National

Microbuz răsturnat la Suceava. Mai multe persoane au fost transportate la spital

Publicat: 29 mart. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Microbuz răsturnat la Suceava. Mai multe persoane au fost transportate la spital
auza producerii accidentului urmează să fie stabilită de polițiștii rutieri

​Un microbuz în care se aflau șase persoane s-a răsturnat vineri, 29 martie, în localitatea Prisaca Dornei din județul Suceava. Potrivit ISU Suceava, cinci dintre pasageri au suferit diverse traumatisme și au fost transportate la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

„În microbuz se aflau şase persoane, toate adulte, care sunt conştiente şi cooperante. Cinci dintre cele şase persoane necesită îngrijiri medicale. Victimele, care au suferit diverse traumatisme, sunt monitorizate de cadrele medicale şi paramedicale”, a anunțat ISU Suceava, citat de Agerpres.

Două dintre victime au fost transportate la Centrul de Primiri Urgenţe Gura Humorului şi trei la Centrul de Primiri Urgenţe Câmpulung Moldovenesc.

La locul producerii accidentului au fost trimise două autospeciale cu accesorii pentru descarcerare, două ambulanţe SMURD şi patru echipaje ale Serviciului de Ambulanta Judeţean.

Cauza producerii accidentului urmează să fie stabilită de polițiștii rutieri.

45 de persoane au murit după ce un autobuz a căzut de pe un pod

Într-o altă ordine de idei, precizăm cum 45 de persoane, aproape toţi pasagerii unui autobuz, au murit joi, 28 martie, în Africa de Sud, într-un accident rutier grav, după ce vehiculul a căzut de pe un pod, de la aproximativ 50 de metri înălţime, şi s-a zdrobit pe fundul unei râpe, relatează AFP.

”Accidentul, implicând un autobuz de transport de pasageri din Botswana, la Moria (nord), s-a soldat cu cel puţin 45 de morţi şi un rănit grav”, anunţă într-un comunicat Ministerul Transporturilor.

”Şoferul a pierdut controlulu vehiculului şi a lovit bariere de securitate pe pod. Autobuzul a trecut peste pod şi a lovit solul, unde a luat foc”, precizează ministerul.

În autobuz se aflau 46 de persoane, inclusiv şoferul

O singură persoană – un copil în vârstă de opt ani – a supravieţuit, potrivit Departamentului provincial al Transporturilor.

Copilul a fost transportat la spital.

”Unele cadavre au ars încât sunt de nerecunoscut, altele sunt blocate sub epavă, iar altele sunt împăştiate la faţa locului”, precizează într-un comunicat departamentul.

Operaţiuni au continuat până joi seara târziu, precizează el.

Accidentul a avut loc pe un pod uriaş suspendat între două dealuri, în apropiere de Mmamatlakala, în provincia Limpopo (nord), la peste 300 de kilometri depărtare de Johannesburg.

Adauga un comentariu