi căzut pe scări. Cel puțin asta a declarat soțul acesteia, pianistul Codrin Nicoară. Reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au anunțat recent că ancheta continuă în cazul decesului mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, după decesul acesteia, din luna decembrie 2020.

„Procurorul de caz continuă ancheta. În eventualitatea în care vor surveni modificări în acest caz, vom da publicității informațiile care pot fi oferite. Pot să vă spun doar că, până în acest moment, au fost audiate mai multe persoane și că a fost încheiat raportul de efectuare a necropsiei”, a precizat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Comentarii
 • „Femeia trebuie să se teamă de bărbat” așa spune Biblia. Astăzi s au inversat personajele încât preoții măcar o zi pe an ar trebui să dea învățătură pe acest citat. Nici un câine nu pleacă din cușca lui dacă primește ce i trebuie 😮 coajă de pâine și puțină afecțiune. Așa că femei nu vă transformați bărbații în câini urlând la ei în fiecare zi bani, bani, bani. S ar putea uneori să nu mai vedeți scările.

 • #iesean,
  Esti un idiot. In cazul in speta, ea aducea bani in casa si nu putini. El „mare pianist”, lautar as zice eu, nu prea mai avea angajamente in ultimul timp. Chiar si asa, daca a facut ceea ce credem cu totii merita sa zaca in puscarie pana la sfarsitul vietii.

 • Sunt cu gandul la sora ei care a facut tot ce a putut pentru a o salva pe Maria si o incurajez sa fie puternica si de acum incolo….Am spera si eu, ca toti oamenii de bine, ca Maria se va face sanatoasa ca sa poata sa faca lumina in acest caz nenorocit. In Maria aveam toata speranta. Acum justitia isi va face treaba asa cum stim cu totii ca se rezolva pe la noi cazurile…..Daca nepasarea „sotului” care nu a sunt imediat la 112 cand a vazut ca sotia lui zacea pe jos, lovita la cap, nu se cheama omor, atunci sigur mortul e vinovat, ca in mai toate procesele din Romania….

 • Ieseanule,ești o scursură,un nimic…
  Sa speram ca pianistu’lu peste va putrezi in puscarie…acu se bucura cu amanta si plodul,ca le au ramas casa….

 • Pt iesean
  Esti un mare rahat,un gunoi,o scursura…
  Dl pianist se distreaza cu plodul si amanta,bucurie mareeee,nu ar putrezi tot neamul,până nu se face dreptate!

Adauga un comentariu