International

Mii de persoane din China s-au infectat cu bruceloză, un virus scăpat dintr-un laborator din Lanzhou

Publicat: 06 nov. 2020
medic care ține în mână un glob cu virus
bruceloză este un virus care a fost scăpat dintr-un laborator din China

Opt persoane au fost puse la răspundere pentru un incident care a dus la scăparea, din laborator a virusului bruceloză. Incidentul a avut loc în orașul Lanzhou, provincia Gansu din nord-vestul Chinei.

În total au fost găsite 6.620 de persoane infectate cu virusul scăpat din laboratoarele din China. Incidentul s-a produs în iulie 2019, dar a fost raportat mult mai târziu.

Incidentul de infectare cu bruceloză a fost raportat mult mai târziu

Incidentul s-a petrecut între iulie și august 2019, când fabrica farmaceutică biologică Zhongmu Lanzhou a folosit dezinfectant expirat în producția să de vaccin Brucella, ducând la scurgeri de aerosoli care conțin bacterii în zonă.

Un total de 55.725 de persoane au fost testate până acum în apropierea fabricii, reprezentând 97,5 la sută din totalul rezidenților din sub-districtul Yanchang Road, cea mai afectată zonă, iar 6.620 au fost confirmate infectate.

Opt persoane responsabile pentru incidentul din fabrica farmaceutică au fost concediate sau avertizate, a declarat un oficial al Biroului pentru Agricultură și Afaceri Rurale din Lanzhou în cadrul conferinței de presă. Totuși, incidentul a fost raportat mult mai târziu de autoritățile locale.

Guvernul din China a acordat un fond de compensare pentru cei infectaţi

Guvernul din China a acordat un fond de compensare în valoare de 10 milioane de yuani şi a fost alocat pe 24 septembrie pentru monitorizare, diagnostic, tratament și compensare pentru cei infectați. Fabrica de produse farmaceutice biologice Zhongmu Lanzhou a promis să garanteze compensarea ulterioară și compensarea integrală.

Începând cu 4 noiembrie, 126 de pacienți fuseseră tratați în 11 spitale desemnate din Lanzhou. Orașul a deschis canale verzi și clinici speciale pentru persoanele care raportează simptome și oferă tratament standardizat gratuit, potrivit Comisiei de sănătate Lanzhou.

Wei Qingxiang, viceprimar al Lanzhou, a declarat că Lanzhou va continua să efectueze teste gratuite pentru persoanele care trebuie testate și sunt dispuse să fie testate. Persoanele care sunt pozitive pentru anticorpi și au reacții adverse vor primi tratament gratuit și standard și vor primi o monitorizare a sănătății pe termen lung și îngrijiri pe tot parcursul vieții.

Guvernul local va cere companiei să accelereze și mai mult relocarea uzinei din oraș, pentru a elimina sursa de pericole ascunse, a spus Wei.

Ce este virusul bruceloză

Bruceloza este o boală infecţioasă produsă de Brucella sp., care se transmite de la animale la oameni (zooantroponoza), cel mai adesa prin lapte nepasteurizat, brânză şi alte produse lactate. Bacteria se poate răspândi prin aer sau prin contact direct cu animalele infectate sau cu secreţiile provenite de la acestea, în condiţiile existenţei unei soluţii de continuitate tegumentare (plăgi).

Burceloza rezulta prin contact direct cu secreţiile şi excreţiile animalelor infectate şi prin indigestia de lapte crud sau de produse lactate care conţin organisme viabile. Rareori se transmite de la om la om. Cu o prevalenţă mai mare în zonele rurale, burceloza este o boală ocupaţională a celor care ambalează carnea, a veterinarilor, vânzătorilor şi producătorilor de vite

Pacienţii cu bruceloza acută, necomplicata, se vindeca, de regulă în 2-3 săptămâni, chiar fără tratament. Unii evoluează către o boală subacuta, intermitenta sau cronică. Complicaţiile sunt rare, dar includ endocardita bacteriană subacuta, meningita, encefalita, nevrita, orhita, colecistita, supuraţia hepatică şi osteomielita.

