Actualitate

Mii de ieșence nu știu că pot preveni gratuit cancerul! Cu o simplă trimitere de la medicul de familie, îți poți salva viața!

Publicat: 20 feb. 2020

Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași pune la dispoziție patru programe de testare gratuită: screening mamar, screening pentru colon, pentru col uterin și de prostată. Evaluările se adresează tuturor persoanelor asimptomatice și au ca scop depistarea bolii în stadiu incipient. Astfel, pacientul are posibilitatea de a beneficia de un tratament cu eficacitate maximă. Ieșenii interesați de aceste servicii pot beneficia de o evaluare gratuită de screening în baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau a formularului F1. Evaluarea durează între 30 și 60 de minute și este disponibilă la IRO Iași, prin intermediul programului național de screening pentru col uterin și prin servicii decontate de CAS.

„Evaluările de screening sunt complet gratuite. Totodată, evaluarea de screening are menirea de a detecta cancerul cât încă este tratabil. Orice boală depistată și tratată la timp este mai ușor suportată. Este foarte important să depistăm cancerul la timp”, spune ec. Mirela Grosu, manager IRO Iași.

Comentarii
  • bzi, ai „sange in instalatie”? Daca ai, fa urmatorul reportaj, Intraba oncoterapeutii(apropo de cancer), sa zicem doctorita Volovat, fiica dr. Volovat, de ce insista ca pacientii sa accepte acele programe alternative de tratament(experimentale!!!) spunandu-le ca accesul la cele conventionale(cu beneficii si riscuri deja cunoscute) este anevoios si ia mult timp? Sunt autorizate aceste alternative in tarile de origine ale respectivei firme farmaceutice? Care sunt, in principal, efectele adverse ale acestor terapii alternative? Ofera pacientului o fisa cu avantajele si riscurile acestor terapii si cu faptul ca acea terapie este, sau nu, autorizata in tara de origine a firmei farmaceutice ce produce si plateste programul? De ce d-na dr. Volovat, daca pacientul refuza programul alternativ, ii tranteste usa in nas si nu ii explica nimic despre stadiul bolii, ce anume urmeaza sa faca si in cat timp ci doar” mergi acasa si asteapta”? O pacienta a refuzat(la sfatul meu). A primit o usa-n „nas” de la d-na Volovat. I-am zis, pleaca la Cluj. A fost indrumata spre una din clinicile private(rabdare, cititorule) de oncoterapie deschise de fiul lui Chiricuta(revenim asupra lui) intors dupa ani multi de Heidelberg. A fost primita de o comisie multidisciplinara(!!!) si i-a zis „D-na, uitati situatia, uitati tratamentul adecvat ce il veti incepe IMEDIAT(nici-o vorba despre terapii alternative…) si ce va urma ca procedura chirurgicala daca doriti tot la IRO Cluj si…NU PLATITI NIMIC”! Cat suntem in discutii cu Guvernul care promite decontarea 100% a terapiilor oncologice si speram ca se rezolva, nu platiti. Mi-a telefonat si a zis „suntem aceeasi tara si, totusi, este o ALTA tara”. No comment! Tatal lui Chiricuta(barladean!!!), a vrut sa faca IRO la Iasi. I s-a dat cu tifla, unul din ei a fost prof. Dolinescu. A plecat la Cluj si i s-a zis „BRAVO, ce ai nevoie ca sa-l faci?”. Si l-a facut. Chiricuta fiul a facut 4 centre de oncoterapie in tara cu aparate ultimul „racnet”, dar nici unul in IASI, pentru ca asta meritam la comportamentul suburban ce il avem. bzi, ai „sange in instalatie”…?

Adauga un comentariu