Local

Microsoft cerea bani în instanțele ieșene de la un administrator de firmă! Ion Ungureanu a scăpat de acuzația de infracțiuni la legea privind drepturile de autor! (Exclusiv)

Publicat: 13 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Microsoft cerea bani în instanțele ieșene de la un administrator de firmă Ion Ungureanu a scăpat de acuzația de infracțiuni la legea privind drepturile de autor Exclusiv
Un administrator de firmă a scăpat de acuzația de infracțiuni la legea privind drepturile de autor

Compania Microsoft, condusă de miliardarul american Bill Gates, cerea bani în instanțele ieșene de la un administrator de firmă! Însă Ion Ungureanu a scăpat de acuzația de infracțiuni la legea privind drepturile de autor!

Microsoft cerea bani în instanțele ieșene de la un administrator de firmă! Dar Ion Ungureanu a scăpat de acuzația de infracțiuni la legea privind drepturile de autor!
Astfel, la finele săptămânii trecute, Curtea de Apel Iași a admis apelul formulat de Ion Ungureanu. Judecătorii ieșeni au înlăturat din sentința apelată dispoziția de condamnare a administratorului de firmă la pedeapsa de 1.500 de lei amendă penală.

„Instanța renunță la aplicarea pedepsei față de inculpatul Ion Ungureanu, pentru săvârșirea de infracțiuni la legea privind drepturile de autor. Îi aplică inculpatului un avertisment. Menține celelalte dispoziții ale sentinței apelate care nu sunt contrare prezentei. Definitivă”, au afirmat magistrații ieșeni.

Inițial, vasluianul fusese pedepsit de judecători la 1.500 de lei amendă penală. De asemenea, magistrații vasluieni au confiscat de la administratorul de firmă cele 4 hard-disk-uri și au respins ca neîntemeiată acțiunea promovată de persoana vătămată Microsoft Corporation, care dorea de la Ion Ungureanu plata unor despăgubiri în valoare de 1.574 de euro.

Ion Ungureanu, administrator de firmă, a recunoscut săvârșirea infracțiunilor la legea privind drepturile de autor

Procesul în care compania înființată de miliardarul american Bill Gates, Microsoft, solicită despăgubiri a început în urmă cu câteva luni. După formularea apelului de către Ion Ungureanu, administrator de firmă din Vaslui, dosarul a ajuns la Curtea de Apel Iași.

„În 2013, inculpatul Ion Ungureanu, în calitate de administrator al unei firme, a instalat, stocat și rulat pe patru sisteme de calcul aflate în punctul de lucru al societății, programe de calculator (Windows Vista, Windows XP Home Edition, Windows XP Proffesional, Windows XP Proffesional Edition Service, Office), fără a avea licențe”, au precizat procurorii.

La audieri, Ion Ungureanu a recunoscut comiterea faptelor. Acest administrator de firmă a cerut chiar să fie judecat în procedură simplificată a recunoașterii învinuirii. De asemenea, el a depus la dosar dovada achitării prejudiciului cauzat părții civile Microsoft Corporation, respectiv chitanța pentru suma de 1.734 de dolari americani. Suma reprezintă daunele produse prin săvârșirea infracțiunilor, conform magistraților.

Programe Microsoft, puse de Ion Ungureanu pe calculatoare

Procurorii au mai spus că Ion Ungureanu este administrator de firmă ce are sediul principal în municipiul Vaslui și un punct de lucru în comuna Muntenii de Sus. Pe 18 septembrie 2013, polițiști din cadrul IPJ Vaslui, pe baza unor autorizații de percheziție emisă de Tribunalul Vaslui, au efectuat percheziții domiciliare, la punctul de lucru al SC Udi Aluminiu SRL, din Satu Nou, comuna Muntenii de Sus. Acolo funcționează brutăria societății și dependințele ce țin de acea brutărie. În plus, polițiștii au făcut percheziții și la sediul principal al societății din municipiul Vaslui, ocazie cu care au fost ridicate hard-disk-uri, stick-uri de memorie, dischete, DVD-uri și CD-uri.

Bunurile au fost ridicate în vederea cercetărilor efectuate într-un dosar pentru evaziune fiscală. Asupra hard-disk-urilor, a stick-urilor de memorie, a dischetelor, a DVD- urilor și a CD-urilor ridicate a fost efectuată o percheziție în mediul informatic, fiind extrase pe suporturi de memorie externă datele necesare efectuării constatărilor.
Potrivit oamenilor legii, bărbatul, în calitate de administrator de firmă, a instalat, stocat și rulat (executat), fără deținerea de licențe pentru sistemele de operare, pe cele 4 sistemele de calcul, ridicate de la sediul societății, programe pentru calculator tip „producție / afacere / creație”.

În urma constatărilor privind infracțiuni la legea referitoare la drepturile de autor, compania Microsoft a cerut bani de la Ion Ungureanu, drept despăgubiri.

Adauga un comentariu