Comentarii
  • Pișamaș-aș pe China poolii! Ne-au nenorocit o lume întreaga! Au mai venit și pe la noi unde fac numai evaziune fiscală, s au constituit în adevărate clanuri de tip mafiot, cartiere chinezești foarte riscante si periculoase, iar acum o lume întreagă avem de suferit din cauza lor și stam cu moartea în aer pe lângă noi!

  • ALTA CHINEZARAIE! numai in China scapa virusii din laborator bineanteles ca intentionat, sa dispara toti chinezii din ROMANIA ce cauta aici chinezii si de ce afaceri cu china china este o tara comunista nu are ce cauta in Europa o tara criminala care a ucis intentionat o planeta intreaga, vand in lume numai produse toxice, contrafacute, de proasta calitate si prostii cumpara sa stea in chinazaraia lor in tara lor. este un razboi biologic chinezesc covid 19, china trebuie pusa la zid

  • Bruceloza nu este o boală cauzată de un VIRUS. Bacteriile sunt cu totul ALTCEVA, iar boala este oarecum comună în rândul crescătorilor de animale. Una dintre deosebirile categorice, între aceste micro-organisme este că virusurile nu răspund la acțiunea antibioticelor pe când bacteriile, da. Dezinformați lumea creând panică doar pentru rating și senzațional.
    Mai grav ar fi ca aceasta confuzie sa fie creată de neștiință, și atunci ma întreb, de ce nu scrii mai întâi despre tine ceva? Cu sistemul educational actual, tara asta se îndreaptă spre faliment intelectual!

  • Las ca stim si noi ca ESTE O BACTERIE DAR SI BACTERIILE SCAPA DIN LABORATOR DACA NU SUNT CONTROLATE, HAIDE LASA DE CE TOTI VIRUSII SI BACTERIILE SCAPA DIN LABORATOR TOCMAI IN CHINA/ AVEM SI NOI LABORATOARE UNDE SE FAC VACCINURI IMPOTRIVA BRUCELLOZEI LA ANIMALE SI IMPOTRIVA ALTOR VIRUSI SI BACTERII DAR DE CE ROMANIA NU SCAPA DIN LABORATOR VIRUSI SI BACTERII SAU ALTE TARI DIN LUMEA ASTA DE CE NUMA CHINA PRODUCE EPIDEMII IN LUME. hai…. o intrebare daca Romania scapa din laborator un virus sars cov 2 si omora o planeta intreaga ce se intampla? sigur eram sanctionati si daca romania sau alta tara scapa din laborator bacteria brucella ce se intampla? sigur era sanctionata. Nu mai tine cu china criminala! CHINA A PRODUS ACEST RAZBOI BIOLOGIC MONDIAL INTENTIONAT SI TREBUIE SA PLATEASCA DAUNE DE RAZBOI LA TOATE TARILE DIN LUME, DE CE NUMAI CHINA SCAPA VIRUSI SI BACTERII DIN LABORATOR SI LE RASPANDESTE IN TOATA LUMEA INTENTIONAT? VEZI CA ESTI DEZINFORMAT SI IN ALTE TARI ESTE ALERTA DIN CAUZA EPIDEMIEI DE BRUCELLOZA DIN CHINA EPIDEMICA, CHINA EPIDEMICA, CHINA … NU CUMVA ACUM E DE VINA O VACA? CA SI MINCIUNILE CU LILIACUL SI PANGOLINUL? BAI PROSTILOR CARE CREDETI MINCIUNILE CHINEI VA MERITATI SOARTA COVID

  • Chinaaa cea mai mizerabila si scarboasa tara din lume este condusa de niste nebuni si poporul chinez e prost iubeste comunismul sclavagist, ne-am saturat de ciuma chinezeasca sa nu vad un chinezoi borat aici in iasi ca il manaca dracii cu kakat china ne-a distrus ne-a aomorat pe toti si copii nostri vor ramane cu sechele psihice toata viata ne-a distrus china si aceasta tara mizerabila trebuie distrusa ca sa se invete minte,. Pana cand murim din cauza chinei pana cand o sa stam cu botnitele chinezesti la gura? scapa din laboratoarele criminale ale chinei cand virusi cand bacterii intentionat intentionat intentionat, china e condusa de un nebun paranoic de aceea, sint ordine comuniste sa scape virusii si bacteriile din laboratoare, dar gasesc scuze praf in ochi la prosti ca ar fi vinovate saracele animale

Adauga un comentariu